Re: Тема для розмов
Перегляд відева на YouTube це вже саме по собі дегродство.
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь.
Ласкаво просимо вас на україномовний форум з програмування, веб-дизайну, SEO та всього пов'язаного з інтернетом та комп'ютерами.
Будемо вдячні, якщо ви поділитись посиланням на Replace.org.ua на інших ресурсах.
Для того щоб створювати теми та надсилати повідомлення вам потрібно Зареєструватись.
Український форум програмістів → Інше → Тема для розмов
Сторінки Попередня 1 … 727 728 729 730 731 … 734 Наступна
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Перегляд відева на YouTube це вже саме по собі дегродство.
У 17 столітті використовували перекладачів для спілкування між московитами та українцями
У п'ятницю рейтингове агентство Moody's знизило кредитний рейтинг США на один рівень - до Аа1. Рішення було обґрунтовано зростаючим занепокоєнням щодо рівня державного боргу, який сягнув 36 трильйонів доларів США. Втім, ключове значення має не лише обсяг боргу, а й здатність адміністрації президента Трампа приймати ефективні та відповідальні рішення щодо його обслуговування.
Аналітики зазначають, що дії адміністрації США на сьогоднішній день можуть фактично сприяти збільшенню фіскальних ризиків. Це викликає обґрунтовані сумніви щодо спроможності своєчасно обслуговувати відсотки за державним боргом, який наразі становить майже трильйон доларів на рік, особливо в контексті тарифної політики президента. Зниження рейтингу, безсумнівно, матиме негативний вплив на умови зовнішнього фінансування, які і без того стикаються зі значними труднощами.
В кого під подушкою _лише_ долари, варто трохи замислитися.
Ще у 1957 році для німців було зовсім неочевидно, що доведеться виплачувати компенсації в’язням німецьких концтаборів - потрібно було аби після повалення режиму ще змінилося декілька поколінь. Що ж дивуватися мордору.
diasporiana.org.ua Альманах “Гомону України” на 1985 рік
Петро Мірчук написано 1957р. стор.61 і далі —›
.
Але ж ще 4 березня 1933р., отже на самому початку гітлерівського режиму, Герінг заявив офіційно німецькому народові:
“Моїм завданням не є стояти на сторожі права, а лиш нищити й безпощадно переслідувати всіх, що не сприяють ростові могутності німецької нації.”
І — весь німецький народ прийняв це з захопленням.
Я сам, як і загал моїх товаришів-українців, хоч був через довгих чотири роки об’єктом звірських оргій здичавілих “іберменшів”, стояв весь час мого побуту в німецьких тюрмах і концтаборах на становищі, що за нацистівські злочини не можна винуватити весь німецький нарід. Правда, нас дуже заскочив неймовірно великий відсоток кровожадних садистів не лиш між німецьким простолюддям, але й між німцями з середньою, а то й вищою освітою…
А вже зовсім змінився мій погляд на це питання після виходу з концтабору…
Такої злоби й ненависти загалу німців до всіх “діпістів” (ДіПі - DP, Displaced Person, примусово переселена особа), як я це бачив на кожному кроці, я не сподівався ніколи бачити. А ці ж “діпісти” були поголовно жертвами нацистівських злочинів, жертвами нацистівського уряду, який всупереч постановам міжнароднього права, вислав мільйони цивільного населення з окупованих теренів на примусову важку працю до Німеччини, і жертвами німецького цивільного населення, яке приймало й трактувало переданих йому “остарбайтерів” як невільників, з якими можна поводитись свобідніше, чим, наприклад, зі собаками…
… масові доноси німецьких баворів на “діпістів” до репатріяційних місій та до німецької поліції, щоб якнайскоріше збутися свідків свого недавнього варварства супроти цих “діпістів”.
