здаєдться, я трошки розібрався з від'ємними значеннями.
Спочатку я подумав, що використовувати довжину катетів сенсу немає, адже довжина завжди додатня. А якщо наш трикутник починається в центрі системи координат, то X буде давати нам ту ж сами довжину, але при цьому зі знаком.
Далі я подумав - окей, тепер у нас є змінна зі знаком, і її можна використовувати при пошуку довжини гіпотенузи, котра потрібна для пошуку Y. Ну я то все записав, і тоді під корнем у нас можуть бути і від'ємні значення, але ці значення підносяться до квадрату, і оце й біда така.
А потім я такий думаю - колсь я шось чув про винесення знаку за дужки, типу (-a+(-b))==-(a+b) і використав цю штуку, тільки замість дужок - корінь. І наче вийшло! Таким чином я знайшов Y для третього сектору.
А потім я подумав - але ж для четвертого сектору X має те саме значення, але ігрик вже має змінити свій знак, як же ж з цим бути? Ну і тут я подумав - якщо в нас є кут, то нам якось треба знайти косинус. Вручну я його знаходити не вмію, тому буду юзати метод cos, котрий є в будь-якій МП.
І тут я знову такий думаю - о хоспадє, тут треба брати за увагу значення кута. Воно ж не може бути однаковим всередині всіх чотирьох секторів. Але ж я розглядаю прямокутний трикутник, і в нього не може бути від'ємне значення кутів.
І тут подумав я - то може є якийсь костиль? Типу, от є у нас 360 градусів. Ми знаємо, що для 45 градусів косинус буде Z, а якщо ми розглядаємо той самий кут в 4 секторі, то по суті це вже буде 135 градусів, тобто 45+90, якщо збільшувати кут проти годинникової стрілки. Ну я тупо забив в гугль cos(135 degrees) і воно показало мені той самий Z, тільки зі знаком мінус. Тобто при пошуку Y, під знаком кореня у нас буде одне додатнє і одне від'ємне значення, а це значить, що ніякого мінусу за знак кореню я винести не зможу, і тому значення Y буде додатнім.
Але мені от не зовсім зрозуміло, як бути з 360 градусами. Якщо перевести це в радіани, то буде 2Pi радіан, одже кожні Pi радіан знак косинусу має змінюватись. Тільки треба рахувати проти годинникової стрілки. Звідки це взялось? Люди це самі придумали? Бо попахує якимось костилем.