14 341

Re: Тема для розмов

Yola написав:
FakiNyan написав:

я за білу расу

Зате вона стогне як Дніпро.

це страшно

14 342

FakiNyan написав:

я за білу расу

це расизм, і ..

FakiNyan написав:

це страшно

Подякували: flatliner1

14 343

якшо "я за білу расу" - це расизм, то "я за українську націю" - це нацизм

Подякували: leofun01, flatliner2

14 344

Націоналізм. Ідея, що держави мають створюватися націями, зветься "націоналізмом" - на противагу, скажімо, монархізму.

Подякували: leofun011

14 345 Востаннє редагувалося leofun01 (08.11.2024 13:37:54)

FakiNyan, це було в контексті пошуку майбутнього сімейного партнера.
Відкидати потенційного партнера тільки на основі раси це таки расизм.

В даному випадку, можна було звернути увагу на те, що це зображеня дуже вже подібне на продукт програмного ґенератора. І відкинути запропоноване на основі не існуваня зображеного обйекта.

upd: хвилинку, FakiNyan не казав що відкидає, це я собі додумав .. Це можна інтерпретувати як надає перевагу. Визнаю, я помилився.

14 346

leofun01 написав:

FakiNyan, це було в контексті пошуку майбутнього сімейного партнера.
Відкидати потенційного партнера тільки на основі раси це таки расизм.

В даному випадку, можна було звернути увагу на те, що це зображеня дуже вже подібне на продукт програмного ґенератора. І відкинути запропоноване на основі не існуваня зображеного обйекта.

upd: хвилинку, FakiNyan не казав що відкидає, це я собі додумав .. Це можна інтерпретувати як надає перевагу. Визнаю, я помилився.

вони мені подобаються, особливо азіатки, але мені це також нагадує змішування культур та мов, яке мені не подобається. Я б не хтів, аби в майбутньому існували люди лише одної раси, які трішки чорняві, трішки азіати, і трішки індуси, а все йде саме до того, якшо люди різних рас будуть тарабанити один одного.
Най існують і чорні, і червоні, і жовті, і ще якісь, але і білі теж нехай будуть, тому якшо й робити сімʼю, то з білою панянкою.
Але це я так лише останні два тижні думаю.

Подякували: leofun011

14 347

Цікаве запитання.

Якщо ти ЗА щось, чи це означає автоматично, що ти ПРОТИ всієї решти?

14 348

Змішування відбувається, бо в наш час технічно просто перевезти людину будь-якої раси в будь-яку точку планети і створити там прийнятні умови для неї. Поки ми користуємось сучасними технологіями, штучно підтримувати расові відмінності недоцільно.

Якщо технологічна цивілізація впаде (а рано чи пізно це станеться), то расова мішанина повернеться внаслідок природного добору до стану расової пристосованості: носії світлої пігментації страждатимуть від сонячних опіків у тропіках, тропічний тип страждатиме від рахіту і застуд у приполяр'ї, і т.д. — виживуть більш пристосовані до виживання там, де вони опинились.

14 349

Факі, я би радив дивитись не що в людини зовні, а що в голові. Москальки тоже білі. Май наувазі, тобі потім регулярно бачитися з її батьками, час від часу з іншими родичами. Разом святкувати різні свята. Вибирати в якій культурі дітей виховувати, якою мовою говорити вдома. Якою мовою дітьми будуть говорити дідусі і бабусі. В яку школу підуть.

Подякували: Yola, leofun012

14 350

FakiNyan написав:

змішування культур та мов, яке мені не подобається.

Змішування як такого майже і нема. Є витіснення одних культур іншими, і особливо вигідна ця ситуація для тих мов, що виконують посередницьку функцію. Ні для кого не секрет, що основні міжнародні мови — це мови колоніальних імперій, які тепер продовжують експансію, беручи на себе функцію мирного єднання людства.

Монополію імперських мов необхідно ослабити. Якщо завойовувати чужі землі — погано, то чи не слід у якості міжнародних мов використовувати ті, істрія яких не заплямована кров'ю підкорених народів? Одним з таких проектів було есперанто — штучна мова, задумана як міжнародна, і певний час вона справді поширювалась у цій ролі. Але насправді нема потреби створювати нейтральну міжнародну мову штучно — будь-яка мова, на якій можна проводити засідання парламенту й писати закони, має всі необхідні мовні засоби, щоб вести на ній засідання міжнародних організацій і укладати міждержавні угоди; а будь-яка мова, на якій можна писати шкільні підручники для старших класів, має необхідний мінімум мовних засобів, щоб бути міжнародною мовою науки. Переваги національної мови перед штучною мовою: це жива функціональна мова, яку не треба винаходити з нуля і яка вже відтестована реальною практикою. Переваги національної мови перед імперською мовою: ця мова достатньо нейтральна, не викликає незручних питань про міжнародну вину її носіїв, ні в кого не асоціюється з поневолювачами.

