561

Re: Реінженіринг України

Torbins написав:

Текст хоч і цінний сам по собі, але погано перекладений та вичитаний. В результаті, погана подача псує враження від самого документу.

Glen Grant: How Ukraine can build an army to beat Putin

562 Востаннє редагувалося Torbins (23.02.2018 19:32:44)

Re: Реінженіринг України

Це ви мені пропонуєте перекласти? А воно комусь буде треба? Тим більше, що це повторення попереднього листа.

Подякували: leofun011

563

Re: Реінженіринг України

Індивідуалізм, лібералізм гарні і корисні речі у мирний час. Здорова конкуренція, накопичення добр, збільшення добробуту - мрія більшости людей. Але індивідуалізм небезпечний плеканням з маленьких чортиків великих чортів, поділу суспільства і поборенням одне одного. Концентрацією тільки на своїх особистих, власних інтересах. Навіть коли ці приватні інтереси шкодять країні, державі, спільній справі.
От всі хочуть "бути європейцями", жити на тому рівні достатку як живуть громадяни країн ЄС. Але погляньмо уважно на Польщу, Францію, Велику Британію, Німеччину, Іспанію, Португалію, Австрію, Угорщину - це все колишні імперії, метрополії! Вони століттями відточували майстерність воювати і захищати свою країну, свої нації від войовничих сусідів, та удосконалювали інструменти колонізації підкорення завойованих народів. Вдосконалювали і вдосконалюють системи неоколоніального визиску колоній їх корисних копалин, природних і найголовніше людських(!) ресурсів! За століття війн якщо імперія воює в них нема жодних сумнівів і роздумів що і як треба робити. Сотні тисяч людей стають у лави армій незалежно від того війна щоб боронити своє чи загарбати чуже. Красномовний приклад поляків з армією Галлера в 1918-1920 рр. Вони навіть пішли на хитрість, ввели в оману французів щоб отримати на дурняк 100-тисячну боєздатну польську армію!
І використали цю армію не проти більшовиків як обіцяли, а для підкорення і завоювання Галичини, українських земель, українців. Забезпечення відновленої Речі Посполитої ресурсами, населенням, боєздатною і вишколеною армією було головним завданням польських еліт, генералів. Бо мрія про незалежність, власну державу жила і живе в кожному поляку. Заради великої мети еліти готові йти на хитрість, вводити в оману союзників і противників, бо це війна за майбутнє, за свободу і вільний розвиток нації. А переможців не судять.
Французи винайшли солідарність, солідаризм як ідеологію, суспільний устрій на період війн. Солідарність панів, буржуазії, селян, робітників дуже потрібна нації, країні, державі під час війни. І не потрібно лякатись солідаризму, колективізму на час війни і повоєнної відбудови.
Тому ми стоїмо перед викликом стати солідарними, вийти на боротьбу з зовнішніми агресорами і внутрішніми ворогами нацією, єдиним фронтом. Скласти екзамен "європейськості", увійти до переліку історичних народів Європи, отримати суб'єктність, вести самостійну, власну міжнародну політику, створити модерну націю, модернізувати суспільство. Лише через ці іспити лежить шлях до добробуту кожного і всього суспільства, до процвітання і мирного життя.

564 Востаннє редагувалося tim (19.08.2018 10:35:38)

Re: Реінженіринг України

https://www.youtube.com/watch?v=2aeJyyWXbac

https://www.youtube.com/watch?v=DJEmyjEfmj4

565 Востаннє редагувалося tim (01.01.2019 13:08:04)

Re: Реінженіринг України

Який шлях вибрала наша територія 27-28 років назад?
Наскільки виправданими були мільйони жертв заради збагачення кількох сотень олігархів, тисяч чиновників, суддів, прокурорів? Був сенс у ліквідації цілих галузей промисловості, демонтажу безкоштовних систем освіти, медицини заради бутафорської демократії, виборів без вибору, відсутності умов для розвитку підприємництва?
#Українці отримали право на чесний суд, справедливість, вільний розвиток, заможне життя?
Б. Франклін писав: "Ті, хто готовий пожертвувати невід'ємною свободою заради тимчасової безпеки, не заслуговують ні свободи, ні безпеки".

566

Re: Реінженіринг України

tim написав:

Який шлях вибрала наша територія 27-28 років назад?
Наскільки виправданими були мільйони жертв заради збагачення кількох сотень олігархів, тисяч чиновників, суддів, прокурорів? Був сенс у ліквідації цілих галузей промисловості, демонтажу безкоштовних систем освіти, медицини заради бутафорської демократії, виборів без вибору, відсутності умов для розвитку підприємництва?
#Українці отримали право на чесний суд, справедливість, вільний розвиток, заможне життя?
Б. Франклін писав: "Ті, хто готовий пожертвувати невід'ємною свободою заради тимчасової безпеки, не заслуговують ні свободи, ні безпеки".

