Тема: Акція відмовся від газу

передаю марафон
http://otvet.i.ua/user/11319829/26688/
Акція запущена в дію активістами України. В зв'язку з підвищенням газових тарифів, пропонуємо людям, які не користуються газом, відмовитися від газу. Адже в нашій країні електрика коштує набагато дешевше, а чайник, який працює від електрики, закип'ячує воду майже в три рази швидше! Газові плити не ефективно використовують блакитне паливо і мають коефіцієнт корисної дії близько 25%. Ми пропонуємо перейти на електричні плити. Ви зможете економити до 1000 грн на місяць. Пропозиція не дієва для власників будинків з автономним опаленням. Просимо передавати дане повідомлення далі.
Який погляд на це Українського Форуму програмістів? Змусимо владу знизити тарифи на газ! Прохання передавати дане повідомлення далі

2

Re: Акція відмовся від газу

Повністꙇу відмовити буде дешчо дурним кроком, оскілꙇки ґаз всꙇе ж таки ꙇе корисним џерелом. Також варто зазначити, шчо тоді зросте цꙇіна на електріку, бо зросте попит і потреба покрасшенꙇу системи електрік. Инше зазначенꙇе про цꙇіну ґазу, так і потрібно відповідати ринковому значенꙇу, а не хитродешевому рівнꙇу.

Відносно непогане вирішенꙇа таке: ꙇакомога силꙇнше ставати незалежним від держави. Ꙇак цꙇого зробити? Коли мова про ґаз, то наприклад купꙇати ꙇого окремо, не через державу, ну і звісно не Московсꙇкого чи ꙇихнꙇого соꙇузника походꙇенꙇа.

3

Re: Акція відмовся від газу

Якщо все дешевше на електриці, то що ви собі в шкоду газом користуєтесь?

4

Re: Акція відмовся від газу

Vo_Vik написав:

Якщо все дешевше на електриці, то що ви собі в шкоду газом користуєтесь?

Воно то дешевше, але не у всіх потужностей вистачає, щоб на електроопалення перейти. Особливо в приватному секторі, де будинок підключений якимись тонкими соплями, і напруга просаджується до 170 навіть просто коли машинку вмикаєш.

5

Re: Акція відмовся від газу

Значить треба йти і платити за лінію на 150 ампер.

6

Re: Акція відмовся від газу

Тю.
У даному випадку відмовлятися купувати — це дати можливість не остерігачись проблем «злочинна влада заморожує громадян» продати цей газ тому, хто купить дорожче (тариф для промислових підприємств зараз вищий, хоча мало б бути навпаки, бо вони беруть великим оптом і по менш розгалуженій — простішій у обслуговуванні — мережі трубопроводів).
У цьому сенсі я за — чим менше ми у побуті спалимо газу, тим економіці України вигідніше.