2 221

Re: Росіяни почали наступ

Yola написав:

А чим він зручніший Телеграм ніж Вотсап?

Я не можу робити повноцінне порівняння, бо я вотсап ще не юзав і не юзатиму, доки не з'явиться повноцінна linux-версія цього застосунку. Ось саме цим він мені не зручний. І не треба пропонувати браузер версію. Є різниця між іконкою в треї і постійно відкритим вікном браузера.

Yola написав:

Ризик суттєвий, ви надаєте інформацію ворогу. Є купа способів як він може обробити великі обсяги таких даних, щоб витягнути з них щось, що допоможе їм в цій війні.

Яку інформацію? Про те, хто захворів, а хто купує собі набір посуду, чи про те, де ми домовляємось зустрітися, щоб сходити разом у супермаркет? І ще тисячі-тисячі різних побутових тем. Що можна такого почерпнути з тої інформації ворогу?

2 222

frz написав:

Туди ж 1С, фкантактє, іронія судьби... перелік можна продовжувати довго.

Ментально рабська нація (((((((((

Ви згребли все в купу... Інструменти і культурні явища, не потрібно змішувати. Це зараз схоже на заклики реальних совкодрочерів, зламати свої радянські авто, хто на них досі їздив. Так воно лайно, в порівнянні з нормальними авто, але доки воно було і їздило, чому його не використовувати? Тим більше, що за нього вже заплачено.

Якщо що радянську/російську музику/кіно не слухаю/не дивлюся, і, майже, не ностальгую... так, майже. Бо я виріс на дитячих фільмах з совка, типу того ж "Капітана Немо" або "В пошуках капітана Гранта" і багато-багато іншого. Але якщо мені дуже приспічить щось з того подивитися, я подивлюся тихенько сам наодинці, просто я вже не буду показувати того своїм дітям. Трохи мучить питання про те, що в нас так мало свого українського створювалось і тим більше зараз поки війна не буде створюватись.

З музикою складніше, бо я весь просотаний отим "рускім роком", я його обожнював все своє молоде життя, оті співи під гитару з друзями, оте все... і навіть цитати постійно в голові спливають. Але я все одно того більше не слухаю принципово, але ж і з пам'яті те не витреш.

Навпаки, що стосується інструментів, якщо вони підходять і не треба платити за них русні (або вже давно заплачено ще до війни), то чому б і не користуватися.

2 223

frz написав:

Так склалося, що навмисне не шукав але на очі трапилася цікава інформація.

В українських чартах минулого місяця переміг трек [барабанний дріб] гурту Ay Yola (всі співпадіння випадкові) з боліт. Так до слова, цей гурт публічно підтримує війну мордору проти України.

Українці тупо невиправні. Ні, я більш-менш певен що якби перед будинком українського шанувальника цього болотного гурту впала ракета із чітким незатертим написом "від Ay Yola з любов'ю", то можливо до мозкової звивини такого шанувальника дійшло б те що має дійти. Однак без такого детального розжовування з'єднати логічні крапки - надто складно.

Ну й не забуваємо, що онлайн стрімінгові платформи монетизуються - а це означає, що український шанувальник своїм "невинним" кліком опосередковано фінансує військово-промисловий комплекс мордору.

Upd: Так, я знаю що популярні платформи закрили монетизацію для боліт _напряму_ - що не заважає бажаючим відкрити картку в сусідньому умовному Узбекистані, виводити монетизацію туди і витрачати кошти з картки в мордорі. У тому числі завдяки українчикам "внє палітікі".

Поставмо собі питання: яка природа популярності цього мордорського гурту тут у нас? На ностальгуючих бабусь з «Іронією долі» не кивайте — в ностальгічні часи цих болотяних чучмеків з незапам'ятовуваною назвою ще навіть у зародку не було. На вєкашєчьку теж не кивайте — не так у нас її люблять, щоб масово ставити впн — українські користувачі звідти здебільшого пішли. Зате в нас є чудова західна цивілізована компанія Ґооґлє і її абсолютно немордорський сервіс Ыоутубє.

