2 201

Re: Росіяни почали наступ

javascriptIsLife написав:

А чим вони будуть воювати з тим НАТО?

З деякими країнами дронами, без заведення військ, а біля деяких триматимуть війська, щоб боялися.

Загалом уявіть собі, що почнеться, якщо тисячі дронів летітимуть на, скажімо, Польщу. Скільки людей почне тікати, який це буде удар по економіці Польщі і взагалі ЄС.

2 202

Ворог всіх патріотів Юрій Ніколов написав, що йому розповіли, що існує така схема: безпілотник московитів ширяє на висоті 600 метрів і збирає дані з тф, а московити потім читають телеграми цих тф і так визначають, що там за люди і все таке. Потім удари чи ще щось. Тобто навіть вербувати не треба.

Думав трохи над цим. Дійсно є перехоплювачі IMSI чи ще якихось ідентифікаторів телефонів. А ті вже в тилу просто підвантажують відповідні дані з Телеграму.

Наскільки це реально, як гадаєте?

2 203

Схоже на черговий вкид від московитів, щоб сіяти паніку. Щось подібне вже було на початку повномасштабки з "мітками" на будинках. Але якщо серйозно, то теоретично це можливо за умови, що вони:

1. подолали всілякі зовнішні чинники, зокрема залежність дальності дії від потужності передавача, щільності мережі операторів та інших перешкод, щоб стабільно перехоплювати трафік. Бо одне – ловити дані на відкритій місцевості, а зовсім інше – у щільній міській забудові або складному рельєфі, що може зменшувати радіус дії і змушувати їх літати нижче, а це вже дещо ризиковано;

2. отримали злиті бази даних наших мобільних операторів;

3. мають доступ до так званих "серверних ключів" або до телефонів жертв, які могли бути заздалегідь скомпрометовані.

До того ж, я, звісно, не спеціаліст, але мені здається, що такі безпілотники світились би на РЕР як ялинки, бо всі ці IMSI-catcher'и є активними пристроями, а отже вони випромінюють сигнал. Плюс я десь чув, що сучасні телефони можуть попереджати про раптові та підозрілі з'єднання. Та й НМСД, якщо у них є робоча схема навіть з двох перших пунктів, то цей додатковий крок з отриманням переписок з телеграму їм нафіг не треба.

Подякували: leofun011

2 204

Хто за три роки повномасштабки не позбувся ворожого месенджера на телефонах - той сам собі лікар.

2 205

Були спроби створити українські соцмережі, зараз модно мріяти про український штучний інтелект. А про український месенджер на заміну болотяному хтось узагалі піднімав питання?

2 206

Ну, взагалі вже існує українська соціальна мережа – Sl8, правда дещо специфічна. Sl8 – це українська соціальна крипто мережа, де авторів можна "лайкати" криптою. Вони позиціонують себе, як соцмережа нового покоління, з вбудованим криптогаманцем, де користувачі можуть миттєво переказувати один одному кошти в криптовалюті. Нещодавно вони вийшли на WeFunder, то ж можете спробувати дати шанс цій соцмережі.

2 207

Логіка "жилізна": нема українського месенджера - буду користуватися ворожим. Три роки повномасштабки, ага.

2 208

wander написав:

Схоже на черговий вкид від московитів, щоб сіяти паніку.

Для чого росіянам робити вкид, який може призвести до зменшення використання Телеграма?

2 209 Востаннє редагувалося Yola (01.05.2025 15:36:25)

Моє синім.

wander написав:
  1. подолали всілякі зовнішні чинники, зокрема залежність дальності дії від потужності передавача, щільності мережі операторів та інших перешкод, щоб стабільно перехоплювати трафік. Бо одне – ловити дані на відкритій місцевості, а зовсім інше – у щільній міській забудові або складному рельєфі, що може зменшувати радіус дії і змушувати їх літати нижче, а це вже дещо ризиковано; >> Навіть якщо вони це роблять тільки в полях і нещільній забудові, то це вже велика небезпека, хіба ні. Щодо передавача, то їм треба лише час від часу передавати одне повідомлення. Також їм не треба стабільно перехоплювати трафік, їм треба лише одне повідомлення від кожного телефону і вони можуть повторити спробу кілька разів.

