21

Re: З чого почати..?

iovchynnikov написав:
koala написав:

Для того, щоб перевірити, які порти відкриті, а на яких підозрілі програми; чи роздані надійні паролі; чи увімкнені антивіруси і брандмауери - для всього цього не треба вміти програмувати.
Колись і системні адміністратори зазвичай вміли програмувати.

У Вас дуже обмежене розуміння галузі інформаційної безпеки. Те що Ви описали, радше входить до обов'язків того ж сисадміна, ніж фахівця з безпеки.

А якщо я напишу, що щоб створити сайт, не потрібно програмувати, а можна на WordPress закинути купку плагінів, то ви теж скажете, що це робота сисадміна, а не розробника сайту?
Все автоматизується, і це дозволяє людям, які в минулому ніколи б не були спроможні виконувати певну роботу, займати посади і вважатися фахівцями. Ще раз: я знаю людей, які не вміють програмувати, але вважають спецами з безпеки. Так, вони можуть не все, що потрібно для справжнього фахівця - але їм роботи теж вистачає, і наймачі ними задоволені.

22 Востаннє редагувалося vladkrivtsun (31.01.2018 10:23:49)

Re: З чого почати..?

Є непоганий сайт udemy крапка com, по запиту Information Security є багато відеокурсів.

Подякували: FakiNyan, Torbins2

23

Re: З чого почати..?

Є один новітній інтернет-університет: https://www.uopeople.edu/programs/cs/. Можливо це підійде для Вас. Тільки навчання там не зовсім безкоштовне. Треба платити за вступну заявку і за кожен іспит.

24

Re: З чого почати..?

Доброго дня всім!
Вирішив зайнятися вебпрограммуванням.
Оскільки знань в цій сфері на рівні нуля.
Порадьте будь-ласка мені з чого розпочати.

25 Востаннє редагувалося /KIT\ (08.07.2021 13:48:47)

Re: З чого почати..?



Подякували: NaharD, ostap34PHP, Glomar3