Тема: Вступ

Добрий день! Хочу стати програмістом,  поки що зупинилася на спеціальності " інженерія програмного забезпечення" . Що Ви можете сказати про дану спеціальність. Наскільки серйозна база  на цій спеціальності? Також зупиняюся на спеціальності "компютерні накуки".

2

Re: Вступ

Конкурс шалений, от що можна сказати.

Подякували: KatiaPaschenko1

3

Re: Вступ

Та що ви, цей!

В універ йти - нічого не ознає. Все самому вчитись треба. Ось що мені тут розказали, і що я зрозумів сам

Подякували: FakiNyan, 0x9111A, KatiaPaschenko3

4

Re: Вступ

я от вчився по спеціяльності Програмна інженерія, і можу вам сказати, що всі 5 років. це щось типу базовий огляд різних мов програмування і технологій, так що так, все треба буде робити самому. Якщо пощастить, то у вас буде викладач, котрий дійсно програмує, і в нього можна буде запитувати якісь питання, але це саме мона робити й в інеті, безкоштовно, сидячи вдома в самих трусах.
Так що універ - це лише для галочки про вищу освіту, якість і кількість знань залежить лише від Вас. Тому рекомендую нічого особливого не очікувати від універу, а обрати напрямок, в котрому хотіли б працювати, і навчатись самому.

Подякували: ostap34PHP, KatiaPaschenko2

5

Re: Вступ

Більшість дегенератів на цьому сайтів здобувають вищу освіту, тому нескладно зробити висновки про її якість. Університетів в початковвому німецькому сенсі в Україні не існує, а в кращому випадку є курси з програмування. Що обрати з курсів програмування? Особисто мені подобається викладач Олег Фаренюк з Українського Католицького Університету, який веде власний блог, що є показником його професіоналізму http://indrekis2.blogspot.com/ Незважаючи на те що він рідкісний справжній науковець, це не робить заклад, де він працює, університетом.

Подякували: KatiaPaschenko1

6

Re: Вступ

Можливо щось чули про спеціальність " прикладна математика", що можете про неї сказати?

7

Re: Вступ

Ви можете пояснити нащо вам кудись вступати? Що ви будете потім з цим робити ?

8

Re: Вступ

В мене мотивація:

1. Без вищої освіти не відкриють робочої візи
2. В дома сидіти зараз не залишусь

9

Re: Вступ

Прикладна математика - сказано: МАТЕМАТИКА. Матан буде.

Я напр. не дуже люблю його. Щось програмерське краще.

Подякували: ostap34PHP1

10

Re: Вступ

я правда без вищої освіти, але мені радили вибирати фізичний, енергетичний чи програмерський напрямок типу інженерії, там матан буде і без того, крім математики будете знати де її застосовувати.

11

Re: Вступ

KatiaPaschenko написав:

Можливо щось чули про спеціальність " прикладна математика", що можете про неї сказати?

Чув, мене колись в дитинстві покохала студентка цього фаху, так я потрапив в айті

12

Re: Вступ

0xDADA11C7 написав:

Особисто мені подобається викладач Олег Фаренюк з Українського Католицького Університету, який веде власний блог, що є показником його професіоналізму http://indrekis2.blogspot.com/ Незважаючи на те що він рідкісний справжній науковець, це не робить заклад, де він працює, університетом.

З того ж самого універу є Олексій Молчановський, теж колись його блог побачив, бо на нього посилався Пітер Норвіг: http://norvig.com/21-days.html.

P.S. Куди б ви не поступали, на примат чи якусь інженерію - дискретку треба вивчити. Можете вже почати, ось є у вільному доступі: https://github.com/olexiim/dm

Та й матан треба. Я зараз жалію що матан не вчив, там такі можливості відкриваються - огого:

Матан -> дифрівняння -> теорія керування -> Програмування дронів, ракет, супутників та й навіть тупих гіроскутерів.
Матан -> Штучні нейронні мережі
Матан -> Теорія ймовірностей і математична статистика -> Машинне навчання, розпізнавання ознак, класифікація документів (фільтрування спаму), машинний зір і т.п.

Подякували: Q-bart, 0xDADA11C7, 0x9111A, KatiaPaschenko, ReAl5

13

Re: Вступ

Я повністю "самоучка", навіть ніяких курсів не проходив.
Як веб програмісту, мені пощастило потрапити сюди та дізнатися більшості того, чому навчають у вузах та підтягувати/вивчати вже самому.

Прихований текст

Щоб не залишатися тією "веб-макакою".

Тому вуз намевне дає якийсь потрібний базис, хоч і багато лишнього.

Подякували: 0xDADA11C7, ostap34PHP, KatiaPaschenko3

14 Востаннє редагувалося ReAl (08.07.2017 23:04:39)

Re: Вступ

Вища освіта дає (принаймні, має давати) якусь системність.
У то́му «багато зайвого» багато такого, що просто дає опору, базис, навіть якщо це не відчувається і воно здається непотрібним (ну отак стоїш на верхівці якоїсь будівлі і думаєш, що на найнижчу і найдальшу цеглинку контрфорсу будівельники даремно час витратили).

У диплома про вищу освіту є ще одна, не пов'язана з освітою функція ;)
Він свідчить, що людина здатна п'ять років продовбатися у тому числі тим (чи суттєвою мірою тим), що їй геть не цікаво, але при цьому досягнути певних результатів і не закинути все десь посередині. Важливий навичок для більшості реальних проектів :D

Подякували: Torbins, /KIT\2