Всім махнутим совкам, які жаліють про те "какую страну потеряли", треба в примусовому порядку дивитись французкі і американські фільми 60-70 років, щоб зрозуміти наскільки обмежена була їхня молодість, за якою вони жаліють.

Подякували: Yola, koala2

567

Re: Реінженіринг України

Початок подивіться https://www.youtube.com/watch?v=N5iZp-WFx04

Подякували: tim1

568

Re: Реінженіринг України

Нє от реально кинути от такий тиць без висеру на півгодини і сподіватись, що хтось подивиться.

569 Востаннє редагувалося koala (02.01.2019 09:53:18)

Re: Реінженіринг України

tim написав:

демонтажу безкоштовних систем освіти, медицини

О, так. Такі чудові безкоштовні системи освіти та медицини. Звісно, якщо у вас діагноз, який радянська медицина визнає і лікує. А от якщо не пощастило, як, скажімо, аутистам - то вашої хвороби не існує, у вас невиліковна шизофренія, вас треба здати до дитбудинку, а далі інтернат, заспокійливе і горілка та смерть від цирозу до 40 років.  Ну, або ж хтось з батьків має покинути роботу і займатися вами, якщо пощастить якісь матеріали з Заходу протягнути напівконтрабандою. Правда, можуть оштрафувати чи навіть посадити за дармоїдство. А ще селянам як було добре за нового кріпацтва!
І нащо таке було демонтувати? Всім же було добре, ну, крім тих, кому було погано, але вони - аутисти, кримські татари, чеченці, селяни - унтерменші, їх враховувати не обов'язково.

Подякували: 0x9111A, leofun01, 0xDADA11C73

570 Востаннє редагувалося tim (05.01.2019 10:47:56)

Re: Реінженіринг України

Київ(записки емігранта)

Перші враження про Київ у мене як і багатьох українців пов’язані з вокзалом.
Мама з Київської області, тому до школи я часто жив по кілька тижнів у баби з дідом у Березані. З Овруча в Березань їхати кілька годин. Спочатку дизель о 5-6 ранку привозить в Коростень, потім три години електричкою до Києв-Пасажирського. Ще годину-дві можна провести на вокзалі з пересадкою на електричку. І вже після епохальної приміської електрички Київ—Яготин(Гребінка) ступаю на землю, яка прихістила діда з бабою після війни.

З Києвом я познайомився в дитячому віці і ці спогади найяскравіші хоч час зтирає їх поволі. Метро за п’ять копійок, автомати з продажу квитків на електричку у сьому чи восьму зону (їх було дванадцять чи чотирнадцять загалом). Київський зоопарк, куди часто любили возити дітей жителі області. Був навіть такий сімейний жарт :)
Дніпро у вікні електрички з залізничного мосту завжди справляв враження і притягував погляд. Навіть пізніше в тридцять полюблятиму приїхати на станцію Дніпро і вдивлятимусь в темні води старого Борисфену.
Гамір великого міста, від якого відгороджуєшся інстинктивно через кілька хвилин і думаєш про щось своє дитяче або доросле. Він і досі лишається таким, білий шум мегаполісу: гуркіт електричок, вантажних потягів, звуки поїздів метро, тролейбусів і трамваїв. Розмови тисяч людей у транспорті, на вокзалі.

На початку нульових років, коли після кризи 98 економіка тільки почала відновлюватись працював у НДІ. Тоді бізнес тільки починав робити свої кроки, мільярдери ще були мільйонерами. Але вже виникала потреба в інформації. Епоха інформації повільно охоплювала столицю.
На співбесіді в консалтингову компанію потенційний шеф в одній з кав’ярень старого Києва сказав: “Київ завойовують”.
Таке відлуння епохи Батия, князів, гетьманів, королів і царів 9-17 століть. Хтось почує нотки епохи модерну з її першою та другою світовими війнами, які прокотились по місту революцією 1917, війнами 1918-1920, 1941-1944 років.
З того часу почав класифікувати жителів столиці за психотипами: корінні кияни в 2-5 поколінні, бариги, інтелигенція, бомонд, обивателі і … завойовники.
Може це такий психотип людей Азії, Європи, які люблять завойовувати міста. Але він поширився на багатьох і став мейнстрімом останніх 25 років. Всі хочуть завоювати Київ, відхопити собі кілька гектарів землі під будинок, торговий центр, або хоча б кілька соток під родинний маєток на Печерських пагорбах.

571

Re: Реінженіринг України

Нещодавно в ТПП проходили 'Ukrainian industrial days". Теми індустріальні парки та індустрія 4.0.

572

Re: Реінженіринг України

Рекомендую прочитати  "Компанії майбутнього" Фредерика Лалу
"Reinventing Organizations"
Які нові системи управління людство створить? Наскільки довго системи управління, організацій, які розроблені Адізесом, описані класиками теорій минулого століття будуть актуальні?
За моїми відчуттями залишилось приблизно 1-2 "такти", "цикли", тобто 7-15 років.