2. отримали злиті бази даних наших мобільних операторів;>> Навіщо?

3. мають доступ до так званих "серверних ключів" або до телефонів жертв, які могли бути заздалегідь скомпрометовані.>> Навіщо?

До того ж, я, звісно, не спеціаліст, але мені здається, що такі безпілотники світились би на РЕР як ялинки, бо всі ці IMSI-catcher'и є активними пристроями, а отже вони випромінюють сигнал. Одне повідомлення час від часу це може бути й непомітно. Плюс я десь чув, що сучасні телефони можуть попереджати про раптові та підозрілі з'єднання. Але ж з'єднання не буде. Потрібне лише одне повідомлення, де тф себе ідентифікує. Та й НМСД, якщо у них є робоча схема навіть з двох перших пунктів, то цей додатковий крок з отриманням переписок з телеграму їм нафіг не треба. Схоже я нечітко пояснив. Вони збирають ідентифікатори телефонів. А тоді в тилу знаходять телеграми, які на цих телефонах встановлені. В такий зв'язкці це дає їм багато даних.

2 210

frz написав:

Логіка "жилізна": нема українського месенджера - буду користуватися ворожим. Три роки повномасштабки, ага.

Якщо пов'язані з державою структури самі пропагують під час повномасштабки ворожий месенджер, то в людей виникає відчуття, що не такий він і ворожий.

Усе одно аналогічного українського продукту нема. А будь-який закордонний продукт, не пов'язаний з ворогом, цілком може одного дня стати ворожим (як це вже сталося, наприклад, з livejournal), і незрозуміло, наскільки можна довіряти соцмережам та месенджерам, пов'язаним з ненадійними союзниками назразок США.

2 211

Проблемною є ідентифікація користувача за телефонним номером узагалі. Це означає, що користувач при реєстрації облікового запису вказує свій телефон — а отже, десь лежить база даних, що пов'язує телефонні номери з ідентифікаторами користувачів. Якщо це ворожий месенджер чи соцмережа, то вся ця база прямує в руки спецслужб ворога. Або ж власники програмного продукту можуть жити в цивілізованій країні, але час від часу зливати дані користувачів зацікавленим особам (напр., за гроші), що теж робить їх доступними для ворога. Власне, й побудований подібним чином український месенджер теж у цьому місці був би вразливий.

2 212

Yola написав:
wander написав:

Схоже на черговий вкид від московитів, щоб сіяти паніку.

Для чого росіянам робити вкид, який може призвести до зменшення використання Телеграма?

Якщо ми безумовно приймаємо ідею, що росіяни цілком і повністю контролюють телеграм, тоді так, такий вкид був би недоцільним. Але якщо це не так, то яка їм різниця скільки українців користуватимуться телеграмом? Вони можуть робити вкид, щоб здаватись могутнішими, аніж вони є насправді. Це теж доволі часта практика у них.

Yola написав:
wander написав:

отримали злиті бази даних наших мобільних операторів

>> Навіщо?

IMSI сам по собі – лише ж номер сімкартки. Маючи доступ до баз даних наших мобільних операторів можна отримати більше інформації. А, я підозрюю, вони спокійно можуть мати такі злиті бази.

Yola написав:
wander написав:

мають доступ до так званих "серверних ключів" або до телефонів жертв, які могли бути заздалегідь скомпрометовані

>> Навіщо?

Я думав, ви мали на увазі, що вони потім можуть читати переписки з телеграму тих людей, чиї IMSI вони зібрали з безпілотника. Тоді це їм би пригодилось.

Щодо інших коментарів, я погоджуююсь, вони можуть таке робити і так, потенційно це дуже небезпечно. Але, щоб якось більш детально це аналізувати, було б файно мати трохи більше інформації.

2 213

На базарі казали, шо на визволених з-під окупації територіях місцеві мешканці отримали рахунки за вивезення сміття за період окупації.

