Re: Потрібна допомога при виборі напряму навчання!
Бази даних вивчають скрізь, навіть якщо це MS Access. Лише ази PHP. Якщо маєте бажання піти в веб-програмування - подивіться на сайт http://www.codecademy.com/
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь.
Ласкаво просимо вас на україномовний форум з програмування, веб-дизайну, SEO та всього пов'язаного з інтернетом та комп'ютерами.
Будемо вдячні, якщо ви поділитись посиланням на Replace.org.ua на інших ресурсах.
Для того щоб створювати теми та надсилати повідомлення вам потрібно Зареєструватись.
Український форум програмістів → Обговорення → Вибір подальшого шляху → Потрібна допомога при виборі напряму навчання!
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Бази даних вивчають скрізь, навіть якщо це MS Access. Лише ази PHP. Якщо маєте бажання піти в веб-програмування - подивіться на сайт http://www.codecademy.com/
Очі.завидющі, сайт мене неодмінно зацікавив, спасибі, але всі данні там уроки на англійському, не знаєте, є російськомовні аналоги?
Англійська там нескладна. В будь-якому разі якщо ви хочете стати програмістом знання англійської необхідні. Якщо ви зовсім початківець почніть з цього: http://uk.wikibooks.org/wiki/HTML
Пошукайте подібні теми на форумі - це все неодноразово підіймалось.
- Комп'ютерна інженерія;
- Програмна інженерія;
Я би обирав серед цих напрямів. Сам навчаюсь на комп'ютерній інженерії (нещодавно закінчив 5-й курс, КПІ, ФПМ) і ніяких проблем немає. Комп. інженерія - трохи більше будете вивчати комп. електроніку, комп. схемотехніку, системне програмування, архітектуру. Програмна інженерія - більше програмування (Чи готові ви на 3-4му курсі вчити лише програмування?)
- Управління інформаційною безпекою;
- Безпека інформаційних та комунікаційних систем;
Думаю це на любителя. Мені більше подобається писати свій код, розробляти якусь архітектуру, різні алгоритмічні рішення і т.п. Більш творчий підхід. У мене було 2 дисципліни - комп'ютерна криптографія та захист інформації. Так от жодна з цих дисциплін мені не сподобалась. Якщо вам подобаються різні хакерські штуки, то можливо це для вас.
Системний аналіз - буде мало програмування, більше математики. Мені б хотілось отримати 2-гу вищу з цього напряму, але мабуть не доля
Особисто я, рекомендував би комп. інженерію.
P.S. англійську потрібно вчити, в незалежності від напряму
Replace, дякую вам, дійсно допомогли, от що мене цікавить, чи буде на комп'ютерній інженерії вистачати програмування, щоб потім влаштуватись на програміста?
Так
Проте універ майже нічого не вирішує, в незалежності від напряму. Якщо ви самі не будете розбиратись з програмуванням, то програміста з вас не вийде
Replace, але якщо програмування буде даватись відносно легко, то при закінченні даного напряму можна влаштуватись на програміста, чи можуть виникнути складнощі з працевлаштуванням?
Replace, але якщо програмування буде даватись відносно легко, то при закінченні даного напряму можна влаштуватись на програміста, чи можуть виникнути складнощі з працевлаштуванням?
Та немає значення закінчите ви якийсь напрям, чи ні, головне аби ви вивчили матан, дискретку, знали що таке O(n), мали поняття ортогональності, лямбда-числення, знали свою мову програмування і цього досить. Та й навіть більша половина того що я тут перелічив необов’язкова.
Любіть свою справу - і буде вам щастя.
Тих, що працюють, рідко виганяють.
З.І: Як не крутіть, а соломи підстелити в усі поля ніколи не стане достатньо, тому менше філософії та більше бамбуку.
Ви не встигнете закінчити 2-й курс як вас почнуть хантити. Я на 3-му курсі вже працював
Хоча це ніяк не залежить від спеціальності. Все залежить від вас.
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися