Yola написав:wander написав:Схоже на черговий вкид від московитів, щоб сіяти паніку.
Для чого росіянам робити вкид, який може призвести до зменшення використання Телеграма?
Якщо ми безумовно приймаємо ідею, що росіяни цілком і повністю контролюють телеграм, тоді так, такий вкид був би недоцільним. Але якщо це не так, то яка їм різниця скільки українців користуватимуться телеграмом? Вони можуть робити вкид, щоб здаватись могутнішими, аніж вони є насправді. Це теж доволі часта практика у них.
Yola написав:wander написав:отримали злиті бази даних наших мобільних операторів
>> Навіщо?
IMSI сам по собі – лише ж номер сімкартки. Маючи доступ до баз даних наших мобільних операторів можна отримати більше інформації. А, я підозрюю, вони спокійно можуть мати такі злиті бази.
Yola написав:wander написав:мають доступ до так званих "серверних ключів" або до телефонів жертв, які могли бути заздалегідь скомпрометовані
>> Навіщо?
Я думав, ви мали на увазі, що вони потім можуть читати переписки з телеграму тих людей, чиї IMSI вони зібрали з безпілотника. Тоді це їм би пригодилось.
Щодо інших коментарів, я погоджуююсь, вони можуть таке робити і так, потенційно це дуже небезпечно. Але, щоб якось більш детально це аналізувати, було б файно мати трохи більше інформації.