14 741

Re: Тема для розмов

Yola написав:

Щоб вони не робили, не мобілізуйтеся, бо це буде марна смерть або каліцтво.

От як це факі читати? Я розумію можна казати Зеленський мудак і тцк - козли. Але треба трохи фільтрувати.

Подякували: flatliner, ReAl, koala3

14 742

Сказати гребцю на кораблі, що тоне, що корабль тоне чи не нервувати його і дати ще трохи погрести?

Сказати людині з термінальною хворобу, якому залишилось кілька місяців про це чи збентежитись тим як він це сприйме і не сказати?

Було б добре якби кожен військовик оцінив чи достатньо робиться в тилу для боротьби з внутрішнім ворогом і якщо ні, то або йти допомагати, або медійно допомагати з фронту, наприклад, посилати нах волонтерів і вимагати від них такої боротьби, а не щоб вони заспокоювали совість донатами. І тільки якщо цивіли роблять достатньо для боротьби з внутрішнім ворогом, зосереджуватися на зовнішньому.

14 743

Погоджуюсь із пріоритетами, але документацію ТЦУ не варто відкладати надовго: при перших контрактах з нерезидентами ризики зростають. Є супровід: https://сайт-злодій/poslugi/tco/

frz написав:
htoznasho написав:

Цікаво, які ресурси необхідні для створення фірми, що займається розробкою пз?

1. Спершу потрібні кваліфіковані люди - це основний ресурс і найперше питання яке потрібно вирішити, бо зараз кадровий голод, суттєве перевищення попиту над пропозицією.
1А. Одразу ж тут - а що саме планується робити, яка бізнес-ідея. Тут би я лише вагався, що важливіше - "1" чи "1А".
2. А вже менш критичним поки що є пошук замовника - дивлячись на поточний стан на ринку праці, він обов'язково знайдеться (див. пункт вище).
3. І вже десь на одному з останніх місць - документальний супровід і хто це буде робити (юрист, бухгалтер). Ні, це звісно супер важливо само по собі, але в порівнянні з попередніми пунктами - не те через що варто сушити голову на самому початку. Бо коли постане питання які саме реквізити потрібно написати в найпершому інвойсі на оплату послуг замовником, то зареєструвати все займе суттєво менше часу ніж добитися якості послуг на найпершому етапі, щоб замовник захотів за щось заплатити. Тобто перше - сам продукт, а тоді вже - його оформлення відповідно до українського законодавства. І тут я не говорю про роботу "в чорну", швидше про безоплатну роботу (скажімо, безкоштовна бета для обмеженого кола користувачів) заради того щоб за продукт майбутньої фірми хтось захотів заплатити реальні гроші.

Наприклад, чи є можливість у програмістів з цього форуму самоорганізуватися для спільної справи?

А от щодо самоорганізації, то особисто я надаю безумовну перевагу роботі в команді де наших взагалі (в принципі) нема, тоді менша імовірність що буде токсичність в колективі і з боку менеджменту.

14 744

Vo_Vik написав:

Я розумію можна казати Зеленський мудак і тцк - козли. Але треба трохи фільтрувати.

Дуже прикро, що ти так це розумієш. Мені вчора трапилося відео Тетяни Микитенко, до вона пройшлася саме по таких фразах. Послухай звідси одну хвилину.

Ось трохи звідти:

Ragulivna написав:

Виклики Гончаренко - пітух вони грають на руку або самому Гончаренко ..., або тим, хто хоче сказати ну, це ж кастрюлі вони больше нічєго не умєют, умєют только вот так нападать

Ну, дійсно, назвати Зеленського мудаком без підкріплення фактами це лише допомога йому.