14 621

Re: Тема для розмов

koala написав:
FakiNyan написав:

Сьогодні був на волосині від забаранення.
Підарська ФПВ пролетіла в 10м, і якимось дивом не помітила нас.

Тримайтеся там. І дякую за службу.
До речі, ваша частина не веде зборів на матзабезпечення чи підтримку ветеранів?

Частина веде, але шо нам до частини. Нам треба на підрозділ збирати, бо я не знаю, хто там і як розподіляє кошти.

14 622

javascriptIsLife написав:

FakiNyan, як воюється? Скоро переведуть до піхотинців? Скільки БПЛА вже збив? Щр з тяночками?

Та норм, якби не довбойоби в командуванні, то можна було б жити і кайфувати, так...
Оце нещодавно вилазю з бліндажа, чую, шо над нами висить Мавік.
Кажемо черговому - не можемо вилітати, бо Мавік висить, черговий каже - будете штурмувати посадки, вилітайте.
Йду на місце злету, запускаю, повертаюся в бліндаж, через дві хвилини чую, як прилітає ФПВ і вибух. На місці злету розірвана батка від ФПВ.
Сьогодні виходжу з одного бліндажа в інший, на зустріч йде колєга,  розповідає, шо годину тому їхню позицію розматали, ситуація та сама.
Виходять з бліндажа, чують мавіка над ними, черговий все одно каже, аби вилітали.
Зрештою два скиди та дві фпв прилетіли їм в бліндаж, вони повибігали, і ще не ясно, чи є там поранені, чи вбиті.

Подякували: VTrim, flatliner, Yola, koala4

14 623

То Ви факі безпосередньо на нулі чи трохи далі як фпвшник, чи куди Вас запхнули?
Щось же ніби як з артою звязане було.

14 624

Добром це не закінчиться.

14 625

VTrim написав:

То Ви факі безпосередньо на нулі чи трохи далі як фпвшник, чи куди Вас запхнули?
Щось же ніби як з артою звязане було.

3-5км

Подякували: VTrim, flatliner, koala, leofun014

14 626

FakiNyan написав:

Та норм, якби не довбойоби в командуванні, то можна було б жити і кайфувати, так...
Оце нещодавно вилазю з бліндажа, чую, шо над нами висить Мавік.
Кажемо черговому - не можемо вилітати, бо Мавік висить, черговий каже - будете штурмувати посадки, вилітайте.
Йду на місце злету, запускаю, повертаюся в бліндаж, через дві хвилини чую, як прилітає ФПВ і вибух. На місці злету розірвана батка від ФПВ.
Сьогодні виходжу з одного бліндажа в інший, на зустріч йде колєга,  розповідає, шо годину тому їхню позицію розматали, ситуація та сама.
Виходять з бліндажа, чують мавіка над ними, черговий все одно каже, аби вилітали.
Зрештою два скиди та дві фпв прилетіли їм в бліндаж, вони повибігали, і ще не ясно, чи є там поранені, чи вбиті.

То може в СЗЧ? Навіщо загинути через сракорукість нашої влади?

14 627

Рапорти на чергового написали?

14 628

koala написав:

Рапорти на чергового написали?

Вирішив перепитати командира, то сказав, шо просто йому дзвонити, коли черговий шось таке каже.
Бо в нас можливе таке, шо я поскаржуся на одного, а покарають командира.

14 629

Звісно, має бути субординація; але тут задіяний ще й колега. Командир у вас спільний? Якщо ні - то проблема явно вища за командира, треба ескалювати (залучивши командира).

14 630

koala написав:

Звісно, має бути субординація; але тут задіяний ще й колега. Командир у вас спільний? Якщо ні - то проблема явно вища за командира, треба ескалювати (залучивши командира).

Та питання не в субординації, а в тому, шо вище командування самі гондіни, тому можуть викрутити твоє звернення так, як  їм захочеться.

Подякували: Yola1

14 631

Чи реально поновити дані через сайт Приватбанку? Вже вкотре відправляю фотографії паспорту і все інше а повідомлення про те що вони перевіряють документи як висіло так і висить. І чому вони задовбують цією своєю перевіркою?

14 632 Востаннє редагувалося frz (07.07.2025 16:43:17)

Чи реально поновити дані через сайт Приватбанку? Вже вкотре відправляю фотографії паспорту і все інше а повідомлення про те що вони перевіряють документи як висіло так і висить.

Це один з небагатьох українських банків, де можна пройти переідентифікацію онлайн (поки що це далеко не стандарт). Зазвичай якшо все сфотографовано / зіскановано чітко, то процедура займає один робочий день, в крайньому треба перефоткати / пересканувати якісніше. Але гірше якшо на переідентифікацію забили, терміни всі пройшли і вже все заблоковане, тоді можливо шо треба йти ногами у відділення. Або ж якшо документи зіпсовані чи вже втратили чинність, тоді відповідно треба поновити самі документи.

