Тема: Операційні системи

Усім привіт, стикнувся з цікавим завданням: Реалізувати табулювання функцій у 2-ох, 4-ох, 8-ох процесах. Виміряти час роботи процесів за допомогою функцій WinAPI. Порівняти результати роботи в одному і в багатьох процесах.Для кожного процесу реалізувати можливість його запуску, зупинення, завершення та примусове завершення.

Можливо, хтось може дати якісь приклади чи порадити хорошу теорію , яка б помогла реалізувати дане завдання.

2

Re: Операційні системи

Цікавого тут нічого не має. Основне питання - вам потрібні саме процеси (Process), а не потоки (Thread)? Це трохи дивно, бо призупинити інший процес, м'яко кажучи, важко, хоча й, звісно, не нереально.

Подякували: leofun011

3

Re: Операційні системи

Так , саме з процесами , у цьому і проблема в мене виникла

4

Re: Операційні системи

Цікаво в чому різниця між зупиненням, завершенням і примусовим завершенням? Останнє певно можна через TerminateProcess а от для інших штук якогось роду RPC треба.
А в чому полягає процес табулювання функції на різних процесах? Як відбувається обмін інформацією з процесами (передача їм діапазону для табулювання\збирання результатів)?

Подякували: andrii.stasiuk, leofun012

5

Re: Операційні системи

Створити окремий процес, і здійснити в ньому табулювання функції, задану розкладом в ряд Тейлора, в області її визначення на відрізку від А до В (кількість кроків не менше 100 000). Функцію взяти з у відповідності до номера функції та порядкового номера у журнальному списку.
Ось так звучить початок завдання. Щодо зупинення процесу і примусового, то це, так як я розумію просто є призупинення процесу , а є вимикання процесу, призупинення це означає що процесор в даний момент не займається твоїм процесом.

6

Re: Операційні системи

Якщо мова дійсно йде про процеси, а не потоки, то тут уся справа в організації взаємодії процесів між собою. Під Віндою варіантів купа: https://docs.microsoft.com/en-us/window … unications Але якщо не прив'язуватися до Вінди, то одним з найкращих є звичайні сокети, просто IPшка буде локальна 127.0.0.1.

Подякували: andrii.stasiuk, leofun012

7

Re: Операційні системи

в помощь MSDN по апі.

8

Re: Операційні системи

Alchimic забанено на 3 дні за іноземну (болгарську?) мову.

Подякували: FakiNyan, leofun01, /KIT\, ostap34PHP4

9 Востаннє редагувалося /KIT\ (01.01.2022 01:21:38)

Re: Операційні системи