1

Тема: Материнські плати з ноутбуків

мій ноутбоок Medion перестав запускатися по невідомій причині, і ось як уявиту ту причину. В інтернеті нічого путного не найшов. Maю вольтметер і т.п.https://replace.org.ua/uploads/images/9337/150e434f1cb42872f00118bcb05018fe.jpg
https://replace.org.ua/uploads/images/9337/c19bf30ed74a8aeb35655fdfe0ca5a06.jpg
https://replace.org.ua/uploads/images/9337/b362227812065978d7cb840d7bcc87a5.jpg

2

Re: Материнські плати з ноутбуків

спочатку заміряй чи йде напруга з БЖ, а потім вже в ноутбук дивись

3

Re: Материнські плати з ноутбуків

Блок живлення ноутбука - він окремий, все там ОК, подає 19 вольт на вхідний штирь. Далі відсліжування напруги не можливо, все екранізовано і сама материнка наглухо приліплена до каркасу. Вентілятор не крутиться, ніщо не включилося.

4

Re: Материнські плати з ноутбуків

Ви часом не переставляли прошивку в біосі ?
Деякі біоси дозволяють оновлювати себе і деякі користувачі лізуть туди. Колись я так в себе зробив і ноут перестав включатися, довелось витягати нутрощі ноутбука, програматор і ставити заново. Дуже геморойна процедура. Краще зразу звернутися в сервісний центр.

З іншого боку це може бути щось дуже просте. Наприклад, забули вставити шлейф від кнопки живлення (в деяких ноутбуках вона на окремій панелі).

Подякували: 221VOLT1

5

Re: Материнські плати з ноутбуків

Ні, до біосу не трогався. Комп’ютер вийшов з ладу коли я ним не користувався, і потім не включився. Так що справжді "може бути щось дуже просте", наприклад кнопка включення, від якої йде шлейф невідомо куди. Я навіть не знаю де дрот, відповідальний за включення живлення і який механізм вимикача, і чи він автоматичний. Наприклад, у мене лежить планшет Самсун, де автоматичний вимикач блокує все, включно дротове живлення. А ви щоб робили на мойому місті?
Поки що єдна користь мені  від цієї праці - навчання структури ноутбуків. Я теж зробив і з планшетами Самсунг. Мене дивує як мало обговорень на цю тему в інтернеті, за винятком зміни їх акумуляторів. До речі, на комп. барахлівці багато можно купити поломаних планшетів, іноді ноутбуків  за бізцінок.  Наберіть в навігаторі ebay "notebook defect" і найдете там їх безліч. Розуміло, що на Заході дешевше купити новий ноутбук, чим морочить собі мозок. А як в Україні?
Я зайнявся цією темою, щоб підвищити продуктивність свого програмування і створити достатньо комфортні умови праці, щоб вона не була "геморойною", а діванним відпочинком.