1

Тема: Не виходить зберегти дані в БД, введені у форму реєстрації

Доброго дня!Не можу самостійно розібратися зі скріптом реєстрації та авторизації.
Після установки і налаштування скріпта пробую зареєструватися, але як я зрозумів дані з форм не зберігаються в базі даних, тобто при натискання на кнопку зареєструватися нічого не відбувається

Лог помилки:
[12-Feb-2014 10:09:45] PHP Warning: mysql_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in .../functions.php on line 246


241 function uniqueEmail($email)
242 {
243 $email=secureInput($email);
244 $sql = "SELECT COUNT(*) as NUMBER FROM users WHERE email = '" . $email ."' ";
245 $res = mysql_query($sql);
246 $num = mysql_result($res,0,"NUMBER");
247
248 if ($num > 0)
249 return true;
300 return false;
301 }

2

Re: Не виходить зберегти дані в БД, введені у форму реєстрації

А підключення до бази є, вибір бази є?
почитайте функцією mysql_error(), які помилки повертає.

п.с. Беріть код у тег code

x
Подякували: koala1

3

Re: Не виходить зберегти дані в БД, введені у форму реєстрації

Chemist-i написав:

А підключення до бази є, вибір бази є?

Не зовсім розумію=))

<?PHP
$localhost = 'localhost'; //name of server. Usually localhost
$database = 'aio'; //database name.
$username = 'root'; //database username.
$password = ''; //database password.

// connect to db  
$conn = mysql_connect($localhost, $username, $password) or die('Error connecting to mysql');   
$db = mysql_select_db($database,$conn) or die('Unable to select database!');    

?>

Ось конфіг файл, тут я вставив свої дані, Назву БД яку я створив перед цим, назву користувача якого я додав до створенної бази + надав йому всі повноваження,  і звичайно пароль....

4

Re: Не виходить зберегти дані в БД, введені у форму реєстрації

Chemist-i написав:

почитайте функцією mysql_error(), які помилки повертає.

Інші логи не можу знайти на сервері, тільки той що описав на самому початку

5 Востаннє редагувалося Chemist-i (12.02.2014 22:12:46)

Re: Не виходить зберегти дані в БД, введені у форму реєстрації

Renafe написав:
Chemist-i написав:

почитайте функцією mysql_error(), які помилки повертає.

Інші логи не можу знайти на сервері, тільки той що описав на самому початку

Щось тип цього:

...
$res = mysql_query($sql);
if (!$res) {
    die('Query error:' . mysql_error());
}
...

Ідея звідси.

x

6

Re: Не виходить зберегти дані в БД, введені у форму реєстрації

Трохи не в тему:

if ($num > 0)
return true;
return false;

замініть на

return $num > 0;

Коротше і структурніше.

А ви крапку з комою в запиті забуваєте.

7

Re: Не виходить зберегти дані в БД, введені у форму реєстрації

Дякую за діалог,  с mysql_result здаеться розібрався, дальше нова помилка, уже при підключені до БД

[12-Feb-2014 12:21:28] PHP Warning:  mysql_connect() [<a href='function.mysql-connect'>function.mysql-connect</a>]: Access denied for user 'username'@'localhost' (using password: YES) in ..../connections/db.php on line 8

8

Re: Не виходить зберегти дані в БД, введені у форму реєстрації

Дам вам пораду: якщо система пише, що помилка в рядку x в файлі y, НІКОЛИ не показуйте цей файл і цей рядок тим, хто хоче вам допомогти. Вони з вас посміються, а потім вкрадуть ваші напрацювання і навіть не подякують. Хай вам допомагають тільки справжні телепати, вони завжди є на форумах; а звичайним смертним краще йти подалі.

Подякували: Chemist-i1

9

Re: Не виходить зберегти дані в БД, введені у форму реєстрації

koala написав:

Дам вам пораду: якщо система пише, що помилка в рядку x в файлі y, НІКОЛИ не показуйте цей файл і цей рядок тим, хто хоче вам допомогти. Вони з вас посміються, а потім вкрадуть ваші напрацювання і навіть не подякують. Хай вам допомагають тільки справжні телепати, вони завжди є на форумах; а звичайним смертним краще йти подалі.

*DRINK*

10

Re: Не виходить зберегти дані в БД, введені у форму реєстрації

koala написав:

Дам вам пораду: якщо система пише, що помилка в рядку x в файлі y, НІКОЛИ не показуйте цей файл і цей рядок тим, хто хоче вам допомогти. Вони з вас посміються, а потім вкрадуть ваші напрацювання і навіть не подякують. Хай вам допомагають тільки справжні телепати, вони завжди є на форумах; а звичайним смертним краще йти подалі.

Влучинй сарказм )))

2Renafe затирайте тілкьи паролі ;)

Дякую за діалог,  с mysql_result здаеться розібрався, дальше нова помилка, уже при підключені до БД

[12-Feb-2014 12:21:28] PHP Warning:  mysql_connect() [<a href='function.mysql-connect'>function.mysql-connect</a>]: Access denied for user 'username'@'localhost' (using password: YES) in ..../connections/db.php on line 8

У вас невырний логін або пароль. Або і те і інше. ;)