Re: Advent of Code
Те саме на Rust, з математикою щось у мене тепер зовсім поганенько. Там ніби Факі в бік вершини рухався, мо допоможе?
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь.
Ласкаво просимо вас на україномовний форум з програмування, веб-дизайну, SEO та всього пов'язаного з інтернетом та комп'ютерами.
Будемо вдячні, якщо ви поділитись посиланням на Replace.org.ua на інших ресурсах.
Для того щоб створювати теми та надсилати повідомлення вам потрібно Зареєструватись.
Український форум програмістів → Алгоритми та структури даних, технології → Advent of Code
Сторінки Попередня 1 2 3 4 5 … 8 Наступна
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Те саме на Rust, з математикою щось у мене тепер зовсім поганенько. Там ніби Факі в бік вершини рухався, мо допоможе?
Odyn tcuvak zrobyv druhu tcastynu krasyvo. Teg tak ± podumuvav zrobyty tcerez set i issubset, ale mij tupyj mozok tcomusj tupo zatcepyv sja za «spercu sortonuty rjadok i tak trymaj!».
Зробив. Змусив себе. Довго, марудно і некрасиво. Можна значно краще. Але сильно ліньки.
День 8: 1. Є 7-сегментні цифри з переплутаними контактами. Заданий набір спостережень за такими цифрами у вигляді назв сегментів (від a до g). Визначити, скільки разів вмикалися цифри 1, 4, 7, 8 (які можна визначити за відомою кількістю сегментів). 2. Серед спостережень виокремлені 4-цифрові значення. Знайти суму цих значень.
День 9. 1. Задана прямокутна мапа висот (від 1 до 9), знайти кількість точок, нижчих за усіх свої сусідів. 2. Знайти площі найбільших зв'язних по горизонталі і вертикалі фрагментів мапи без дев'яток, повернути добуток трьох найбільших фрагментів.
Dekiljka proxolodnyx opovidok.
Perca. Pislja toho, jak ja nadislav rozvjatok poperednjoji zadatcy sjudy i v dekotryx mistsjax — vyrubyv sja internet, bo jakyjsj rozumnyk desj obrizav provid. Vtcasno ja vtcora rozvjazav zadatcku, ehe, pravda, ne vstyh zakomytyty, tomu na Qythabi vge odna typu prohalyna. Internetu ne bulo ag-no do 16 hodyny sjoʼdnja.
Druha, pro tsju zadatcu. Ja tcomusj dumav, ge susjidnja kljityna muse buty tupo na odynytsju biljce. Tomu perca vidpovidj za testom zjbihala sja, ale na tsjomu vse. Ja dectco ljinyvyj, tomu xotjiv pohljanuty na basejny vizujaljno — ctco i zrobyv. Tak i dijclo, ge riznytsja v odynytsju neobovjazkova. No i pomitno, ge rozvjatok neoptimizovanyj, bo mogna bulo vykorystaty fuktsiju z poperednjoji zadatcy.
Troxy zapizno, ale vyrjicyv zrobyty osobystu docku percostjy, tam je otcky i zironjky vykonanyx vprav.
Jak potrapyty: [Leaderboard] → [Private Leaderboard] → You can join a private leaderboard by entering its join code here, de vvodyte 728806-963332f3.
День 10. 1. Є некоректні дужкові вирази. Для виразів з неправильними дужками знайти суму значень (табличних) першої некоректної дужки. 2. Для незакінчених виразів обчислити за формулою значення рядка, який би доповнював до коректного, і знайти медіану цих значень.
Переробив усю структуру своїх advent_of_code. Раніше у мене була окрема бібліотека для завантаження даних, я створював окремі проєкти для кожної задачі й будував з нуля з усіма залежностями. Тепер у мене майже фреймворк , окремі задачі лежать по модулях, функції називаються типово, перша побудова нового модуля займає пару секунд проти ~20с раніше. Принагідно звільнилося (з попередніми роками) >5GB старих побудов.
День 11. 1. Є мапа 10х10 восьминогів, що вміють світитися, якщо їхній заряд 10 або більше. На кожному кроці восьминоги накопичують 1 заряд, і якщо спалахують, то додатково заряджають на 1 усіх сусідів, включно з діагональними. Після спалаху заряд стає 0 (зокрема, на цьому кроці не іде зарядка від сусідів). Скільки буде спалахів за 100 кроків? 2. Який перший крок, на якому спалахнуть усі восьминоги одночасно?
Гм. Полагодив решту старого коду, призвів до ладу старі тести і залежності і спробував почати з 2015 року. Перша ж задача (1 грудня 2015, задача 1) - у мене відповідь на 1 менша за правильну, і я не бачу, в чому проблема. Загальна кількість дужок у мене непарна, а відповідь на сайті (яку я колись увів) - парна. WTF?
А ще для ідіотів є така фігня: https://crates.io/crates/advent-of-code
Ні, я розумію, чому таке написали; але кому може захотітися таким користуватися?
Ja davno robyv 2015, a rozbyraty sja ljinky.
Pravda, ne zavercyv ctce, spynyv sja na 21, a 19 rozvjazav lyce percu tcastynu.
День 12. 1. Є граф печери з початком і кінцем. Деякі вузли можна відвідувати кілька разів, решту - лише один. Скільки існує шляхів крізь печеру? 2. Можна один раз відвідати уже відвіданий вузол, який зазвичай не можна відвідувати повторно. Скільки тепер?
Боюся, що я на тиждень зникну з форуму. Можливо, завтра вранці ще допишу. А потім же доробляти... ех...
Ne duge ljubju taki rekursivni zadatcky.