… відбув я низку розмов з компетентними представниками міністерств…
І ось один з них (в Штутгарті) заявив мені після нашої тригодинної фахово-правничої дискусії зовсім одверто:
“Теоретично — ви маєте рацію, відшкодування згідно з законом вам належиться. Але, ми його не виплатимо з принципових причин. Бо плачення відшкодувань «за нацистівські злочини» німецьким в’язням німецьких концтаборів ми вважаємо нашою національною образою. Війну провадив весь німецький народ за свої національні інтереси, вживаючи в тій війні таких методів, які вважав відповідними і доцільними для досягнення нашої мети. А тому й не може бути мови про ніякі «нацистівські злочини німців супроти не-німців».”
Лоукостери нахабніють: планується впровадження "майже" стоячих місць для пасажирів, які виглядають як велосипедні сідла
Бо я зазвичай використовую мовну пару англійська-німецька (і навпаки).
Ну то для базових речей можна й так, але якщо треба прочитати щось типу "konsternieren", то англійською який б там не був C2 мало помагає знати що воно означає "to consternate".
Коротше, якщо англійська не рідна, то українська все ще корисна.
frz написав:Бо я зазвичай використовую мовну пару англійська-німецька (і навпаки).
Ну то для базових речей можна й так, але якщо треба прочитати щось типу "konsternieren", то англійською який б там не був C2 мало помагає знати що воно означає "to consternate".
Коротше, якщо англійська не рідна, то українська все ще корисна.
Так сталося, що в польській мові це слово практично співзвучне, та ще й відоме "у вузьких колах обмежених людей". А от раптом по слово "фартух" мусив лізти в словник, бо кухня це не моя мовна стихія, ну й інші такі слова. Але це винятки, пара нім-англ цілком ок.
Upd: Хоча для мого рівня А1-А2 якраз може підходити визначення "базові речі", тобто обрана мовна пара влаштовує.
Лоукостери нахабніють: планується впровадження "майже" стоячих місць для пасажирів, які виглядають як велосипедні сідла
Будь-який каприз за ваші гроші.
Тобто які гроші - такі і крісла.
Supercalifragilisticexpialidocious - неймовірний, екстраординарний (англ.)
Не лише німці мають кілометрові слова.
На фоні історичної спецоперації, проведеної вчора СБУ із знищенням купи російських стратегічних бомбардувальників, якось зовсім випав з інфопростору той факт, що у поляків були вибори президента. І на них переміг Кароль Навроцький від "ПіС", набравши 50,89% голосів. Що ж, популізм все ще виграє..
Україні немає місця ні в НАТО, ні в ЄС, якщо вона не відповість за «злочини» на Волині.
На фоні історичної спецоперації, проведеної вчора СБУ із знищенням купи російських стратегічних бомбардувальників, якось зовсім випав з інфопростору той факт, що у поляків були вибори президента. І на них переміг Кароль Навроцький від "ПіС", набравши 50,89% голосів. Що ж, популізм все ще виграє..
Кароль Навроцький написав:Україні немає місця ні в НАТО, ні в ЄС, якщо вона не відповість за «злочини» на Волині.
В новинах було, хоча так - операція "Павутина" затьмарила все решта.
Спробую подати короткий погляд зсередини.
Ми, як відомо, не голосуємо на польських виборах - це наче очевидно, однак в різних фейсбучних і подібних інфопросторах крутилися різні дописи, наче тут можуть бути варіанти. Біженці практично прирівнені в правах до громадян, однак голосування саме за президента країни - лише для громадян країни. Хтось може бути надзвичайно здивований, однак на місцевих виборах (щось типу голови села і депутатів селищної ради) право голосу все ж є в кожного, хто легально проживає в даній місцевості. Там є нюанси, щось про офіційну реєстрацію місця проживання, про яку ми не попіклувалися, оскільки вона ніякої іншої переваги не надає, а мороки з паперами трохи є. На зборах села ми були - це було не про вибори, а про іншу дуже чутливу для нас тему, і там висловили свою думку чітко і ясно. Тож в міру можливостей у житті громади беремо участь.