Як це працює. Відкриваю я, наприклад, у своєму браузері ютюбівське відео з якоюсь ісландською пісенькою. Як гадаєте, які  рекомендації мені вискочать під цим відео — багато цікавої й різноманітної ісландської музики? Як не дивно, гуглоалгоритми вважають, що якщо я український користувач і слухаю щось назразок Rökkurró чи Samaris, то мені неодмінно подобаються шедеври російського радянського кінематографу, група «Любэ» і огляди подій на фронті від мордорських пропагандистів. В чому логіка — важко сказати. Чи то мене й справді приваблюють такі збочення, просто я цього не усвідомлюю, чи то треба сильніше на західний цивілізований ринок камлати, щоб воно мені щось путнє видало.

Але це я зі своїми специфічними вподобаннями — мені важко догодити. А хтось менш вибагливий цілком може й послухатись рекомендацій і допомогти болотяникам потрапити в наші чарти.

Подякували: flatliner1

2 224

flatliner написав:

вотсап ще не юзав і не юзатиму, доки не з'явиться повноцінна linux-версія цього застосунку

Схоже що з тих месенджерів де потрібен мобільний номер для реєстрації, згаданим вимогам відповідає Signal.

Якщо ж без реєстрації з номером телефону, то перелік дещо ширший.

2 225

P.Y. написав:

гуглоалгоритми вважають, що якщо я український користувач і слухаю щось назразок Rökkurró чи Samaris, то мені неодмінно подобаються шедеври російського радянського кінематографу, група «Любэ» і огляди подій на фронті від мордорських пропагандистів

Лінь робити експеримент на чистій системі з-під української айпі. Без перевірки ж припускаю, що все ж враховуються минулі перегляди, наприклад відповідь на ностальгію за якимсь старим російськомовним лайном.

В мене такої проблеми нема, бо я цілеспрямовано натискав "не цікавить" і "не рекомендувати канал", як тільки бачив у видачі щось з боліт. Зайняло дуже багато часу, але результатом задоволений.

2 226

Кілька тижнів тому звернувся до мене сусід (старший дядько) - допоможи мені відновити телеграм, бо мене взламали. З його номера через телеграм відправлявся спам з посиланнями на расєйску пропагандую. Це після того як йому прийшло якесь повідомлення з проханнями підтримати ЗСУ, але текст був на суржику типу "пекельні борошна", він перейшов по посиланні і все - його акаунт "взламали".
Я кажу: не знаю чи чимось допоможу, бо таким не користуюсь і тобі не раджу. Хотів видалити його акаунт, але в налаштуваннях тільки опція "Видалити через {n} відсутньої активності". Вибрав цю опцію - помилка - Не можливо видалити дані поки є активні сеанси (чи шось типу того). Зайшов у розділ пристрої - там показано активний сеанс з компа десь у санкт-петербурзі, і неможливо його завершити.

Висновок - не користуйтись продуктами ворога! Ті хто каже що нема альтернитиви - самі себе обманюють. Телеграм найбільше популярний в пострадянських країнах. В цивілізованих країнах популярні інші месенджери.

Раніше десь бачив фотки як один з топ менеджерів російського офісу телеграм відпочиває на охоті з якимось з топ фсб-шників.

Подякували: Yola, leofun012

2 227

flatliner написав:
Yola написав:

А чим він зручніший Телеграм ніж Вотсап?

Я не можу робити повноцінне порівняння, бо я вотсап ще не юзав і не юзатиму, доки не з'явиться повноцінна linux-версія цього застосунку. Ось саме цим він мені не зручний. І не треба пропонувати браузер версію. Є різниця між іконкою в треї і постійно відкритим вікном браузера.

Yola написав:

Ризик суттєвий, ви надаєте інформацію ворогу. Є купа способів як він може обробити великі обсяги таких даних, щоб витягнути з них щось, що допоможе їм в цій війні.

Яку інформацію? Про те, хто захворів, а хто купує собі набір посуду, чи про те, де ми домовляємось зустрітися, щоб сходити разом у супермаркет? І ще тисячі-тисячі різних побутових тем. Що можна такого почерпнути з тої інформації ворогу?

Поки користувач цивільний, з цього мало користі. Але досить вручити йому повістку — і інформація про похід у супермаркет з колегами стає розвідданими про місце дислокації військовослужбовців.

Подякували: leofun01, flatliner2

2 228

frz написав:
P.Y. написав:

гуглоалгоритми вважають, що якщо я український користувач і слухаю щось назразок Rökkurró чи Samaris, то мені неодмінно подобаються шедеври російського радянського кінематографу, група «Любэ» і огляди подій на фронті від мордорських пропагандистів

Лінь робити експеримент на чистій системі з-під української айпі. Без перевірки ж припускаю, що все ж враховуються минулі перегляди, наприклад відповідь на ностальгію за якимсь старим російськомовним лайном.

В мене такої проблеми нема, бо я цілеспрямовано натискав "не цікавить" і "не рекомендувати канал", як тільки бачив у видачі щось з боліт. Зайняло дуже багато часу, але результатом задоволений.

Не знаю, звідки такі рекомендації для мене. «Любэ» в набір того, що я міг би дивитися з російського, явно не входять. Я ще зрозумів би, якби якийсь російський наукпоп у форматі лекцій природничої тематики — колись чимало дивився такого — але саме цього я і не бачу. Більш схоже, що це загальні рекомендації для абстрактного українського користувача. Чому вони такі — мабуть, хтось купив собі місце в рекомендаціях у цьому регіоні, а що в нас зараз тут з ними війна, нікого не цікавить.

Гратися з гуглоалгоритмами не маю анінайменшого бажання. Здебільшого я відео дивлюся не в браузері, а качаю за допомогою youtube-dl, тому ніяких рекомендацій не бачу. Адреси відео беру або з форумів та інших сторонніх сайтів, або зі сторінок каналів, де панель з рекомендаціями теж не відображається. Тобто, на сторінки з ютюбівськими рекомендаціями я потрапляю досить рідко, жахаюсь і більш не відкриваю.

Можливо, така біда з рекомендаціями спостерігається не у всіх користувачів. Якийсь час я переглядав ютюбівські відео через смартфон, підключений до wifi (провайдер той же, що і в стаціонарного компа) — на тому пристрої рекомендації вже були досить релевантними, хоча й дещо одноманітними.

Подякували: leofun011

2 229

frz написав:

Наприклад? Поки що складається враження, що серед топових месенджерів у наш час безтелефонних майже не залишилось. Донедавна я користувався скайпом, але він припиняє роботу.

2 230 Востаннє редагувалося frz (05.05.2025 14:43:51)

P.Y. написав:
frz написав:

Наприклад? Поки що складається враження, що серед топових месенджерів у наш час безтелефонних майже не залишилось.

Element (Matrix), Session, Franz, Rambox, Ferdi, Tox (qTox, Toxic), Jami - це те про що легко знайти інфу на поверхневому рівні.

З усього переліченого використовував на практиці доволі активно Franz і був в принципі задоволений (чому перестав - точно не пригадую, але відкрив для себе whatsapp і мені його в цілому достатньо, браузер під лінуксом для мене не перешкода).

Tox, принаймні декілька років тому коли я його пробував - не вразив (тоді принаймні ще не був стабільним).

P.Y. написав:

Донедавна я користувався скайпом, але він припиняє роботу.

Воно може неочевидно якщо спеціально не поцікавитися, але міграція з скайпа в teams відбувається в декілька кліків. Мені він потрібен дуже мало, але змігрував і в принципі все працює (хоча я не фанат продуктів майкрософта).

Upd: Плюс велика кількість XMMP клієнтів під різні платформи (ну й серверів - для тих хто любить все своє). Якось пробував аби дати дітям переписуватися між собою під андроїд - мабуть з другої спроби знайшов повноцінну апку на базі XMMP з сервером десь в Європі, там були і голосові повідомлення, безліч емодзі і (те що малим дітям особливо цікаво) gif просто величезна колекція.