Особисто мені подобаються в цій ролі ісландська і литовська. Ну і українська, звичайно. Хоча, взагалі, міжнародних мов має бути багато, щоб уникнути монополії якоїсь однієї з них. Тим, хто знає англійську, з запропонованої трійки міжнародних мов найлегше буде вчити ісландську — вона теж германська, але з набагато більш людським правописом, хоч і з дещо цікавішою граматикою. Слов'янам мають добре зайти українська, а також литовська (яка не слов'янська, але дуже близька до них, тому годиться на роль нейтральної мови для слов'ян). Жодна з них не є мовою колоніальної імперії. Усі три мови є державними в своїх країнах, на них пишуться закони, навчаються діти в школах, спілкуються живі носії — тобто, це розвинені сучасні мови, де не треба винаходити купу неологізмів для всього, що є на цьому світі.

14 351

Я проти того, щоб українська мова стала міжнародною, бо тоді вона не належатиме українцям і не буде для нас об'єднальним чинником. Гадаю, що англійці через міжнародність своєї мови зараз в дуже прикрому становищі.

14 352 Востаннє редагувалося Yola (08.11.2024 16:37:10)

Vo_Vik написав:

Факі, я би радив дивитись не що в людини зовні, а що в голові. Москальки тоже білі. Май наувазі, тобі потім регулярно бачитися з її батьками, час від часу з іншими родичами. Разом святкувати різні свята. Вибирати в якій культурі дітей виховувати, якою мовою говорити вдома. Якою мовою дітьми будуть говорити дідусі і бабусі. В яку школу підуть.

Як тут не згадати Мирослава Кувалдіна («The ВЙО»), який зараз ще, до речі, в ЗСУ.

РЕД. До речі, Annamie Paul - чорношкіра єврейка, колишній лідер партії зелених Канади.

14 353

Ідея в тому, щоб міжнародна українська мова була для всіх, крім нас, не рідною, а чимось назразок есперанто чи середньовічної латини. Ми отримуємо перевагу як ідеальні носії міжнародної мови, в яких інші можуть їй навчитись — а це інформаційний вплив на решту зовнішнього світу, а також можливість споживати інформаційний продукт з усього світу. Про роль єдиної міжнародної мови не йдеться — таких мов має бути одночасно декілька, і має відбуватися ротація цих мов — нехай кожна нація приміряє цю корону на себе. Якщо міжнародна мова через 50-100 років міжнародною бути перестане, то нема особливого сенсу повністю переходити з рідної мови на неї, вчити їй своїх дітей — тобто, привласнення мови міжнародною спільнотою відбуватиметься дуже обмежено. Зате ми отримаємо досвід, як навчити світ українській мові, і зможемо його використати, щоб інтегрувати хоча б своїх земляків в україномовну спільноту.

14 354

Vo_Vik написав:

та то і так ясно, москалиха не пройде!

14 355

Vo_Vik написав:

Якщо брати москальку, то обов'язково сироту.

14 356

P.Y. написав:
Vo_Vik написав:

Якщо брати москальку, то обов'язково сироту.

ні. Хай здохнуть всі.

Подякували: Yola1

14 357

Петиція, щоб заборонити транзит російського газу/нафти через Україну.

Звісно, не заборонять, але дзьобати треба.

14 358

у мене в резерв+ тепер написано, шо тре йти в тцк, бо є якісь порушення. Поки шо не в розшуку, але я так задовбався ото "боятися" того тцк, шо завтра піду туди

Подякували: koala, flatliner, wander, ReAl4

14 359

Можливо я довго спав, але чи вірно я розумію, що у нас таксисти Bolt, Uklon та Uber не платять податків з отриманих коштів вже після комісії вищезгаданих платформ? У мене друг, вже кілька місяців як розпочав таксувати, там досить непогані суми виходять, а на моє питання як він платить податки з цього, відповів – ніяк (мовляв, ніхто там не платить ніяких податків). І от, у мене питання, а як у нас податкова взагалі працює, вони просто закривають очі на гроші, що приходять на карту? Бо коли я оплачував квартиру, то податкова нагнула мій банк, а мій банк вже мене, прийшлось йти та доводити, що гроші ці я не вкрав, а чесно заробив..

14 360

Та здалися вони тобі ті таксисти. Краще скажи скільки це непогано?
FakiNyan, хіба твої роботадвці тебе не відкупили?