Отже, ми саме на цьому святі лише сторонні спостерігачі. На брамі подвір'я, де ми винаймаємо житло, принаймні до вчора ще висів великий виборчий плакат де зображений Рафал Тшасковскі. Акуратно, щоб випадково не пошкодити, відкривав і закривав браму впродовж останнього мабуть місяця - за пошкодження чогось такого міг би бути судовий розгляд.
На цих виборах у другому турі лідера правих (власне того що виграв) підтримали такі, не буду підбирати слів, реальні фріки як Браун і Менцен. Браун взагалі не вибирає слів і не фільтрує дій коли робить щось для завоювання свого електорату - в день єднання погасив вогнегасником єврейську менору в місцевому аналозі верховної ради, зірвав прапор України десь у визначному місце і таке інше. Менцен - це щось типу нашого Зеленського, без чіткої програми діяльності, без досвіду в державному управління, плутається в словах і баченнях коли його застають зненацька без папірця і навіть одного разу дуже смішно втікав вулицею від журналістів, однак він звертається до виборців через платформи типу тікток, сам ще за віком пацан, має своїх сеошників в соцмережах, тому ну копія Зе і відповідно серед молоді, та й в середовищі місцевих програмістів він намбер ван (посів почесне третє місце в першому турі).
Як його там, цього що переміг - він також свого роду бліда копія Трампа і трохи Зе, має на своєму рахунку аферу з житлом яке "отримав у подарунок" від пенсіонера в обмін на угоду про довічне утримання, користувався службовими коштами аби возити коханку на елітний курорт, нюхав щось підозріле на дебатах (потім з'ясувалося що нюхальний тютюн), демонстративно закликав здати аналізи на наркоту і здав сам, ще є про нього багато чого менш дикого але по краплинці ми можемо зібрати картинку "з гуаші".
Рафал Тшасковскі... Давайте по-чесному, я віруючий і в мене до останнього було переконання що він "мій" кандидат, бо за Україну і за ЄС, аж поки я не дізнався що він також за повну лібералізацію законодавства для геїв, за аборти і таке інше. Ну а прихильники правих - ну ніяк не могли тут пропустити щось "таке", тут цілі хресні ходи буквально збиралися з гучномовцями на центральних площах містечок які закликали не пропустити "безбожника". Оскільки ми, нагадаю, лише сторонні спостерігачі, але при цьому я українець з про-європейськими поглядами однак зі здоровою часткою скептицизму щодо імпотентності ситих західних країн, я доволі нейтрально ставився і ставлюся до цілого процесу і до результатів зокрема.
На мою суто скромну думку, політика Польщі щодо України саме в коротко- і середньостроковому сенсі суттєво не зміниться. Прикордонні з мордором країни, включаючи Польщу, будуть продовжувати підтримувати нашу країну в екзистенціальній боротьбі, бо інакше вони будуть наступними - це розуміють в партії ПіС, представник якої був президентом досі і переміг на виборах тепер. Фріки що підтримали - так, вони використовують настрої "населення" (тут якраз підходить термін якого я не люблю, але слово "громадяни" тут слабше підходять) аби здобувати популярність. Дивіться, в Німеччині на антимігрантській хвилі вагомий відсоток взяла ультраправа партія AfD - однак підтримувати Україну німці через це не припинили. В довгостроковій перспективі - Європа загалом поволі праворадикалізується. З цим треба вчитися жити, так само як і з повальною дебілізацією виборців по всьому світі......
В мене якось нема чіткого підсумку моєї думки. Події що ми спостерігаємо - не дуже добрі, не те щоб не дуже погані, вони "отакі як є", доля України не пишеться ані в Польщі, ані в Німеччині, і навіть не в Штатах, і ми це бачимо на прикладі спецоперації "Павутина". Намотуємо шмарклі (в кого з'явилися) на кулак і гребемо далі.
frz, дякую за розгорнуту відповідь. Та я, насправді, не маю претензій до поляків в цілому, зрештою, це їх вибір і саме їм з цим жити, а нам своє робити, й спершу б у себе лад в країні навести, а тоді критикувати когось. А тим паче не маю претензій до українців, що зараз проживають у Польщі і не розумію як ми могли б вплинути на хід виборів, враховуючи, що ви підтвердили той факт, що біженці не мають права голосу на президентських виборах. Та й це було б дивно, якби було інакше. Поляки могли б це розцінити як спробу втручання у вибори і були б праві.
