2 401

Re: Росіяни почали наступ

Суспільне Дніпро - наслідки атаки Рф по центру міста (видиво)
Суспільне Суми - російська армія вбила сімю (видиво)

2 402

leofun01 написав:
Суспільне Дніпро - наслідки атаки Рф по центру міста (видиво)
Суспільне Суми - російська армія вбила сімю (видиво)

а у нас в методичці написано:
Поважай життя ворога. ФПВ - це засіб війни, а не засіб помсти.

2 403

FakiNyan написав:

Правильно написано. От москалі вбивають наших жінок і дітей - то вам від цього хочеться скласти зброю? Ні, правда? Так і у них. Якщо треба когось вбити, щоб захистити наших - то це для того і війна. А якщо не треба - значить, не треба. Поважайте життя ворога.

2 404

koala написав:
FakiNyan написав:

Правильно написано. От москалі вбивають наших жінок і дітей - то вам від цього хочеться скласти зброю? Ні, правда? Так і у них. Якщо треба когось вбити, щоб захистити наших - то це для того і війна. А якщо не треба - значить, не треба. Поважайте життя ворога.

Так це ж не про повагу, а про страх помсти. Лише от у них воно так не діє, вони вбивають без обмежень, а їхні жінки з дітьми цьому радіють, а потім ці діти продовжуть справу батьків.

Подякували: leofun011

2 405

Суспільне Новини - Інтервю Олена Ремовська з Віталій Портников (видиво)

FakiNyan написав:

Поважай життя ворога.

Без контексту це якась дурня.

2 406

leofun01 написав:
FakiNyan написав:

Поважай життя ворога.

Без контексту це якась дурня.

ну це в контексті застосування фпв

2 407 Востаннє редагувалося leofun01 (06.10.2025 17:31:46)

Московити знову вбили дитину разом з її родичами. Будинок знищили під 0.

2 408

Щодо НПЗ, то мені незрозуміло наскільки це дієво для нас.

Скільки випустили дронів?
Скільки завдано збитків?

Наскільки я знаю, то дизеля в Росії можуть виробляти значно більше ніж їм треба тому на армії і с.г. це мабуть не відбивається. Ну, а те що простолюдини менше будуть їздити, то навіть краще, бо можна більше на експорт відправити. Взагалі, завдяки простою НПЗ, на експорт Росія відправляє більше, це підтверджена статистика.

У мене так підозра, що якби дали ефпівішки на фронт, то Росії б від цього було гірше від вбитих солдатів і техніки плюс їхнє просування було б повільніше. Звісно, я міг тут не врахувати щось.

2 409

Давно вже думав, що удари по НПЗ це для покращення рейтингу, а не для перемоги, і ось сьогодні почув думку Бутусова, яка цілком збігається з тим, що я написав у попередньому пості. Достатньо прослухати 1 хвилину:

Бутусов Плюс (вертикальне видиво, uk)

2 410 Востаннє редагувалося HetmanNet (07.10.2025 08:36:05)

Yola написав:

Щодо НПЗ, то мені незрозуміло наскільки це дієво для нас.

Удари по НПЗ то дієво у довгій перспективі: мабуть десь від пари років якщо не давати відновлюватися. Але так як у нас діють ситуативно, без стратегії та путнього планування з підготовкою, то лиш можна гадати чого вирішили робити.

Yola написав:

Ну, а те що простолюдини менше будуть їздити, то навіть краще, бо можна більше на експорт відправити.

Так воно не працює.

Yola написав:

Взагалі, завдяки простою НПЗ, на експорт Росія відправляє більше, це підтверджена статистика.

На експорт що відправляє більше?

Yola написав:

було гірше від вбитих солдатів..

Не було. По реакції їх більше відсутність бензину турбує, аніж скільки їх гине. Їх легше змусити бунувати через відсутність бензину та горілки, аніж кількістю загиблих. Зрозумійте, вони шанують мертвих, аніж живих, тому те що хтось загинув ними сприймається навпаки ніж нами.

2 411

Yola написав:

Ну, а те що простолюдини менше будуть їздити, то навіть краще, бо можна більше на експорт відправити.

Простолюдини не просто так їздять, а підтримують економіку. Можливо, критичні галузі поки що захищені; але без некритичних теж не дуже добре.

Yola написав:

Взагалі, завдяки простою НПЗ, на експорт Росія відправляє більше, це підтверджена статистика.

Так, вони більше експортують нафти. І більше імпортують бензину. Причому від цього на світовому ринку нафта дешевшає, а бензин дорожчає. Якби це дійсно було їм вигідно, вони б самі давно перекрили продаж бензину населенню.

HetmanNet написав:

Удари по НПЗ то дієво у довгій перспективі: мабуть десь від пари років

Я б був дуже обережний з конкретними термінами. Ясно, що зараз їхня економіка проїдає себе, але в який саме момент усе завалиться - сказати дуже складно. Єдине що - вони зараз дуже старанно вигрібають усі ресурси потроху. Трохи з одного фонду, трохи з іншого, трохи з депозитів, трохи з фондів банків. І у певний момент щось полетить, а за ним полетить й усе інше, бо резерви всюди скінчаться. Але коли це станеться - за три місяці чи за 10 років - сказати дуже складно.

Подякували: flatliner, leofun012

2 412

на базарі кажуть шо томагавки вже почали надходити

і тепер ясно чого орки з цього приводу так сильно переймаються
https://replace.org.ua/uploads/images/9801/37203c65baca45f276e9f384bcbc0012.jpeg

2 413

Віталій Портников - Ключ до поразки Росії (видиво, uk)

2 414 Востаннє редагувалося Yola (09.10.2025 20:50:58)

Портников - ворог України, бо приховує злочини Зеленського. Він або не говорить про них, або й захищає його.

РЕД: Оуч, я зрозумів чому ви це відео поставили. Це в тему про НПЗ. Гаразд, я вам поясню чому для Портникова важливо, щоб ви думали, що НПЗ це шлях до перемоги чи щось таке. Він таким чином дає вам надію на перемогу, бо якщо у вас така надія пропаде, то ви ймовірно переступите через свою заборону на критику Зеленського, бо тоді вже байдуже, все одно поразка.

Оця штука з даванням надії, щоб тримати людей в покорі це трюк, який влада використовує впродовж всієї історії людства. І це добре проявляється в релігії.

2 415

Yola написав:

Портников - ворог України, бо приховує злочини Зеленського.

Вам лікуватися треба.

Щодо критики Зеленського.
По-перше, він його критикує, можливо ви просто неуважно дивитеся Віталія, або не дивитися взагалі, бо він же ж "ворог".
По-друге, вибивати НПЗ чи не найдієвіший спосіб бити по економіці мордору, принаймні використовуючи дрони. Маючи, щось більш міцне дальнобійне можна буде вдарити по іншим промисловим об'єктам, так щоб назавжди, або принаймні надовго, зупинити їхню роботу.

Те що ви пишете про вибивання піхоти, це теж важлива частина боротьби, щоб знизити темпи просування ворога, або зупинити його, але це тактична мета. Людський ресурс в рашці дуже великий (не хочу використовувати слово "необмежений", бо немає нічого необмеженого), прям дуже великий, а найгірше в них повністю відсутній "больовий поріг". Через кількість втрат війну не зупинити. Тому на стратегічному рівні треба наносити економічну шкоду противнику, щоб почали закінчуватися не стільки люди, скільки гроші на їх забезпечення.

Подякували: leofun011