1

Тема: Windows 7 та Lubuntu разом без проблем

Є старенький ноутбук, 2 гб оперативки, на ньому стоїть Windows 7 Professional x64. Хочу паралельно встановити Lubuntu 18.04 x64. Вже відділила місце на жорсткому диску для неї, але через 5 хвилин прочитала під одним відео в коментарях на YouTube, що Windows 7 MBR і GPT, який використовує Linux конфліктують. Чи так це, і можу я встановити Linux поруч з Windows 7? Дякую

2

Re: Windows 7 та Lubuntu разом без проблем

Для початку - MBR (Головний завантажувальний запис, master boot record) та GPT (Таблиця розділів GUID, GUID partitin table) - це два альтернативні способи розмітки розділів диску. І Windows, і Linux вміють працювати з обома; але якщо у вас диск розбитий під MBR, то ви не можете розбити його під GPT, не видаливши всі розділи.
Так, ви можете встановити обидві системи, тільки Linux треба встановлювати останнім, бо він уміє налаштовувати кілька завантажувальних розділів, а Windows намагається бути єдиним. Тільки обережно з розділами, не видаліть випадково (хоча, звісно, ви ж зробили резервну копію перед тим, як щось робити із диском і системою, правда?)

Подякували: sonya1980, 0xDADA11C7, leofun01, Chemist-i4

3

Re: Windows 7 та Lubuntu разом без проблем

Дуже дякую

4

Re: Windows 7 та Lubuntu разом без проблем

Оооо... Яке співпадіння... Я як раз встановив цю систему на свій комп. Lubuntu 18.04 x64
Ноут на Core 2 Duo 2*2Ghz, 2GB RAM, 80 GB 2013 HDD SATA2
Пропали всі USB-порти, а з ними і 3G-модем... добре що хоч Wifi залишився.
Хрен з ним. Переставив Lubuntu 16.04 - те саме. Тільки на Lubuntu 12.04, 14.04 все ОК.
у вас до речі порти не пропали? якщо пропали то відпишіть