Re: Про chatGPT
Школяреві ця річ навіщо? Писати за нього навчальні шкільні твори, щоб він потім успішно завалив твір на екзамені?
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь.
Ласкаво просимо вас на україномовний форум з програмування, веб-дизайну, SEO та всього пов'язаного з інтернетом та комп'ютерами.
Будемо вдячні, якщо ви поділитись посиланням на Replace.org.ua на інших ресурсах.
Для того щоб створювати теми та надсилати повідомлення вам потрібно Зареєструватись.
Український форум програмістів → Інше → Про chatGPT
Школяреві ця річ навіщо? Писати за нього навчальні шкільні твори, щоб він потім успішно завалив твір на екзамені?
А чому завалив, у нас, коли я вчився такої роскоші не було, та й таких технологій теж, на мою думку GhatGpt може допомогти шкошярам в навчанні.
Я колись навчався у нас таких технологій не було, крім зошитів, підручників, ручок та рюкзака. А зараз такі технології, чому їх не використати?
Здрастуйте, ChatGpt потрібно використовувати тільки в тій темі, в якій ви добре розумієтеся, писати йому виразні питання та завдання. Як мені здається ChatGpt чудова і незамінна річ для школяра та копірайтера.
Школяр, що добре розуміється на темі?
Списувати контрольні, робити домашню роботу, може скласти іспити, я думаю набагато легше.
А чому завалив, у нас, коли я вчився такої роскоші не було, та й таких технологій теж, на мою думку GhatGpt може допомогти шкошярам в навчанні.
За всю історію жоден відмінник, що дав списати двієчнику, не допоміг йому цим у навчанні. Заробити хорошу оцінку — допоміг. Але ChatGPT — навіть не відмінник, тому оцінка буде трохи рандомною.
Аналогічно, якщо ви йдете в тренажерний зал, чи берете з собою домкрат? Піднімати гирі з його допомогою буде легше
Вчитися в школі повинно бути бажання, а якщо його нема, то і чат GPT не допоможе!
Мені здається, чи пан Bigmaster пише свої форумні дописи в цій темі за допомогою ChatGPT?
Покажіть будласка, де вам так здається!
я іноді онлайн перекладач використовую.
Цей бот це зовсім не те, що ChatGPT, який часто просто видумує правдоподібний текст.
І що? Є дві технології, і не існує жодних підстав вважати, що їх не застосують разом.
Той бот ближче до генератора розсилки листів по базі користувачів з підставлянням у шаблон імені користувача.
Такий генератор теж можна використати разом з chatgpt, але це не означає, що такий генератор сам по собі практично те саме, що chatgpt і до результатів його роботи треба ставитися так само, як до нагенерованого жптом.
У даному випадку, бот генерує не людський текст, а табличку з даними — з зовнішнього вигляду таблиці неможливо визначити, людина її заповнювала чи машина, і те, що це машинна помилка, не зразу кидається в вічі. Добре, цей бот зробив усім іменникам кличний відмінок на -е — але що заважає запустити аналогічного бота, який усі прості речовини неметалів оголосить діелектриками, або всі трубчасті гриби оголосить їстівними? Чи можна вважати Вікіпедію (та інші асоційовані з нею ресурси) надійним джерелом, якщо за помилками вікі-ботів ніхто особливо не слідкує (та й фізично не може слідкувати, зважаючи на швидкість генерування таких помилок та невисоку активність редакторів-людей)?
По-перше, Вікіпедія будь яку «вікі», в тому числі саму себе, надійним джерелом не вважає.
Стаття Вікіпедії, з якої є посилання лише на інші статті Вікіпедії (того ж самого яи іншого мовного розділу — не важливо) — стаття без джерел.
По друге, я не про Вікісловник про який нічого не знаю, а про власне Вікіпедію, про «Натрапив з другого тику по „Випадковій статті“».