2 214 Востаннє редагувалося frz (02.05.2025 15:45:25)

Тарас Компаніченко - Гречаники
https://www.youtube.com/watch/NRY47RgiUSw

(прийшла та сама пошесть, тільки під іншими гаслами)

2 215

frz написав:

Хто за три роки повномасштабки не позбувся ворожого месенджера на телефонах - той сам собі лікар.

Цікаво що є великі волонтерські мережі, що будують свою роботу повністю в телеграмі... не знаю, чи варто називати, конкретний приклад. Я нещодавно приєднався до такої мережі.

Так. Я не видалив і не видалю телеграм, доки йому не буде такої ж зручної заміни. Наразі, просто через те, що ми використовуємо його всією сім'єю для побутових питань. Не бачу жодних ризиків в цьому.

А от щодо вище (не) згаданої волонтерської мережі, оце вже дивно... треба буде підняти це питання. Хоча сумніваюсь, що вони кудись переїдуть.

Інша схожа мережа працює на діскорді, який мені до біса не зручний, може це чи й не головна причина, що я змінив одну мережу на іншу... мабуть, вже по троху стає зрозуміло, що це за мережі ;)

2 216

flatliner написав:
frz написав:

Цікаво що є великі волонтерські мережі, що будують свою роботу повністю в телеграмі... не знаю, чи варто називати, конкретний приклад. Я нещодавно приєднався до такої мережі.

Так. Я не видалив і не видалю телеграм, доки йому не буде такої ж зручної заміни. Наразі, просто через те, що ми використовуємо його всією сім'єю для побутових питань. Не бачу жодних ризиків в цьому.

А от щодо вище (не) згаданої волонтерської мережі, оце вже дивно... треба буде підняти це питання. Хоча сумніваюсь, що вони кудись переїдуть.

Інша схожа мережа працює на діскорді, який мені до біса не зручний, може це чи й не головна причина, що я змінив одну мережу на іншу... мабуть, вже по троху стає зрозуміло, що це за мережі ;)

"Нездатність до самонавчання" - це мабуть найбільш невинна оцінка. Дуже цікаво, через скільки часу після війни українці почнуть відновлювати відносини з братніми болотами "як завжди"... З моєї дзвіниці, дивлячись на ситуацію з телеграмом, це станеться доволі скоро...

2 217

Туди ж 1С, фкантактє, іронія судьби... перелік можна продовжувати довго.

Ментально рабська нація (((((((((

2 218

flatliner написав:

Так. Я не видалив і не видалю телеграм, доки йому не буде такої ж зручної заміни. Наразі, просто через те, що ми використовуємо його всією сім'єю для побутових питань.

А чим він зручніший Телеграм ніж Вотсап?

flatliner написав:

Не бачу жодних ризиків в цьому.

Ризик суттєвий, ви надаєте інформацію ворогу. Є купа способів як він може обробити великі обсяги таких даних, щоб витягнути з них щось, що допоможе їм в цій війні.

2 219 Востаннє редагувалося frz (04.05.2025 14:23:10)

Так склалося, що навмисне не шукав але на очі трапилася цікава інформація.

В українських чартах минулого місяця переміг трек [барабанний дріб] гурту Ay Yola (всі співпадіння випадкові) з боліт. Так до слова, цей гурт публічно підтримує війну мордору проти України.

Українці тупо невиправні. Ні, я більш-менш певен що якби перед будинком українського шанувальника цього болотного гурту впала ракета із чітким незатертим написом "від Ay Yola з любов'ю", то можливо до мозкової звивини такого шанувальника дійшло б те що має дійти. Однак без такого детального розжовування з'єднати логічні крапки - надто складно.

Ну й не забуваємо, що онлайн стрімінгові платформи монетизуються - а це означає, що український шанувальник своїм "невинним" кліком опосередковано фінансує військово-промисловий комплекс мордору.

Upd: Так, я знаю що популярні платформи закрили монетизацію для боліт _напряму_ - що не заважає бажаючим відкрити картку в сусідньому умовному Узбекистані, виводити монетизацію туди і витрачати кошти з картки в мордорі. У тому числі завдяки українчикам "внє палітікі".

2 220

Домінування на морі - повністю, абсолютно і беззаперечно на боці України завдяки вже навіть не просто морським безпілотникам, а цілим їхнім угрупованням.