1 Востаннє редагувалося Дмитро-Чебурашка (10.05.2019 13:50:37)

Тема: Як, чім правильно використовувати (образ).iso

Усіх з минулими святами! Є в мене (образ).iso.
Ось я його відкрив в Total Commander-ові, скопеював його в папку virtual disks, примонтувавав ніби як би диск Z, віртуальний.
Але я в ньому побачив купу зявившихся файлів, і папок, і мабуть програму - установник з розширенням .exe. Шлях Z:/proga_install не існує. Виправіть його і спробуйте ще раз.

Найбільше я здивувався коли просто вимкнув я Total Commander, у провіднику віндовсу я побачив зявившийя і навить існуючий CD - дисковод (Z:) та і з програмами. А де це він існує при спочатку переповнених дисках C D і E одного фізичного диска і порожньому F другого фізичного диска?

Як правильно запустити ж таки встановку?

Total Commander-ом володію поганувато, алє прога гарна!

2

Re: Як, чім правильно використовувати (образ).iso

Враження що ви не розумієтеся на компах взагалі. Після монтування його треба розмонтувати інакше він залишиться змонтованим. Він ніде не існує. Це просто віртуальний драйвер, він використовує образ. До речі коли ви будете намагатися видалити образ, покаже "файл використовується" або щось таке бо той віртуальний драйвер його використовує. І поки не розмонтуєте не видалите нічим, хіба що при вимкненій вінді чи Unlocker-ом.
А правильно запустити встановлення - Alcohol/Daemon Tools, або спробувати розпакувати.
Потрібно ще перевірити конрольну суму образу.
І іще. Може існувати в "C:\Users\<yourname>\AppData\Roaming" але там створюється образ iso при додаванні черги запису на DVD стандартною програмою Windows. І я не знаю як ви командером взагалі змонтували.

Подякували: Дмитро-Чебурашка1

3 Востаннє редагувалося Дмитро-Чебурашка (10.05.2019 14:38:08)

Re: Як, чім правильно використовувати (образ).iso

Дякую!    А для командера існує плагін VirtualDisk, його спочатку треба встановити. і так, я і забув що ставив драйвер. Щоб встановити VirtualDisk досить клацнути по архіву із прогою, командир сам спитає чі встановлювати плагін, треба лише підтвердити. А потім обовязково в провіднику віндовса натиснути
на D:\Program Files\Total Commander\plugins\wfx\VirtualDisk\vd_filedisk.ini gjhzl з vd_filedisk.reg після чого драйвер встановиться.

Re: Як, чім правильно використовувати (образ).iso

Враження що ви не розумієтеся на компах взагалі.

Ви в загальному випадку звичайно праві, так, приблизно так це і є. Я звичайно час від часу зламую ігри, намагаюся писати програми,
але нерегулярно, несистемно, і звичайно ж дірок в моїх знаннях мабуть більше ніж знань, щось я ще і забуваю по ходу.
Я знову із задоволенням почитаю все що мені порадять гуру і не гуру.
Більше того, я запитаю, наприклад, як влаштований і навіщо потрібен формат .iso?

5

Re: Як, чім правильно використовувати (образ).iso

я для цих операцій довгий час використовував UltraISO, воно дозволяло і монтувати, і витягувати файли з ISO в окрему папку, і записувати завантажувальні флешки.
А отой Alcohol з Daemon Tools мені не подобалися, з ними завжди якась морока була, а ще я не п'ющий типу.

6

Re: Як, чім правильно використовувати (образ).iso

Дмитро-Чебурашка написав:

Більше того, я запитаю, наприклад, як влаштований і навіщо потрібен формат .iso?

ISO - це щось типу архіву, але у такому вигляді, щоб зручно було записувати на CD/DVD диски. Вибираєте той ISO і він зразу весь записується на диск, не треба файли по одному кидати.

7

Re: Як, чім правильно використовувати (образ).iso

Прихований текст

Я і сказав "Враження що ви не розумієтеся на компах взагалі", бо таке дійсно враження, що питання задане для приколу в людини з репутацією 49 і з 505 повідомленням і не десь там, а саме на форумі українських програмістів.
З моїх знань, файл iso це просто бінарна копія диску з файловою системою RAW, по крайній мірі якщо побітно зчитати CD диск (програмно на С++) і записати зчитане у файл без розширення, то його і командер і рар відкриє як архів. І якщо цей файл перейменувати і додати розширення .iso, то UltraISO буде його бачити майже як звичайний .iso. Я робив таке і зробив висновок, що iso - це просто розширення, а насправді це одне і те ж що і .hdd тільки з відмінністю файлової системи RAW. Короче це звичайний бінарник