1

Тема: Знайти та вивести на консоль пару значень, сума яких ділиться на третє

Підскажіть з чого починати при розвязуванні такого завдання
Моя спроба щось зробити:

#include "pch.h"
#include <iostream>
#include <stdlib.h>

int main()
{
    for (int a = 1, b = 1, c = 2;(a + b) % c == 0;a++, b++, c++) 
    {
        printf("a=%d b=%d", a, b);
    }

    return 0;
}

2

Re: Знайти та вивести на консоль пару значень, сума яких ділиться на третє

знайти та вивести на консоль пару значень, сума яких ділиться на третє
без залишку*

3

Re: Знайти та вивести на консоль пару значень, сума яких ділиться на третє

В такому вигляді, цикл завершиться не тоді, коли a, b, c отримають потрібні значення, а тоді, коли умова не буде виконуватись (тобто, коли a+b не ділитиметься на c). Тобто, програма або виведе початкові значення (якщо вони відповідають умові) і в наступному циклі, ймовірно, завершиться, або, якщо початкові значення не відповідають умові, завершиться в першому ж циклі й не виведе нічого.

Якщо ж цю умову замінити на зворотню (a + b) % c != 0, а вивід результату зробити не в циклі, а після нього, можливі два варіанти: або програма дійде до потрібного набору чисел a,b,c й виведе результат, або зациклиться.

Що мені ще не подобається: всі три числа змінюються одночасно (тобто, при першому проході a,b,c матимуть значення 1,1,2, потім 2,2,3, потім 3,3,4 і т.д.), тоді як варто було б їх змінювати незалежно в деякому діапазоні (напр., від 2 до 10 кожне), зробивши вкладені цикли. У внутрішньому циклі зробити перевірку умови з допомогою if — якщо умова виконується, вивести результат і завершити роботу.

Подякували: koala1