І не про «аналогічного бота», якого завжди хтось зможе запустити, як і завжди хтось може пройтися і без бота по статтях і вручну зробити якісь малопомітні зміни («підлий вандалізм»). Оскільки у Вікіпедії щось ближче до пост-модерації на форумах, туди будь-хто будь-що завжди може вписати і воно буде опубліковано відразу, а не чекати пре-модерації (з певним виключенням для «стабілізованих» статей і незалогінених читачів). Ну в «захищені статті» не будь-хто, завдякм деяким фільтрам не будь-що, але загальний принцип все ж таки «може редагувати кожен».
По правилах бота треба треба зареєструвати на себе, до речі, отримати право, прив'язати до «нормального» користувача і всі редагування будуть позначені як зроблені ботом, саме для полегшення контролю. І ботовласники отримують скарги, і часом ботозаміни відкочуються.
Ботогенерація статей робиться з баз, а не придумуванням із «загальних міркувань». Тобто навіть якби статей про трубчасті гриби не було, і маючи під рукою довідник по грибах, хтоьс хотів би створити купу заготовок статей — з точки зору економії часу рутинну працю було б легше набити на своєму комп'ютері локально базу, а тоді запустити бота, який підставить поля у шаблон.
Ботозаміни — щось я не пригадую у Вікіпедії замін «все підряд по формальному правилу». Конкретне слово на конкретне слово.
Ботозаміни — щось я не пригадую у Вікіпедії замін «все підряд по формальному правилу». Конкретне слово на конкретне слово.
Механічна заміна слова на слово без урахування контексту теж є джерелом помилок. Візьмімо, для прикладу, слово «відносно», яке в багатьох випадках є російською калькою, і заміна його на «стосовно» або «щодо» в цих випадках справді покращує мову. Чудово, ботовод з автопідтвердженням запускає бота з такою заміною по всіх статтях — в результаті, маємо «швидкість одного об'єкта щодо іншого» та «щодо непогані результати». Правда ж, перший приклад помилки вже майже не ріже нам слух? Це тому що Вікіпедія, за браком інших україномовних науково-технічних джерел, стає єдиним таким джерелом, помилки з неї потрапляють у реферати студентів та наукові роботи маститих професорів, а також на науково-популярні ютюб-канали, новинні сайти тощо — і ось для нас ця помилка вже звична, хоча першоджерело її — не мова живих людей і не рекомендації дипломованих мовознавців, а недбальство ботовода.
Маю таке завдання (сам собі придумав його).
Є відео на ютубі довжиною 4 години, я б хтів зробити для нього список розділів з таймштампами, але там тексту дофіга.
Я той текст розбив на шматки і годую ним чат гпт, і він шось там аналізує, але от прям шоб таймштампи ще показувать - в нього не виходе.
Які є ідеї?
Користуюсь генеративними моделями практично щодня, і маю лише один висновок, промт і розуміння теми дуже важливі.
Зараз цих інтелектів розвилось до біса.
Я для програміста який найкращий??
Зараз цих інтелектів розвилось [...]
[...] для програміста який найкращий??
Ще місяць тому, коли я кодив переважно на Python, я був переконаний що найкращий Copilot. Зараз в основному пишу на Snowflake і Copilot бреше на рівному місці, хоч і платний. Довелося повернутися до безкоштовного chatGPT і подумую про придбання преміум (знову). Тобто залежить від напрямку діяльності. Але доступної інформації про те, який з чатів для чого саме кращий - нема, треба самостійно експериментувати.
І все одно для вузькоспеціалізованих питань все ще актуальні форуми - одне з питань жоден чат не міг вирішити, допомогли на форумі Snowflake.
Краще розкажіть, як зараз життя в Харкові...
Мабуть їх не вчили на Snowflakes. А що там є щось кодити поза стандартними sql?
Тривожно в Харкові.
Як не дивно, але не було тривожно на початку агресії.
А зараз чомусь тривожно.