Єдине, що мені дійсно не подобається, так це те, що поляки, зокрема польські політики, дуже активно використовують нас у своїх популістичних передвиборчих кампаніях. Стабільно, як тільки підходить час якихось виборів у Польщі (президентських, парламентських, місцевих тощо), то одразу звідкись та й має вилізти хоча б кілька популістів, що кричатимуть та згадуватимуть Волинські події або про наш вступ у ЄС чи НАТО. Це дійсно бісить, бо чомусь німцям вони нічого не згадують чи росіянам розстріли у Катинському лісі.. А, загалом так, думаю у польсько-українських відносинах навряд чи щось сильно зміниться. Європа втомилася від лівої повістки, тому її праворадикалізація частково зрозуміла, а Польща.. Польща залишилась такою як і була.
поляки, зокрема польські політики, дуже активно використовують нас у своїх популістичних передвиборчих кампаніях. Стабільно, як тільки підходить час якихось виборів у Польщі (президентських, парламентських, місцевих тощо), то одразу звідкись та й має вилізти хоча б кілька популістів, що кричатимуть та згадуватимуть Волинські події або про наш вступ у ЄС чи НАТО. Це дійсно бісить, бо чомусь німцям вони нічого не згадують чи росіянам розстріли у Катинському лісі..
Українці - це вагома карта на будь-яких виборах в Польщі, це не молдавани чи хтось подібний, ми помітні.
Німці допекли полякам свого часу дуже сильно, але процитую "нам ще туди на роботу їздити". Але і в той бік час від часу кидають гасло "а давайте будемо вимагати репарації від Німеччини за 2СВ" (уявляєте, цього досі не було зроблено).
Мордорці? Вони для поляків надто великі і страшні, а також звідти (уявіть на секунду) досі успішно імпортують такі ніштяки як алюміній, газ, вугілля, а особливо суттєво для сільського господарства - нітрати для добрив. Але знаєте що? Мордор стабільно вважає що Польща має бути наступною після України, тільки вагається між Польщею озброєною до зубів (майже 5% ВВП Польщі йде на оборону - це рекорд серед Європи) і кимсь слабшим серед країн Балтії. Крім прихильників різних фріків типу Брауна і Менцена, польське суспільство стабільно солідарне у питанні того, що рашка це екзистенційний ворог.
Тож Україна і українці є і будуть вагомим гаслом тут і надалі. "А давайте прикрутим гайки" - "а давайте допоможемо всім чим можемо" - ще дуже довго буде як дріжджі в унітазі для поляків.
Українці - це вагома карта на будь-яких виборах в Польщі, це не молдавани чи хтось подібний, ми помітні.
Німці допекли полякам свого часу дуже сильно, але процитую "нам ще туди на роботу їздити". Але і в той бік час від часу кидають гасло "а давайте будемо вимагати репарації від Німеччини за 2СВ" (уявляєте, цього досі не було зроблено).
Мордорці? Вони для поляків надто великі і страшні, а також звідти (уявіть на секунду) досі успішно імпортують такі ніштяки як алюміній, газ, вугілля, а особливо суттєво для сільського господарства - нітрати для добрив. Але знаєте що? Мордор стабільно вважає що Польща має бути наступною після України, тільки вагається між Польщею озброєною до зубів (майже 5% ВВП Польщі йде на оборону - це рекорд серед Європи) і кимсь слабшим серед країн Балтії.
Тож Україна і українці є і будуть вагомим гаслом тут і надалі. "А давайте прикрутим гайки" - "а давайте допоможемо всім чим можемо" - ще дуже довго буде як дріжджі в унітазі для поляків.
