561

Re: Ділимось досвідом і даємо поради щодо пошуку роботи

frz написав:
frz написав:

... до бази даних клієнта доступу нема і не планується - для цього потрібно перебувати на території Британії. Працювати доведеться через віддалений робочий стіл на ноуті тімліда. Офігенно. Звісно що для короткотермінового проекту це "ну... ок". А от якщо надумаються продовжити співпрацю, то все стане ще цікавіше.

Upd: Попросив виділити мені віртуалку в Британії, до якої буду підключатися через VPN і там буде доступ до бази.

Все ще цікавіше.

ВПН мені не дадуть.

Ноут дадуть лише тімліду, бо він в правильній локації. Йому заборонили давати мені доступ до його робочого столу на ноуті (передавати контроль за клавою і мишкою), максимум пошарить скрін і я йому маю казати що натискати. Офігенні умови для праці. Але ставка непогана і проект дуже короткотерміновий. Зі спортивного інтересу можна продовжувати.

Ну шо, проект фактично закінчився. Тімлід без руля в пайтоні, я для нього приготував пачку скриптів (він навіть не знав як встановити потрібний модуль через pip), він їх заранив навіть без якогось суттєвого рев'ю, поділився зі мною згенерованими файлами JSON, я їх проаналізував, написав потрібні звіти, він (знову ж таки, без суттєвого рев'ю) сконсолідував мої звіти разом зі своїм загальним оглядом.

Тепер залишилося діло "маленьке" - отримати оплату. Якщо все пройде гладко, то це вважатиму найдивнішим (поки що) проектом за ціле життя.

562 Востаннє редагувалося frz (08.10.2025 15:37:34)

Отримав офер на наступний проект. HR агент з Британії. В принципі класно все було досі, а тут просить надіслати скан свого паспорту на email для верифікації. Раніше я б без питань погодився і зізнаюся, навіть так робив. А тепер поспілкувався з місцевою ком'юніті і дізнався що це лютий крінж.

В принципі на B2B (аналог укр ФОП) контрагенту достатньо знайти мій податковий номер в реєстрі на державному сайті, подивитися що співпадає код виду діяльності і що "фоп" діючий. Все! Мав декілька проектів де цього було достатньо. А ті перевірки паспорту то всьо фуфло, бо якщо "фоп" діючий то значить має на це правові підстави. Решта все їх не повинно цікавити в принципі.

Але. Для різних банків та інших фінтех проектів перевірка документів все ж присутня. Та при цьому цивілізовано буде завантажувати свої такі делікатні файли в щось типу HR CRM, де вони лежать секурно і при бажанні можна написати запит на видалення всіх моїх даних відповідно до європейського GDPR.

І тут пацан hr почав "ну а що ви пропонуєте", "ну давайте я спитаю що робити".

Проект специфічний, сукупність скілів доволі рідкісні, компанія довгий час не могла закрити вакансію. І тут через непрофесійного ейчара має все бути скасовано? Я поки що чекаю як він то розрулить, на проект маю вийти через 12 днів.

Якщо ж до того часу не буде розрулено цивілізовано і відповідно мій офер згорить, тоді напишу в компанію (контакти в мене є) що від мене ректутер хотів крінжово мої особисті документи на його email і це його вина а не моя.

563

Дивно що на всяких шабашках де не треба нічого знати тобі спокійн дадуть тисячу гривасиків за хай 5 або 3 або 4, як піде, годин роботи та ще й, скоріш за все погодують а, може, ще й напоють чимось алкогольним а на по суті тих же шабашках, але на фрілансерських сайтах для програмістів тобі гарантовано виїдять мозок, постараються обманути, захочуть звіт за кожну хвилину, захочуть голосовий звʼязок і подивитися на тебе через вебку, змарнують декілька годин пустопорожніми балачками, захочуть резльутат вже на вчора, в Дурограм тобі почнуть написувати якісь мутні кадровики з мутними пропозиціями роботи, на телефон почнуть приходити лохотронські SMS, захочуть знань всього і вся і це від людей у яких грошенят побільше ніж у якихось роботяг які, наприклад два місяця збирали копійочки зі своєї мізерної зарплатки щоб купити купити колодязні кільця і почистити криницю.

564 Востаннє редагувалося frz (13.10.2025 16:02:22)

1000 "гривасиків" ділимо на 3 години (це найкращий варіант з вищеперелічених), виходить 333,33 грн. Тобто 8 доларів за годину (могорич, тобто сто грам і малосольний огірок з хлібом в ставку не включаємо). Думаю кому ше досі не було ясно шо треба вчити англійську всіма можливими способами щоб аж від зубів відскакувало, тепер буде трохи ясніше. Нещодавній рекрутер номер і лінкедін якого я заблокував за надто низьку ставку, пропонував 27 доларів за годину, після чого клієнт мені передзвонив і сказав щоб я з ним працював напряму без цього рекрутера.

565

Кажуть на базарі, шо північнокорейці видають себе за європейців на співбесідах в галери, в тому числі в українські, документи в порядку, резюме ідеальне, тех.скрінінг проходять без труднощів. Не знаю бо не казали як саме проходить з фейс-контролем. При цьому "паляниця" по-корейськи це контрольне запитання "як ви ставитеся до Кім Чен Іра" - одразу ж роз'єднуються.

566

Сайт для відгуків про роботодавців (бо сайт дуже_класне.IT прикрили)

ремарка від авторів написав:

без пошти, без реєстрацій, з категоріями, рейтингами і справжньою анонімністю

https://devtalk.io/uk

567

Ось уже певний час на данському проекті... Може трохи рано робити всеосяжні висновки, та принаймні поки що можна сказати, що люди доволі флегматичні (мабуть дається взнаки знижена яскравість сонця впродовж року, чи що), процеси не надто відточені, атмосфера в цілому привітна, русні нема, до Штатів ставляться з великою пересторогою, є неформальна група підтримки України, секуріті на робочих ноутах доволі суворе, оплата вище ринку. Тривалість проекту туманна, та поки тримають - варто на них гребти і надалі.

568

javascriptIsLife написав:

Дивно що на всяких шабашках де не треба нічого знати тобі спокійн дадуть тисячу гривасиків за хай 5 або 3 або 4, як піде, годин роботи та ще й, скоріш за все погодують а, може, ще й напоють чимось алкогольним а на по суті тих же шабашках, але на фрілансерських сайтах для програмістів тобі гарантовано виїдять мозок, постараються обманути, захочуть звіт за кожну хвилину, захочуть голосовий звʼязок і подивитися на тебе через вебку, змарнують декілька годин пустопорожніми балачками, захочуть резльутат вже на вчора, в Дурограм тобі почнуть написувати якісь мутні кадровики з мутними пропозиціями роботи, на телефон почнуть приходити лохотронські SMS, захочуть знань всього і вся і це від людей у яких грошенят побільше ніж у якихось роботяг які, наприклад два місяця збирали копійочки зі своєї мізерної зарплатки щоб купити купити колодязні кільця і почистити криницю.

Я теж ловив себе на думці, що прості замовники з реального життя набагато адекватніші, ніж ті «менеджери з успіху» з бірж і телеграмів. Там люди реально цінують твій час. Тут же можуть годинами м’яти тему, а потім сказати «ми ще подумаємо».