2 231

Токсом трохи користувався був раніше. Загалом воно працює, але справляє враження чогось сирого й місцями глюкавого. Якби його трохи допиляли, може, й можна було б рекомендувати його друзям. Єдина вагома перевага — не роздуте й достатньо легке, чому я й спробував перейти на нього, коли скайп після чергового оновлення став люто гальмувати під час відеочатів.

2 232

mikeos написав:

Кілька тижнів тому звернувся до мене сусід (старший дядько) - допоможи мені відновити телеграм, бо мене взламали. З його номера через телеграм відправлявся спам з посиланнями на расєйску пропагандую. Це після того як йому прийшло якесь повідомлення з проханнями підтримати ЗСУ, але текст був на суржику типу "пекельні борошна", він перейшов по посиланні і все - його акаунт "взламали".
Я кажу: не знаю чи чимось допоможу, бо таким не користуюсь і тобі не раджу. Хотів видалити його акаунт, але в налаштуваннях тільки опція "Видалити через {n} відсутньої активності". Вибрав цю опцію - помилка - Не можливо видалити дані поки є активні сеанси (чи шось типу того). Зайшов у розділ пристрої - там показано активний сеанс з компа десь у санкт-петербурзі, і неможливо його завершити.

Висновок - не користуйтись продуктами ворога! Ті хто каже що нема альтернитиви - самі себе обманюють. Телеграм найбільше популярний в пострадянських країнах. В цивілізованих країнах популярні інші месенджери.

Раніше десь бачив фотки як один з топ менеджерів російського офісу телеграм відпочиває на охоті з якимось з топ фсб-шників.

Я підтримую відмову від російських продуктів, зокрема телеграму, але ви ж тут все на купу напхали. Якщо переходити по всяким посиланням, які вам надсилають у месенджері, то вас (сюрприз-сюрприз) швидше за все взламають і без різниці який це буде месенджер.

Як додаток на телефон, для себе я обрав ватсап, принаймні наразі. Під десктопом не користуюсь ними, не маю в цьому потреби.

Подякували: leofun01, Yola2

2 233

flatliner написав:

Ви ж програміст. Не давайте ворогу даних, ніяких. Просто ніяких. Те що ви не знаєте як їх можна використати не означає, що він не знає. Big data - це крута штука. З маленьких, "некорисних" шматків даних можна витягнути круту аналітику.

І ще, те що ви сьогодні можете дійсно давати мало корисної для ворога інфи не означає, що це не зміниться завтра.

2 234 Востаннє редагувалося frz (06.05.2025 10:57:04)

https://replace.org.ua/uploads/images/9801/5b23ee2eb59ddd2cee43fbed91b604b1.jpeg

Для тих кому треба розжовувати - орки хочуть перемир'я, коли ціна на нафту падає нижче критичної позначки, адже це єдине джерело поповнення їхньої сировинної економіки.

2 235

прес-служба СБУ написав:

Служба безпеки вперше в історії викрила агентурну мережу воєнної розвідки Угорщини, яка дійснювала шпигунську діяльність на шкоду нашій державі.

Як повідомляє прес-служба відомства, завданням цього осередку був збір інформації про військову захищеність Закарпатської області, пошук вразливих місць у наземній і повітряній обороні регіону, а також вивчення суспільно-політичних поглядів місцевих жителів: зокрема, сценаріїв їхньої поведінки, якщо на територію регіону зайдуть угорські війська.

За результатами комплексних заходів на Закарпатті СБУ затримала двох агентів із мережі угорської спецслужби.

Задокументовано, що після цього агент особисто розвідував розміщення Сил оборони та координати зенітно-ракетних комплексів С-300 у регіоні. Після збору розвідданих він виїхав до Угорщини, щоб відзвітувати перед куратором. Для перетину кордону зрадник оформив довідку доглядальника за хворим батьком, який потребує лікування в іноземних установах.