Так, я розумію, кусати руку яка годує – нераціональне рішення і ніхто цього не робитиме. Це просто вкотре доводить, що ми, звісно, вагома карта на виборах в Польщі, нас багато і ми помітні, але нас все ще не розцінюють як рівних. А отже можна і поспекулювати темою України.
Щодо німців та репарацій за 2СВ, то це звичайнісінький популізм, бо вже все, поїзд поїхав. Нам теж не перепало репарацій від Німеччини, хоча ми постраждали не менше поляків. А от ситуація з росіянами зрозуміла, у плані, що Польща все ще має торгові зв'язки з росією і, як я вже казав, цю руку вони теж не кусатимуть, але це трохи сумно, бо можна і не встигнути оком кліпнути, як ти можеш стати залежним від росії. Європа вже це відчула на собі доволі болючо. Хотілось би сподіватись, що полякам таки вдасться витягнути з рота цього російського прутня
нас багато і ми помітні, але нас все ще не розцінюють як рівних
Певні тенденції є, бо за нами уважно спостерігають і бачать що:
з початку війни в Україні ніколи не було відключення інтернету
так само в Україні ніколи не було блекауту
українська фінансова система не загнулася, пенсії виплачуються, платіжні картки працюють
на слуху нема новин що зубожіле українське населення користуючись військовим хаосом масово лутить супермаркети в України і таке інше
найважливіше - Україна успішно дає по зубах мордорцям, про що європейці і в тому числі поляки бояться навіть подумати
опубліковано статистику, згідно якої вклад українських біженців у вигляді податків в рази перевищує ті мізерні виплати (дорослим біженцям не платять, лише дітям)
Багато що звучить з приміткою "завдяки допомозі Заходу", однак тут же в голові порівнюється наша ситуація із гіпотетичною війною десь в Європі, і змодельована ситуація говорить про те, що в ситих європках вже би настав колапс та / або вже би давно просто здалися противнику. Але Україна якась морально стійкіша чи що - я б сказав "більш бита життям" і відповідно менш вразлива до негараздів (привіт з голодних 90х які моє покоління ще дуже добре пам'ятає). Навіть десь серед поляків проскакують тези що "ой що б було якби це ми були їхнім противником" і "Україна це наш конкурент у багатьох речах в Європі". Ну й на стінах висоток багато муралів на всю висоту "Україна бореться" (додають усно "за нас").
Фріки залишаться фріками, а от польське суспільство в цілому вже приходить до розуміння що Україна заслужила своє місце серед європейців.
Лише нещодавно побачив помітний спад переглядів у росіянських утуперів. Але вони все одно вперто продовжують публікувати відео а одна людина з SEO, сайтик якої я часом відвідую, пише що незважаючи на блокування Утупу рекламу в утуперів замовляють і вона дає хороші результати. Таким макаром вони нікуди звідти не дінуться і не вийде насолодитися їхнім коллапсом.
Таким макаром вони нікуди звідти не дінуться
Утупу треба допомогти:
Бачимо пропозицію видива мовою ворога
Тицяїмо 3 крапки, "Поскаржитись"
Випадає список, тицяїмо "Спам або оманливий вміст", "Поскаржитися", ok
Ефект буде помітний не зразу, треба скаржитись на контент ворога { довго, методично, постійно } і через кілька років буде результат і утуп Ютюбом стане.
А якшо ти утупу не пояснюйеш (не скаржишся), то він собі в базу пише шо тобі таке можна пропонувати.
Я дивлюся через Invidious або скачую. В Утупі не зареєстрований і не буду.
В Верховній Раді зареєструвано законопроєкт "Про створення крипторезерву", який дає право Національному банку включати віртуальні активи до резервів України.
Я щось пропустив, чи крипта вже стала офіційною в Україні?... Привітайте мене з розморозкою чи що, бо останнє що пригадую - це вуличні телефони-автомати, купоно-карбованці і кашпіровський по телевізорі те що поняття криптовалюти "не визначено українським законодавством".