Re: Росіяни почали наступ
Перша стаття генерала Залужного не на військову тематику. Генерал вийшов за рамки своєї професії і обмалював роль України в сучасному світі. Багато хто побачив в цьому початок політичної кар’єри генерала.
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь.
Ласкаво просимо вас на україномовний форум з програмування, веб-дизайну, SEO та всього пов'язаного з інтернетом та комп'ютерами.
Будемо вдячні, якщо ви поділитись посиланням на Replace.org.ua на інших ресурсах.
Для того щоб створювати теми та надсилати повідомлення вам потрібно Зареєструватись.
Український форум програмістів → Інше → Росіяни почали наступ
Сторінки Попередня 1 … 116 117 118 119 Наступна
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Перша стаття генерала Залужного не на військову тематику. Генерал вийшов за рамки своєї професії і обмалював роль України в сучасному світі. Багато хто побачив в цьому початок політичної кар’єри генерала.
Після ударів по низці об’єктів газотранспортної інфраструктури (азербайджанської компанії Socar) в Україні, Азербайджан раптом дав однозначний сигнал, що Баку може почати постачати Києву озброєння.
...є реакція і одного з вищих керівників російського військового відомства, який сказав таке:
«Постачання зброї для України з Азербайджану є не просто небажаним, а його слід зірвати за будь-яку ціну».
...ще невідомо, як складеться саме цей пазл, але якщо ще й і Азербайджан підключиться до коаліції країн, які постачають нам зброю, окупанту стане ще більш сумно.
Шиболет – «своєрідний «мовний пароль», за яким можна розпізнати, що мова, якою розмовляє людина, є для неї нерідною», як визначає його Вікіпедія. І наша «паляниця» входить до переліку таких шиболетів, за допомогою яких у різні часи впізнавали чужинця. Цитата з Вікіпедії, досить велика: «На Сицилії існує анекдот, як під час повстання Сицилійської вечірні 1282 року острів’яни вбили французьких окупантів, яких викрили через те, що вони не змогли правильно вимовити сицилійське слово ciciri (нут). Під час Битви біля Куртре (1302) фламандці розпізнавали французів за їх нездатністю вимовити «Schild ende Vriend» (Щит та друг). Прикладом використання шиболета в історії Польщі можуть бути слова, які важко вимовляти іноземцям: «soczewica» («сочевиця»), «koło» («колесо»), «młyn» («млин») тощо. За їхньою допомогою 1312 року після придушення повстання війта Альберта[pl] поляки виявляли німців-заколотників. Під час фризького повстання (1515–1523) використовувалася фраза «Bûter, brea, en griene tsiis; wa’t dat net sizze kin, is gjin oprjochte Fries» (Масло, житній хліб та зелений сир — хто не може це вимовити, не справжній фриз). Кораблі, з борту яких не могли це вимовити, не пускали в порт і захоплювали. Під час Другої світової війни голландці використали назву міста Схевенінген (Scheveningen), оскільки вони, на відміну від німців, вимовляють «Сх», а не «Ш»; данці відрізняли німців за вимовою «rødgrød med fløde»; американці на тихоокеанському фронті використовували слово «lollapalooza», оскільки носії японської мови часто вимовляють «л» як «р»; фіни ловили росіян на вимові «Höyryjyrä». У часи німецько-радянської війни радянські солдати відрізняли переодягнених у радянську форму розвідників за словом «дорога», яке німці вимовляли як «тарок».
Чому припинили обстрілювати Київ? Куди поділися літаючі мопеди і ракети які пролітаючи неподалік так добре будили мене посеред ночі?
Може вичікують поки перемовини йдуть, щоб не дратувати Трампа.
Накопичують до якогось свята (найближче — День Незалежності).
Цікава аналітика від Texty.org.ua
Ситуація на фронті критична. Росіяни просуваються дедалі швидше, зменшуючи втрати
Без наріжних змін в країні нам гаплик.
Може NATO таки змислостивиться і насипле нам більше зброї і техніки а поки, як я собі думаю, в діло, як і зазвичай, пустять солдатиків з калашматами яких порозсадовлять по бліндажикам з дерева. В травні і в червні відповідні органи ніби оскаженіли і поліцейські автомбілі та бусики з затемненими стіклами ледь не цілодобово і в великій кількості ганяли туди–сюди. Треба почитати розмірковування від безпосереднього учасника. Куди дівся Факіньян? Роблю передбачення що восени обстановка стабілізується через великі втрати в росіян а з набором нових солдатиків в них виникнуть суттєві труднощі.
