1

Тема: Фріланс

2 місяці тому я вирішив спробувати стати фрілансером. Для цього я на дошках оголошень набив купу оголошень, "розробка ПЗ дешево", "розробка ПЗ за копійки" і так далі. За 2 місяці не було ні єдиного замовлення.
В цьому місяці я створив оголошення "розробка від 80 грн або безкоштовно". Клієнтів також не було ні єдиного. Добре, написав "безкоштовно". Через 15 днів відкликнулися 2 клієнта. Одному потрібен був проект за тисяч 400 доларів, і я до цього проекту мав би безкоштовно розробити йому якусь там програму. А для другого клієнта я мав розробити програму бухгалтерського обліку.
Далі слідує анекдот.
першого замовника я прогнав в перший же день. над програмою другого трудився 4 дні, а вона вилітає
Другому замовнику розповідаю - так і так, вилітає "програма завершилась невдало". А я дійсно вже 4 дні сиджу і думаю як ту програму зробити. Відмовляюся вже 4 раз від замовлення.
Ну а цей замовник же не відчепляється. Ну я йому і пишу (не прямо) "я і не програміст і не студент і взагалі я шахрай звичайний". Ну накінець відшив. Скільки мук
А сам говорю "От *** задовбав, мені хоч мільйон заплати, хоч безкоштовно - я не зроблю тобі твою програму, бо я не знаю!"
Хоч одну ніч можу виспатися

2

Re: Фріланс

ви знову виходите на зв'язок?

Подякували: leofun011

3

Re: Фріланс

над програмою другого трудився 4 дні, а вона вилітає

програму бух обліку за 4 дні? і вже вилітає?
та я б ще навіть ТЗ не почав писати - ще б тільки почав збирати дані від замовника , щоб формалізувати задачу.

Подякували: man1

4

Re: Фріланс

Я хочу хоч якось розслабитися, бо в мене депресія. То може посміємося разом, а мені легше стане.
Цей клієнт говорить "я готовий платити за результат". ну і я цілу ніч не сплю, до 5 ранку, і читаю документацію, бо а раптом в мене вийде і він заплатить. А програма вилітає і вилітає... У мене сльози полилися, я стільки писав а воно не працює. 
Ось тут я тему створив,
https://replace.org.ua/post/128499/
проста програмка наче
Приклад того, як не треба бути фрілансером

5

Re: Фріланс

Можливо потрібно було б почати з більш простих задач, а не брати складні?

6

Re: Фріланс

Створив тему на іншому форумі
https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=961418
Там частина коду що вилітає на андроїді.
В гітхабі не можу знайти, не підскажете? Потрібен хоч на віндовс хоч на дроїд аналог exel (просто таблиця і нічого)
А вони (4pda) говорять їм за консультацію платити. А в мене немає чого платити

7

Re: Фріланс

Можливо і треба було б.
Як казав колись пан koala, "це форум. всім пофіг що там у вас". (вирвано з контексту та перероблено)
От я думаю так. в мене страшенно болить спина, очі і я себе почуваю дуже недобре. І мені нікому це сказати.  І я думаю, може коли я це все розкажу, нехай я тролль, може хтось таки зробить ту програму за мене? Я вже навіть готовий себе принизити. Знаєте от в переривами між видаленнями тем, може кине хтось 1 посилання на гітхаб?

8

Re: Фріланс

Якщо вам хочеться розібратися як і що працює, то це дуже похвально, але фріланс для цього не підходить. Там більшість замовлень робляться за принципом тяп-ляп і готово, лиш би швидше. Тим більше, що вам треба просту табличку. Використовували б ви C++ Builder чи Qt Creator, то таку табличку зробили б хвилин за п'ятнадцять, бо там для цього уже готові класи є. Тому ці інструменти чудово підходять для фрілансу, особливо білдер. Вчитися на них також можна, але тут уже інструмент великої ролі не грає, головне цікаві задачі. Я колись полюбляв сидіти на усіляких програмерських форумах, і відповідати на чужі питання. Інколи доводилося по кілька днів шукати відповідь лише для того, щоб мені потім сказали, що я не правий. Зараз із цим іще простіше, є групи в соціалках, є спеціальні сайти типу www.codingame.com, є проги для мобіли (SoloLearn), а відео курсів взагалі завались. І ви нікого не підставите, якщо не впораєтесь із завданням.

9

Re: Фріланс

Torbins написав:

www.codingame.com

Не розумію, для чого там анімація.