1

Тема: Шукаю шаблон погодного сайту

Доброго дня!
Я вирішив створити некомерційний погодний сайт.
Ціль проекту - збирати дані з загальнодоступних джерел - супутникові знімки, метеорадарні дані, метеозвідки, відеопробки, та з власних спостережень і на основі цих даних прогнозувати погоду в Київській обл.
Хостинг є, домен є, джерела є. Сайту немає.
Ось уже місяць думаю як його випиляти і не знаю з чого починати - з уроків HTML чи JS.
Пилити самому з доступних шаблонів не хочеться, і замовляти сайт не хочеться.
Може є щось готове?

2

Re: Шукаю шаблон погодного сайту

Для сайту погоди треба звідкись ці дані тягнути і показувати. В даному випадку UI сайту не такий важливий
Якщо такий проект задуманий для себе, то все файно. Якщо ж плануєте якийсь прибуток отримувати, то ідея не найкраща

3

Re: Шукаю шаблон погодного сайту

Я ж сказав, проект не комерційний. Як може бути комерційним те, що взято з російського, британського, білоруського, польського, українського гідрометцентрів? Вся інформація має бути у вільному доступі.
Розголошувати, з яких джерел взята інформація по закону, я не можу. Бо от ці вказані вище гідрометцентри в більшості випадків дозволяють копіювати інформацію тільки з дозволу адміністрації, а такий дозвіл зазвичай є платним і коштує таких грошей, яких немає. Тому всю цю інформацію потрібно буде переставляти таким чином, щоб не було видно, звідки вона взята. А якщо я іще й зроблю платний доступ, то це буде вища межа нахабності. Тобто я в будь-якому випадку не буду робити доступ до інформації платно.
Проте, сайт має бути хоча б схожим на gismeteo, sinoptik.ua або на якийсь інший погодний сайт.
Я до речі не бачив на вказаних вище сайтах ні однієї комерційної послуги. Але я бачив на деяких багато реклами, за яку напевне багато платять. Читав в інтернеті що іноземні рекламні компанії платять 10 центів за клік. Тож я подумав, що якщо мій сайт зробити таким, як оті gismeteo, розкрутити то можна буде з нього отримувати тисяч 5 на місяць.
Ну а якщо з нього нічого не отримувати то інтерфейсу як оформленого текстового файлу цілком достатньо.
Але ж розумієте нащо мені тратити свій час по 8 годин на день, якщо я з нього взагалі нічого не отримаю? І замовляти сайт грошей немає.
Ми взагалі навіть с хостером домовилися, хостинг і домен надані безкоштовно в кредит, я обіцяв що з сайту буде велика користь і це можна сказати наш спільний з хостером проект. Ось уже місяць як сайт стоїть. А відмовитися від проекту я не можу, хостеру маю заплатити в кінці року. То якщо я прибутку не отримаю то мені доведеться покривати збиток.

4

Re: Шукаю шаблон погодного сайту

якщо то просто одна сторінка з табами, то я міг би то на Angular написати

Подякували: koloko1

5

Re: Шукаю шаблон погодного сайту

Знайшов купу шаблонів. Виявилося, що треба було гуглити на англійській. В нас та в російськомовних країнах видно такі шаблони не дуже популярні. Поки що хочу спробувати цей
https://themezy.com/free-website-templa … e-template
скачав, розпакував, відкрив в браузері index - досить таки крутий шаблон  8)
От тільки мені не зрозуміло, не підскажете що то за папка __MACOSX в корні сайту, бо на маєму ж хостингу MacOS немає

6

Re: Шукаю шаблон погодного сайту

я завжди її видаляю, скоріше за все вона вам не потрібна. Вона появляється коли архів зробили на маці а розархівували на вінді.

Подякували: koloko1

7 Востаннє редагувалося ReAl (24.09.2019 18:45:37)

Re: Шукаю шаблон погодного сайту

karmeljuk написав:

Якщо ж плануєте якийсь прибуток отримувати, то ідея не найкраща

koloko написав:

Я ж сказав, проект не комерційний.
...
Тож я подумав, що якщо мій сайт зробити таким, як оті gismeteo, розкрутити то можна буде з нього отримувати тисяч 5 на місяць.

koloko, подивіться уважно — невже ви не бачите протиріччя у своїх власних словах?
Яким способом отримувати, то неважливо. Якщо мета отримувати, то сайт комерційний (його успішність то інша історія). Відповідно, якщо ви хочете отримувати, то маєте ставитися до цього проекту як до комерційного.

koloko написав:

Тож я подумав, що якщо мій сайт зробити таким, як оті gismeteo, розкрутити то можна буде з нього отримувати тисяч 5 на місяць.
...
А відмовитися від проекту я не можу, хостеру маю заплатити в кінці року. То якщо я прибутку не отримаю то мені доведеться покривати збиток

