leofun01 написав:Блокування вк, мейлру і інших було і поки залишається необхідністю для України, бо недалекоглядні українці самі зливають дані про себе і своїх близьких москалям, які проти нас воюють.
Не забувайте також про те, що розробники мейлру в далеких 2000-2010-их починали свою кар'єру з розповсюдження вірусів.
Ну так, ну так. Недалекоглядні. А всі у світі далекоглядні. Фейсбук - це найанонімніше, що я бачив. Твіттер? Тфьу, ти. Анонімно! Гугл? Шо? Гугл? Та кажу, анонімно! А єдиний у світі вк та мейл ру - це просто останній у світі прихисток не анонімності, заборонений у всьому світі. І от блокування їх в Україні заперло в одній тільки Росії! Все! Ми врятовані!
Тут взагалі не про анонімність йдеться. Якщо спецслужбам треба буде ваші дані, їй все-рівно чим ви користуєтеся. Хоч через модем заходите в глухій мадагаскарській глушині на дзеркало фейсбука через Тор з ВПН-ом - пофіг.
І по-друге, я не розумію, ви дійсно вірите, що сидять російські спецслужби та стежать 27/7 за всім українським трафіком? Навіщо? Затримати вона нікого не зможе - це не громадяни її країни. При чому скажіть мені, що такого конфіденційного ви зберігали у вк? Чи може у вас креслення нового танку на хмарі мейл.ру лежить?
Ті люди, які дійсно можуть ворочати секретними даними, я гадаю, перш за все не такі й тупі, щоб ділитися ними в Інтернеті, та навіть завантажувати на свій комп. А якщо і так, є інші методи їх перехоплення.
Просто це так цікаво. Вже якась параноя пішла. Тобто всім пофіг, що анонімності не існує, що той же Фейсбук так само збирає всі дані, і навіть відкритіше ними ділиться зі спецслужбами. Вам все-рівно, що всі ці дані, в першу чергу, збирає про вас власна країна, якій вони потрібніші. Ні, ви шо! А якщо, хтось дізнається, що я написав Василю вчора поп'яні? Ой нє, такого не можна робити! Добре, що заблокували! Піду краще свою соц. мережу напишу.
P.S. Фейсбуком теж росіяни користуються, не страшно?