Тема: 0.78 Ггц з 2 використовується

типа купив ноут,  Dell Latitude D530L. проц "Intel (R) Core (TM)2  Duo CPU T7250 @ 2.00Ghz 2.00Ghz"
зараз стоїть множитель 8х.
зразу, коли я тільки-но купив цей ноут, там стояла ліцензійна вінда 7. запускав диспетчер завдань - відображалось 100% - 1.8 Ггц
потім я зніс ту 7 (а раптом там вірус, нащо ліцензійну продавати) і поставив крякнуту. ну в диспетчері завдань тепер показує 0.78 Ггц кожне ядро.
типу в цьому процесорі є енергозберігаючий режим, ну а множник скаче ну і він заблокований. ну типу множник має бути 6-8х, а в мене він чомусь 4х (0.78=800мгц (4х200)). ну я пробував ставити різні системи і хр і 7 і 8 і 10 - кругом скаче, але вище 0.78 не піднімається. в ліцензійній 7 що була до цього не скакало. я не знаю в чому діло. типу захожу в еверест, показує від 200 до 780 мгц на ядро.
все робив, в інструкціях набирав msconfig щось там міняв і в реєстрі стирав значення і нічого не допомагає. ну та що ліцензія не гальмувала, а ця гальмує і сильно.
останнім часом взагалі стала жорстко гальмувати. навіть після зносу системи не покращало. наприклад навіть в блокноті наберу щось, а воно там набирається не зразу, а через час, до цього пусте поле висить. захожу в диспетчер, показує максимальна частота 0.78 ггц, завантаження процесора скаче 80-100%, блокнот якщо відкрити то процентів 10 набирає в режимі очікування, взагалі повний ...
думаю вам задам питання може знаєте що робити

2

Re: 0.78 Ггц з 2 використовується

Ліцензійність та "крякнутість" - це юридичні поняття, до роботи системи вони стосунку не мають. Якщо ви використовуєте якусь нестандартну (крім "кряку") збірку Windows - так про це й пишіть.
Драйвер чіпсету з сайту виробника ставили?

ginderbutters написав:

щось там міняв і в реєстрі стирав значення і нічого не допомагає

А тепер переставите Windows, бажано якомога чистішу, без зайвого ПЗ, з нуля. Тому що ми не телепати, і здогадатися, що саме ви поламали, не можемо. Потім - драйвери з сайту за посиланням вище. І якщо вже Еверестом дивитеся - гляньте температуру, ноут не новий, може, його почистити варто.

Подякували: ginderbutters1

3

Re: 0.78 Ггц з 2 використовується

драйвери я не ставив. думав, 7 випущена набагато пізніше його має.
а який саме драйвер скачати? я не знаю як чіпсету драйвер там зветься, як не знайшов слова чипсет. скачав первий, встановив але воно просто розпакувало у папку c:\dell.
температура 40-60 градусів, при стрес-тесті вище 66 не піднімається.

4

Re: 0.78 Ггц з 2 використовується

Оцей: https://www.dell.com/support/home/us/en … itude-d530
Теоретично, сімка таки має інтелівські драйвери сама знаходити, але краще пересвідчитися.
І можна скріншот вашого диспетчера пристроїв?

Подякували: ginderbutters1

5

Re: 0.78 Ггц з 2 використовується

все встановив, нічого не змінилося, окрім того що додалося 15-20 якихось драйверів для PCI, USB та ATA.  0.78 і все. встановлюю лінукс, може щось зміниться