До кінця року не розкрутите. З таким ставленням до проекту — боюся, що і до кінця наступного.
• Чим ваш сайт буде кращим, ніж гісметео чи wunderground (о, до речі, треба wunderground-івський аплет на телефон поставити, бо дефолтна погода мені не дуже подобається, а через браузери я погоду давно не дивлюся).
• Чому ви вирішили, що їхні користувачі перейдуть на ваш сайт?
• Скільки буде таких користувачів?
• Який відсоток користувачів не просто буде без рекламорізалки, а ще й клікне?

koloko написав:

Ми взагалі навіть с хостером домовилися, хостинг і домен надані безкоштовно в кредит, я обіцяв що з сайту буде велика користь і це можна сказати наш спільний з хостером проект. Ось уже місяць як сайт стоїть.

Тобто ви «випросили» собі дещо в кредит, не уявляючи, як ви це покриватимете, не вміючи зробити потрібне самостійно і не знаючи, як потрібне організувати?

Зараз це схоже

на описане Йосипом Каршенбоймом у його статті рос. «Гайка М3 и ТЗ на разработку», ви проектуєте комп'ютер йдучи від «о, у мене є гайка, що б таке можна зробити?»

8

Re: Шукаю шаблон погодного сайту

truesupport написав:

я завжди її видаляю, скоріше за все вона вам не потрібна. Вона появляється коли архів зробили на маці а розархівували на вінді.

а дякую буду знати, а я думав що то розробники сайту додали )
ReAl

Прихований текст

1. мій сайт буде набагато кращим, ніж гізметео, бо я живу в місті Києві, а адмін гізметео очевидно не живе. Коли там дощ, він пище ясно, а коли там ясно він пише що дощ. Навіть просрочений "прогноз" забуває відредагувати.
А от про область я не скажу. В області дійсно мені буде складніше прогнозувати, ніж в самому Києві.
2. мій сайт буде прив'язаний до конкретного міста в області. В Борисполі розміщена метеостанція, дані з якої також є у вільному доступі та оновлюються кожну годину. Оскільки мої дані, які я буду брати з бориспільської метеостанції будуть точно співпадати з даними жителів Борисполя, то вони моїй погоді будуть вірити набагато більше. До того ж, збирати та аналізувати дані цієї метеостанції жителям буде складніше, ніж за 2 хвилини зайти на мій сайт
3. Таких користувачів буде більше ніж 50 000, про це я впевнений на 100%. Зазвичай коли десь якась реклама з'являється то на неї не реагують. Але коли то "сайт бориспільської погоди", то можна було б відкрити, поцікавитись що воно за дивина така...
4. Якщо я туди повішу рекламу "Rozetka процесор Ryzen 5 -50% спішіть поки не розібрали", то таки третина клікне.

Ну що ж, я вам вдячний за все. Піду робити сайт

9

Re: Шукаю шаблон погодного сайту

установіть WordPress, установіть плагіни (plugin), добавить новий плагін, пошук його по менні: "weather" або "meteo" або "wetter" , наприклад  з  wetter.com

Подякували: koloko1

10

Re: Шукаю шаблон погодного сайту

Shiqq дякую, але я звернувся в розділ HTML-CSS, а не CMS.
Спеціально для погоди wordpress ніхто не ставить. Його ставлять у випадку, коли треба постійно оновлювати контент, створювати складний UI і коли немає часу (або важко) колупатися в html. Це може бути блог, сайт якоїсь компанії. І та погода - лише доповнення, розширення.
Якби я робив не тільки сайт погоди, а одночасно і сайт новин - то тут ви праві. Але погодних конкурентів менше, ніж по новинах.

11

Re: Шукаю шаблон погодного сайту

«Ціль проекту - збирати дані з загальнодоступних джерел - супутникові знімки, метеорадарні дані, метеозвідки, відеопробки, та з власних спостережень і на основі цих даних прогнозувати погоду в Київській обл.»
А як це можно створити для Київської обл., то чому б не для Донецької чи Криму? xe-хе.. Ось чому в Другу Світову всі метео джерела були таємні, а німці навіть створилі в Гренландії свою метеобазу для стеження світової погоди.

12

Re: Шукаю шаблон погодного сайту

koloko написав:

Shiqq  але я звернувся в розділ HTML-CSS, ....
.

до речи, джерела HTML-CSS дуже спідручно скопіювати, тобто вкрасти: відкрити ваш майбутній сайт в любому HTML-редакторі і підредагувати ваші джерела для своєї корисної мети і для свого сайта, можливо приватного, для себе і своїх друзів або прихильників, або через коштовий пароль для підписників, хе-хе, все передбачити, не тільки метео.

