misha_bondar_2012 написав:imho. Депутати, інші представники влади мають отримувати нормально зарплату - це така ж сама робота як й інші. От тільки треба слідкувати за цими "представниками влади", і слідкувати за тими, що слідкують. і виходить якась фігня. Те що 450 людей забагато, а у кожного ще по 10 помічників і замів у яких ще по 10 замів. От приклад з життя. В моєму місті хотіли поміняти дорогу. Стандартна ситуація перед виборами. Знаєте хто давав інтерв'ю журналістам? Перший(!!! тобто він не один) Помічник(!) Зама(!) Дупутата! ШО? Навіщо йому взагалі зам, а не то що куча помічників замів. Тому imho - треба повністю міняти всю систему влади. Парламент розділити на дві палати, зменшити кількість депутатів, як сказав 221V. І зібльшити вплив на владу зі сторони населення. Але тут є декілька проблем: населення(більшість, я кажу більшість) легко піддається інформаційній війні та всьому, що кажуть по телику, пишуть у газетах, каже сусід на базарі, пишуть на жовтих сайтів. По-друге більшість(тут вже точно 99%) населення не має потрібної освіти щоб зрозуміти хоча б щось, що відбувається. По-третє, треба ще вміти відсіяти гарних людей. Бо в нас як: я не такий я ті минулі, сп*здив гроші і побіг світ-за-очі. Народ думає, ну це вже 10-й був, 11-й раз нас то вже не проколоти, беремо цього. Через місяць: "й*******, шоб він ******, к****", не треба було його вибирати. Тому imho - демократія, коли вибираємо когось - не працює. Можливо це діє десь там у маленькому поселенні людей, хоча воно насправді так і пішло, а вибирати, між двох людей, яких ти перший раз бачиш. Частіше виграє той хто зміг більше пропіаритися, бо має більше грошей/впливу/впливових знайомих, а то й впливових керівників...
так я ж і говорю -- зарплата відповідно до зробленої корисної роботи)))
зробив депутат купу корисної роботи -- получив величезну зарплату,
не зробив нічого корисного -- нічого не получив...
зам зама помічника зама -- згоден, то ще одна додаткова задача))
quez написав:Я не читав, звісно, всю ту маячню, але, 221VOLT, чому ви нумеруєте тези від двійки до одиниці?
ви не зрозуміли тому, що ви не читаєте
по логіці -- спочатку варто зменшити кількість депутатів, а потім - зробити їм нефіксовану "резинову"(як верстка буває) зарплату,
проте, оскільки коли зробити депутатську зарплату відповідною до зробленої корисної роботи -- всі жирні ліниві борови які нічого корисного не роблять - відваляться самі...
саме тому я розпочав з пункту під номером 2.