14 721

Re: Тема для розмов

Як завжди у політиці, комбінація різних чинників.
1. Так, переможна перемога для своїх виборців.
2. Мадуро створював різноманітні проблеми США; не те, щоб дуже суттєві, але конфіскація активів, наркотрафік, міграція (з Венесуели від Чавеса/Мадуро втекло десь 20% населення), дестабілізація міжнародної ситуації (формальна анексія 2/3 сусідньої Гаяни). Правда, не факт, що ця операція хоч одну з них розв'яже.
3. Сигнал іншим лівим правителям в Південній Америці - не створювати таких проблем, якщо не хочете покататися на вертольоті.
4. Сигнал пуйлу і Сі - "хлопци я свий", ви ж так хочете міжнародні проблеми розв'язувати, так от я ж не проти, бачите, я теж такий! І пофіг, що основна "міжнародна проблема", яку хочуть ті двоє розв'язати - це власне геополітика США.

14 722 Востаннє редагувалося frz (14.01.2026 02:49:27)

Що робити, якщо реєстратор мого домену раптом без попередження зник з поля зору і його сайти й телефони перестали працювати?

WHOIS показує що мій домен зареєстровано до наступного року.

Registered On: 2014-03-05
Expires On: 2027-03-05
Updated On: 2026-01-08
Status: client transfer prohibited / renew period
Name Servers: netname.com.ua / ns12.prohosting.com.ua

$ host example.com
;; communications error to 127.0.0.53#53: timed out
Host example.com not found: 2(SERVFAIL)

Я звісно що на певний значний відсоток передбачав щось подібне, однак вжиті мною дії були - реєстрація інших доменів натомість. Цей був запасним, значної шкоди не сталося, однак хотілося би зрозуміти алгоритм подальших дій.

----

Upd: Виявляється, доволі просто: знайшов хто вище за моїм реселером, власне в цього реєстратора вже були потрібні записи, замовив послугу перенесення домену, мені прийшов email з проханням про підтвердження, після чого домен з'явився в особистому кабінеті реєстратора і почав працювати автоматично (всі dns записи збереглися).

14 723

Сьогодні... оу, вже вчора вранці мені в резерв+ прийшло два сповіщення різними датами 12 і 13 січня, про те що мене розшукує ТЦК та СП щоб скласти протокол про порушення правил військового обліку і що в реєстрі Оберіг зафіксовано порушення військового обліку або законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Потім воно довго оновлювало документ, а коли оновило, в мене появилась червона шапка "ВАС РОЗШУКУЄ ТЦК", а коли обираю "Переглянути документ", то зверху йде чорна плашка: ТЦК та СП 12.01.2026 звернувся до Нацполіції, щоб доставити вас для складання протоколу. Причина: не прибули за повісткою до ТЦК та СП.

Зашибісь! От, тільки один момент - ніякої повістки я не отримував ні особисто, ні поштою. Як гадаєте, без адвоката туди краще не йти? Ну, я якось не хочу платити штраф за порушення, якого я не здійснював. Якщо вони це не виявиться якийсь збій системи, я буду оскаржувати це в суді.

14 724

Щоб вони не робили, не мобілізуйтеся, бо це буде марна смерть або каліцтво.

14 725

Репутація штатів зараз настільки підмочена в Європі, з цим божевіллям щодо трампа і Гренландії. При цьому зловив себе на думці, що я міцно підсів за роки ремоуту на (1) американські години роботи, оскільки я глибоко переконана сова і (2) американський спосіб вимовляння англійських слів. Якесь внутрішнє непорозуміння відчував, коли була необхідність поговорити з людиною з Техасу (серце руху MAGA) - розумію що мені абсолютно не по дорозі з MAGA, та при цьому відчуваю що лінгвістично розмовляю з ними на одній хвилі, час (22:30 для мене) якраз піковий моєї продуктивності. Додатково, давно дивлюся їхні фільми в оригіналі без жодної потреби в субтитрах.

Тепер я трохи краще розумію, чому малороси не можуть фізично зіскочити з мордорського контенту / мовного середовища / способу мислення, і це не зміниться в цьому поколінні зовсім - можливо в наступному і опісля.

14 726

flatliner написав:

Сьогодні... оу, вже вчора вранці мені в резерв+ прийшло два сповіщення різними датами 12 і 13 січня, про те що мене розшукує ТЦК та СП щоб скласти протокол про порушення правил військового обліку і що в реєстрі Оберіг зафіксовано порушення військового обліку або законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Потім воно довго оновлювало документ, а коли оновило, в мене появилась червона шапка "ВАС РОЗШУКУЄ ТЦК", а коли обираю "Переглянути документ", то зверху йде чорна плашка: ТЦК та СП 12.01.2026 звернувся до Нацполіції, щоб доставити вас для складання протоколу. Причина: не прибули за повісткою до ТЦК та СП.

Зашибісь! От, тільки один момент - ніякої повістки я не отримував ні особисто, ні поштою. Як гадаєте, без адвоката туди краще не йти? Ну, я якось не хочу платити штраф за порушення, якого я не здійснював. Якщо вони це не виявиться якийсь збій системи, я буду оскаржувати це в суді.

Та вони може і відправляли, але ви не перевірили пошту, або ще щось.
У будь-якому разі вам тепер або треба йти і воювати, або переховуватися.
Найкращий варіант - шукайте посаду за своєю спеціальністю в гарному підрозділі і йдіть до них, бо інакше запихнуть в якусь сраку.