Як варіант, можна запитати в чаті в службі підтримки в чому саме справа.

В більшості банків по дефолту треба йти ногами у відділення в будь-якому випадку.

І чому вони задовбують цією своєю перевіркою?

Наприклад аби переконатися шо акаунт не зареєстровано на дропа - це наприклад безхатченки які продають пачку своїх документів за пляшку / дозу наркоти і далі зловмисники ганяють через цей акаунт нехай дрібні суми, але масово (на безліч таких дропів) з різними поганими цілями.

У сленгу термін "дроп" (від англ. "drop" - скидати) може мати кілька значень, але найчастіше в контексті шахрайства він означає людину, яка за винагороду надає свої банківські реквізити для проведення незаконних операцій, стаючи своєрідним "грошовим мулом".

14 633

На ставку бачив дівчину з солідними такими молочними залозами. Найцікаве те що скільки я її не роздивлявся так і не зрозумів чи вона ще в школу ходить чи їй вже двадцятник.

14 634

У понеділок корпоративних співробітників Amazon попросили добровільно прийти на склади компанії, щоб допомогти з доставкою продуктів у зв'язку зі щорічним періодом знижок, відомим як «День прем'єр».

https://www.theguardian.com/technology/ … -prime-day

Програміст в Амазоні - це "куди пошлють".

14 635

Львів сьогодні, ранок починається не з кави

Прихований текст

https://varta1.com.ua/uploads/media/images/image/9f/c2/9fc29a33de2d4b07bd47fa44c40a5eb42tkwumpoi36lo2x_image.jpg
https://varta1.com.ua/uploads/media/images/image/60/7c/607c9bce6385434481177909348536ae6qhgbcjwcz8ablu_image.jpg
https://varta1.com.ua/uploads/media/images/image/b9/fc/b9fcefe3183044479278d97b080ab07ak58ylgkoxuj5e9f_image.jpg

14 636 Востаннє редагувалося frz (10.07.2025 11:16:31)

wander написав:

Львів сьогодні, ранок починається не з кави

Прихований текст

https://varta1.com.ua/uploads/media/images/image/9f/c2/9fc29a33de2d4b07bd47fa44c40a5eb42tkwumpoi36lo2x_image.jpg
https://varta1.com.ua/uploads/media/images/image/60/7c/607c9bce6385434481177909348536ae6qhgbcjwcz8ablu_image.jpg
https://varta1.com.ua/uploads/media/images/image/b9/fc/b9fcefe3183044479278d97b080ab07ak58ylgkoxuj5e9f_image.jpg

Стихія - вона жорстка, але дивлячись на вічну проблему на вулиці Сахарова біля колишнього трамвайного депо, та й на фотках це не зовсім пустир, а одна фотка взагалі коло новобудови, роблю вкотре болючий висновок шо в нас просто-напросто не вміють зробити елементарне - ливневу каналізацію  :( Тобто на хабарі на дозвіл збудувати новобудову гроші знайшлися, а на щось таке просте - ні...

Показати яка ливнева каналізація під Токіо?... Затоплені рисові поля в новинах звідтіля можемо побачити, але з Токіо - ні. Можна? - Можна!
https://replace.org.ua/uploads/images/9801/d39d16eae8ae75d3d0f89fc002c97aff.jpg

Тим часом у Львові на тих самих вулицях як було в моєму дитинстві, так і є коли мені вже скоро на пенсію...
https://zaxid.net/news/showPlayer.do?ob … &h=360

Війна? Так, але не все на світі можна виправдати війною...

Наштампувати всюди новобудови без інфраструктури - це цілком по-нашому :(

14 637

Не робіть поспішних висновків, так проблема з наприклад, вулицею Сахарова була вже давно, але це трохи інше. Я розумію, що дуже хочеться покритикувати погану Україну, та я певен, що будь-яке європейське місто теж мало б великі проблеми з такою кількістю опадів.

Львівський регіональний центр з гідрометеорології написав:

За даними Львівського регіонального центру з гідрометеорології, за 12 годин випало 110,2 мм опадів, що становить 115% місячної норми.

Така кількість опадів є безпрецедентною для регіону та спричинила значні підтоплення в місті та області, зокрема вихід із русел річок Зубра і Щирка.

Така кількість опадів є абнормальною, навіть для Львова. Ви б могли подумати, що та нещасна річечка (та стан в якому вона була останні 10-тиліття) Зубра може вийти зі свого русла? Я її міг перескочити своїми двома в дитинстві, це для розуміння масштабів.

frz написав:

Наштампувати всюди новобудови без інфраструктури - це цілком по-нашому

Погоджуюсь, десь у районі 2010 (+/- років 5) будувались дійсно жахливі коробки та ліпили їх куди попало, за інфраструктуру очевидно теж майже ніхто не думав (не певен чи тоді навіть таке слово знали). Але зараз ситуація набагато краща, не всюди звісно, але краща. Навіть взяти ЖК 2020 року в якому я живу, підтопило лише підземний паркінг трошки та й то лише місцями, хоча сам ЖК знаходиться у низовині, тому все ж покращення є, просто мало хто їх помічає, а визнати – готові ще менше людей.