За матеріалами справи, під час зустрічі угорський розвідник передав агенту готівкові кошти, які передбачалися на виконання поставлених завдань. У тому числі зрадник підшукував мережу інформаторів. СБУ встановила, що резидент намагався завербувати щонайменше двох осіб:

"Формуючи агентурну мережу, іноземна розвідка сподівалася розширити діапазон збору інформації, включаючи отримання даних із прифронтових і фронтових регіонів".

В спецслужбі поінформували, що у березні цього року контррозвідка СБУ задокументувала другу зустріч агента з куратором. Цього разу він отримав телефон із спеціальним програмним забезпеченням для законспірованого зв’язку. Серед нових завдань зрадника було виявлення службових авто, які належать представникам Сил безпеки та оборони у Закарпатській області. Крім того, резидент мав знаходити та передавати угорській спецслужбі дані про втрати ЗСУ на війні та актуальні події із лінії фронту, і вже підібрав відповідний контакт у Силах оборони.

"Ще одна затримана – колишня військовослужбовиця Сил безпеки та оборони України, яка звільнилася з підрозділу у 2025 році. За наявною інформацією, серед її завдань було інформування угорської спецслужби про наявність літаків та гелікоптерів у Закарпатській області, а також про оборонні системи військової частини, де вона проходила службу. Контррозвідка СБУ задокументувала кожен крок угорської агентури і затримала фігурантів за місцями проживання. Під час обшуку у них вилучено телефони та інші речові докази підривної діяльності", - заявили в СБУ.

Слідчі повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

2 236

Ukraїner Q - Інтервю з Володимир Вятрович (видиво, uk)
Подякували: Yola1

2 237 Востаннє редагувалося Yola (16.05.2025 06:14:10)

В'ятрович крутий дядько. Був на своєму місці в УІНП. Головний антимайданівець його звідти прибрав за посередництва Ткаченка. Зараз вдалося проти Ткаченка і Дробовича карну справу відкрити, але навряд чи Зеленський дасть своїх поплічників образити.

https://umoloda.kyiv.ua/img/content/i181/181916w540.webp

На жаль, В'ятровичу не вдалось розкрутитися на Ютуб. Всі дивляться портнікових. Нащо нам свої.

Політичні переслідування дослідників Голодомору: щодо Ткаченка та Дробовича відкрито кримінальну справу

2 238 Востаннє редагувалося frz (16.05.2025 14:14:08)

В контексті недавніх шпигунських новин - угорський гумор приємно дивує

https://www.facebook.com/drogobytski/vi … 0777342578

2 239

Суспільне Хмельницький - Хмельницька область, 4 загиблих (видиво, uk)
Житомир.інфо - Житомирська область, 3 загиблих (видиво, uk)
ДСНС України - Миколаївська область (видиво, uk)
ДСНС України - Київська область (видиво, uk)

2 240

frz написав:

Так склалося, що навмисне не шукав але на очі трапилася цікава інформація.

В українських чартах минулого місяця переміг трек [барабанний дріб] гурту Ay Yola (всі співпадіння випадкові) з боліт. Так до слова, цей гурт публічно підтримує війну мордору проти України.

Українці тупо невиправні. Ні, я більш-менш певен що якби перед будинком українського шанувальника цього болотного гурту впала ракета із чітким незатертим написом "від Ay Yola з любов'ю", то можливо до мозкової звивини такого шанувальника дійшло б те що має дійти. Однак без такого детального розжовування з'єднати логічні крапки - надто складно.

Ну й не забуваємо, що онлайн стрімінгові платформи монетизуються - а це означає, що український шанувальник своїм "невинним" кліком опосередковано фінансує військово-промисловий комплекс мордору.

Upd: Так, я знаю що популярні платформи закрили монетизацію для боліт _напряму_ - що не заважає бажаючим відкрити картку в сусідньому умовному Узбекистані, виводити монетизацію туди і витрачати кошти з картки в мордорі. У тому числі завдяки українчикам "внє палітікі".

Свіжа новина на цю тему з міста Львів:

https://zaxid.net/u_lvivskiy_shkoli_uchni_znimali_na_video_yak_spivayut_rosiyski_pisni_n1611362/amp

українчики невиправні... (((