14 727

FakiNyan написав:
flatliner написав:

Та вони може і відправляли, але ви не перевірили пошту, або ще щось.
У будь-якому разі вам тепер або треба йти і воювати, або переховуватися.
Найкращий варіант - шукайте посаду за своєю спеціальністю в гарному підрозділі і йдіть до них, бо інакше запихнуть в якусь сраку.

Пошту перевіряв регулярно. Питання ж не в тому воювати чи переховуватися. Переховуватися я не збирався і не буду, а зі своїм здоров'ям я не дуже й повоюю. Питання перш за все в тому, що платити чи не платити. Я не бачу провини з свого боку, завтра піду в ТЦК (сьогодні в них день видачі документів), от послухаю, що вони мені скажуть. Але відчуваю, що краще знайти собі адвоката. Навіть, якщо йому доведеться заплатити суму рівну сумі штрафу, тут справа принципа. Я не ховався і нічого не порушував. Защо мене будуть штрафувати?

Подякували: leofun011

14 728

З вашим здоров'ям підете в піхоту. І ні в який підрозділ за вашим вибором вас вже не пустять. Ну, хіба, ще якось відкупитися можна за багато тисяч доларів, але чи надовго?

Федоров сказав, що у ТЦК в розшуку зараз 2 млн.

14 729

Yola написав:

З вашим здоров'ям підете в піхоту. І ні в який підрозділ за вашим вибором вас вже не пустять. Ну, хіба, ще якось відкупитися можна за багато тисяч доларів, але чи надовго?

Федоров сказав, що у ТЦК в розшуку зараз 2 млн.

А ви вже булки підготували для московського хуя?

14 730

flatliner написав:

А як їх треба готувати?

Наша влада це суміш корупціонерів і росагентури. З нею поразка нам гарантована. Якщо ви морально готові до загибелі чи каліцтва, то може варто щось робити із цим?

14 731

Yola написав:

А якщо москалі на ухилянта бомбу скинуть, то смерть і каліцтво не будуть марними?

14 732

Ідіть в третій армійський корпус, тут Білецький порядок наводить, я коли служив в Давні 2006 року, ми говорили "кому судилось втопились, той не повішається"

14 733

reverse2500 написав:

Ідіть в третій армійський корпус, тут Білецький порядок наводить, я коли служив в Давні 2006 року, ми говорили "кому судилось втопились, той не повішається"

Якщо це мені порада, дякую. Може спробую, туди ще заявку не подавав. Але проблемка, я ж не можу (і не хочу) брехати про свій стан здоров'я, а коли я їм про це розповідаю, вони відмовляються мене брати. Я вже так 4 заявки подавав. Я знаю, що міг би більше, якби дуже хотів. Але не буду брехати, так щоб дуже, я не хочу, і кожна заявка, це певні роздуми і порив, що все, досить, піду. Подаю заявку - отримую відповідь: "ви не витримаєте БЗВП". Що я розумію, як таке, що "ми не хочемо брати хворого, потім думати де тебе пристроїти, краще ми візьмемо здорового".

14 734

frz написав:

Якесь внутрішнє непорозуміння відчував, коли була необхідність поговорити з людиною з Техасу (серце руху MAGA) - розумію що мені абсолютно не по дорозі з MAGA, та при цьому відчуваю…

Навесні 2025 Qualcomm нарешті з другого заходу купив невелику компанію (~120 народу), на яку я тоді працював. Замість переведення з однієї компанії до іншої, я звільнився.
Раніше, коли було все у процесі купівл, я потилицю чухав, коливався. А щойно запустили вже перехід — «хвильова функція колапсувала».

14 735

Yola написав:
flatliner написав:

А як їх треба готувати?

Наша влада це суміш корупціонерів і росагентури. З нею поразка нам гарантована. Якщо ви морально готові до загибелі чи каліцтва, то може варто щось робити із цим?

Якщо нічого не робити, поразка теж гарантована.
У будь-якому разі треба готувати.
Ну, якщо жити на території України.

14 736

koala написав:
Yola написав:

А якщо москалі на ухилянта бомбу скинуть, то смерть і каліцтво не будуть марними?

Мабуть будуть, але ви ж можете порівняти імовірності обох подій.

14 737

ReAl написав:
Yola написав:
flatliner написав:

А як їх треба готувати?

Якщо нічого не робити, поразка теж гарантована.
У будь-якому разі треба готувати.
Ну, якщо жити на території України.

Цілком згоден, що так теж гарантована. Тільки не розумію як бачать перемогу (виживання українців) ті, хто не боряться проти Зеленського.

Підозрюю, що й тим, хто поза межами також.

14 738

Чому в РФ в 2018 році Дурограм не могли а нині в них ніби як і виходить? Принаймні росіяни скаржаться на різні негаразди в роботі Дурограма аж до того що воно не може нікуди підключитися.

14 739

javascriptIsLife написав:

Чому в РФ в 2018 році Дурограм не могли а нині в них ніби як і виходить? Принаймні росіяни скаржаться на різні негаразди в роботі Дурограма аж до того що воно не може нікуди підключитися.

Бо тоді це була рекламна акція.

Подякували: koala1

14 740 Востаннє редагувалося frz (19.01.2026 15:45:05)

Шо то за "інше" в платіжці за газ для плитки на кухні? Сам газ ок, його доставка... ну ок, але тепер ще й якесь "інше".

https://replace.org.ua/uploads/images/9801/1097549395e4308a4802a50befe54f14.jpg

----
Згадалася паралель із "подушним" (за кількість душ на господарстві), "подимне" (за кожен працюючий на момент перевірки димар), "повіконне" (за кожне вікно, частину з яких натомість замуровували для оптимізації фіскального навантаження) та інші історичні побори.