13

Re: Шукаю шаблон погодного сайту

Клієнтам будь-якого сайту зазвичай  байдуже, звідки взятий контент. Але якщо цей контент точно схожий на той, що вони бачили на сусідньому сайті, або якщо на тому сайті інтегровано чийсь сайт то клієнт обійде такий сайт стороною десь.
Може, звичайно, все бути. Але це не найгірший наслідок. І далі. Ну скопіює - мені все рівно якось фіолетово.

14

Re: Шукаю шаблон погодного сайту

Для інших областей не можна. Я живу в м. Київ. Це по-перше.
По друге, саме в Києві та по області розміщено найбільшу в Україні кількість веб-камер, які щось там транслюють.
https://uastreaming.net/ua/city/Kiev.html
По-третє, саме в Києві в Борисполі розміщений метеорологічний погодний радар, який дозволяє бачити погоду в радіусі до 200 км.
http://radar.veg.by/kiev/
По-четверте, в Києві розміщено більше 60 метеостанцій - Жуляни, Бориспіль, Антонов і безліч інших, дані з яких є у вільному доступі:
https://meteopost.com/weather/kiev/
https://meteopost.com/weather/borispol/
https://meteopost.com/mstation/pechersk/
https://meteopost.com/mstation/nizhniesady/
http://flymeteo.org/pogoda/taf2.php?icao1=UKKK
По-п'яте, Київ є столицею України. Всі закордонні прогнози саме для цього міста є найбільш точними
Отож підходить прогноз тільки для Києва.
До речі, можете дивитися погоду із зазначених джерел. Але попереджаю - на один перегляд у вас піде хвилин 40, якщо не більше. Тому і потрібен сайт, який би цю інформацію видавав у текстовому вигляді, а не у вигляді відео та картинок.

15

Re: Шукаю шаблон погодного сайту

цікава інфо, бажаю успіхів. У мене також колись була думка створити погодний сайт, але в іншому ракурсі: моя вєб-камера націлєна на небо з різними фільтрами плюс міні метеостанція в автоматичному режіму плюс TБ з метео спутників, і все обробляеться онлайн своїм комп’ютерним баченням і інтеллектом. Тепер не вистачає часу.

16

Re: Шукаю шаблон погодного сайту

Схоже, що нічого не вийде
Короче кажучи не розрахував сили.
Ті джерела, що я зазначив, показували, що в Києві дощу немає. Навіть бориспільський метеорадар. Ну а я дивлюся у вікно - дощ іде. Бо той радар, так само як і джерела, показують не прогноз, а метеосводку. Аж через годину там з'явилася інформація про дощ. Лише відеопробки, одні вони не брехали.
Тому буде це погода не Київської області, а Дарницького району  :)

17

Re: Шукаю шаблон погодного сайту

koloko написав:

Схоже, що нічого не вийде
Короче кажучи не розрахував сили.
  :)

зробіть що нібудь друге, в тому ж ракурсі, без підтримки місцевих сервісів, але планетарних. У мене вже в голові мелькає: "GPS weather", шукайте його в Microsoft Store i Ebay. Туди можливо додати соняшну активність і планетні ефемеріди. Як що ви нічого не зробите, то я зроблю, але тільки для себе, коли буде вільний час і спромовжність.

18

Re: Шукаю шаблон погодного сайту

Пройшло так багато часу а я досі нічого не зробив.
І річ зовсім не у тому, що я не хочу чи то не вмію робити.
Річ у тому, що ці джерела даних, які я називав вище, навіть метесводку роблять паршиво. Хріново це все діло. Який сенс створювати погоду, яка "точніша", якщо точно знаєш, що вона в 500 разів менш точна, ніж гізметео чи сіноптік. Тільки людям на сміх  :)
Мій барометр показує зовсім не те, що показує метеостанція в печерську. Я поснюю це тим, що Київ стоїть на горах і в різних його місцях різний тиск. Де ж я наберу стільки грошей, щоб на кожній горі і в кожній ямі по барометру поставити?  Та і так наче ж ніхто не робить... та тому погода і не точна :D
До того ж, температура срізь різна. Отже, не можливо тільки по висоті точно визначити тиск. Біля мого будинку, там де прокладено гарячу воду, буде на градус - пів градуси вище, ніж десь в полі. А в лісі буде ще тепліше на 3 градуси. А це зумовлює переміщення повітряних мас - вітер. Під час проходження його змінюється і тиск, в якійсь мірі. Але багато чи мало - то не знаю.
Ще гірше, коли світить сонце. В одній частині Києва хмарно і холодніше, а в іншій частині зростає температура. І це видно навіть по тих же метеостанціях - в печерську буде на 2 градуси нижче, ніж у садах, наприклад, а в мене дома ще на 2 градуси нижче.
Короче все зводиться до сервісу погоди на метро Лісова