Роблю передбачення що восени обстановка стабілізується через великі втрати в росіян а з набором нових солдатиків в них виникнуть суттєві труднощі.
Чи ви дивилися статтю, на яку я дав посилання? Росіяни навчилися зменшувати свої втрати і при цього захоплювати більше територій. З чого б це в них з'явилася нестача солдатиків?
З чого б це в них з'явилася нестача солдатиків?
З того, що в них усе одно є втрати, і суттєві.
Суттєві це невимірне поняття. Ви можете зробити приблизні розрахунки? Бо з тих, що я зробив вони можуть воювати ще роками, а от чи можемо ми - це питання...
Я вважаю що ми, так само як і РФ, теж зможемо воювати роками. Щоп?ятниці кожного тижня я спостерігаю за тим як дороги заповняються чималим числом людей цілком придатних для війни. Ці прекрасні, зазвичай добре вгодовані, люди їдуть з Києва і з під Києва на дачки та до рідні в села, містечка і села міського типу. І їдуть на недешевих автомобільчиках. Особисто я готовий витягувати таких персонажів з салонів їх автомобілів, заламувати їм руки і пхати в мішок. За одну таку п?ятницю, якщо понаставити блокпостів можна зібрати чимало солдатиків. А якщо ще й заодно реквізовувати автомобілі відмінні від легкових (позашляховики, паркетники, пікапи і т.п.), то армію можна забезпечити ще й чималою кількістю дефіцитного автотранспорту. А ще повно таких втікачів як я більшість з яких не те щоб ховається. А ще є ЄС який хоч постачає озброєння по чайній ложці та все ж скидається на те що остаточної поразки не допустить та не дасть росіянам поглинути всю Україну. А ще можна зробити мобілізацію більш жорсткою перейнявши досвід РФ тим паче що, судячи з того що я бачу довкола себе, більшість населення радо приймає цифрового зонда собі в одне місце у вигляді «Дії».
Те що ці автівки не мобілізують це просто злочин Зеленського. Але й самі люди винні, замість того, щоб вимагати, вони скидаються на те, щоб купити.
Що ж до небідних, яких можна мобілізувати, то тут питання чи зможе Зеленський організувати таку машину примусу при тому, що він зі своїм оточенням настільки загруз у корупції. Важко досягти такого ефекту, коли все купується і продається.
Ну а поки що молодших 22 років відпустять з країни. А це було майбутнє поповнення.
В контексті війни дізнався від родича, що в Україні черга до автомайстра - до 6 місяців.
Здогадуюся, що це залежить від регіону і конкретної спеціалізації автомайстра. Однак загалом співзвучно з інформацією, що когось забрали на війну, хтось виїхав, а хтось не виходить з дому аби не забрали, відповідно майстри вузької спеціалізації стали золотими. Ну звісно що дядьки "на всі руки" в гаражах дещо більш доступні, відповідно до них все ще можна пробувати звертатися з ризиком що майстер-ламайстер нашкодить а не допоможе.
А на початку війни було дивно бачити як в Польщі записуються до спеціалізованого майстра "аж" на місяць наперед...
На базарі в молочних рядах казали шо кожен візит іноземних урядовців до України включає в себе обов'язковий перегляд тієї частини відеохроніки війни, котру не можна показувати в різних ютупах, писок-книжках та інших соцмережах через виняткову нетерпимість їхніх полісі до різних кишок та інших органів закатованих дітей. І ото коли ті іноземні урядовці відпросяться до туалету, проблюються там на декілька місяців наперед, тоді повертаються до себе і ухвалюють рішення про подальші санкції. Інакше ніяк.
Вчора чув прольоти якихось незвичних БПЛА. Значно швидше і значно нижче ніж раніше. Такий на вертольоті, мабуть, не наздоженеш а якщо вони летять так низько на протязі всього шляху, то збивати вкрай ризиковано.
Закликаю всіх йти на війну а то схоже що солдатиків справді не вистачає.