14 638 Востаннє редагувалося frz (10.07.2025 16:53:01)

wander написав:

Ви б могли подумати, що та нещасна річечка (та стан в якому вона була останні 10-тиліття) Зубра може вийти зі свого русла? Я її міг перескочити своїми двома в дитинстві, це для розуміння масштабів.

Я змалку щороку їздив в Карпати, в ті "справжні" де ніч приходить вже о 8 вечора через висоту гір. Там річечка може виглядати влітку як ледь помітний струмочок, а весною десь раз на 7 років зносить геть цілий хлів. І шо ви думаєте, місцевих це чогось вчить? Нє, буквально на тому ж місці ставлять новий хлів. Я спілкувався на цю тему з постраждалими і реально офігівав від логіки, точніше від її повної відсутності. Більше того, коли я пробував цю логіку абсолютно делікатно обговорювати з кимось іншим з того ж регіону, то на мене ображалися - мовляв, нема чого гуцулів вчити жити.

Мишки кололися, плювалися - але все одно вперто продовжували їсти кактус (с)

Візьмемо річку Зубру - вона виходить з берегів нехай не кожні 7 років, але скажімо раз на 20 років. Чи хтось почухався на цю тему? Звісно що ні. Максимум це закопують такі великі бетонні кільця щоб річка була замкнена ніби під землю - але це якщо річка проходить через земельну ділянку когось дуже заможного; ну і тут нема ніякого розрахунку "а що якщо" (якщо рівень води буде такий коли того діаметру бетонних кілець не вистачить)... Так як я дуже добре знаю місцевість де тече річка Зубра, бо навіть моя придбана ділянка проходить поблизу (але моя значно вище), то знаю що "стратегічне" мислення в цьому напрямку - просто не купувати такі ділянки і вони стоять зарослі камишами. Але часом знаходяться люди які все одно купують через їхню відносну дешевизну, забивають стовпи в землю і на такому підвищенні щось все одно будують (теж без розрахунку "що якщо", бо часом вода все одно накриває вище).

Відведення води хоч трохи подібне на задум японців під Токіо - не існує... От чому їм вдалося, наче ж та сама ДНК?

wander написав:

все ж покращення є, просто мало хто їх помічає, а визнати – готові ще менше людей.

Я щиро радий що є покращення. Насправді часом біда все ж вчить, наприклад український досвід з GPON інтернетом - в Польщі про такий не чули, бо поки не стикалися з довготривалими і частими відключеннями світла. Але це означає що інтернет для українців дійсно важливий; а от ситуація зі сміттям, каналізацією... - на жаль, ні.

14 639

frz написав:

Я змалку щороку їздив в Карпати, в ті "справжні" де ніч приходить вже о 8 вечора через висоту гір. Там річечка може виглядати влітку як ледь помітний струмочок, а весною десь раз на 7 років зносить геть цілий хлів. І шо ви думаєте, місцевих це чогось вчить? Нє, буквально на тому ж місці ставлять новий хлів. Я спілкувався на цю тему з постраждалими і реально офігівав від логіки, точніше від її повної відсутності. Більше того, коли я пробував цю логіку абсолютно делікатно обговорювати з кимось іншим з того ж регіону, то на мене ображалися - мовляв, нема чого гуцулів вчити жити.

Добре, а які конкретно пропозиції для карпатських сіл мають сенс? Будувати зливову каналізацію під хлівом? Відселити села й нікого туди не пускати селитись? Переорати всі Карпати й загнати ріки в труби? Можливо, там справді доцільніше кожні 7 років будувати новий хлів з дешевих матеріалів, а перед повінню тимчасово від'їжджати кудись з пожитками й худобою.

Подякували: wander1

14 640

P.Y. написав:
frz написав:

Добре, а які конкретно пропозиції для карпатських сіл мають сенс? Будувати зливову каналізацію під хлівом? Відселити села й нікого туди не пускати селитись? Переорати всі Карпати й загнати ріки в труби? Можливо, там справді доцільніше кожні 7 років будувати новий хлів з дешевих матеріалів, а перед повінню тимчасово від'їжджати кудись з пожитками й худобою.

Предметність розмови залежить від співрозмовника. Якщо людина в очі не бачила "справжніх" Карпат, то це буде дискусія ні про що.

Якщо дуже коротко, то просто будувати хлів вище. Бо ділянка буквально за 20 метрів набік вже може мати плюс декілька метрів висоти. Але не на тому ж місці! Це не вкладається в голову, але розумних пояснень нема.