1 Востаннє редагувалося Invader (05.08.2013 17:28:03)

Тема: WYSIWYG редактор (чи навіть IDE з такою можливістю) для web розробки

Є якась програмка за допомогою якої можна було б фігачити створювати сайтики, формочки, галерейки, карусельки, менюшечки, кнопочки, progress bar'чики. color chooser'и, таблички, database connection і т.д. і т.п. як в Visual Studio, Visual C++ Builder, Delphi IDE чи Embarcadero Delphi чи як там воно зветься. Тобто вказівником маніпулятора типу мишь вибрати якийсь шаблон проекту (якщо є підходящий), розкидати по формі потрібні компоненти, задати їм властивості, потім подописувати потрібний код чи відредагувати згенерований. Знаю один — Artisteer, але він, здається, жахливий і не те.  І бажано щоб програма була і для OS GNU/Linux. А якщо немає, то, може, вже давно потрібно було таке зробити і всілякі buefish в топку? І про cross browser support не варто забувати.
І взагалі, чому все саме так як зараз є? По суті всі ці HTML сторіночки це GUI для програм які переганяють текст з одного місця в інше, то чому часом буває стільки мороки при створенні чергового GUI з, за великим рахунком, стандартного набору інтерфейсних елементів? Думка не моя. Прочитав в якомусь блозі, Але посилання на нього не можу знайти. Потрібно нещадно насаждать стандарти і єдину для всіх  бібліотеку. Або всі сайтики оптимізувати під текстове представлення.

P.S.
Багато сторінок в WWW і так нагадують свистопердящий який-небудь microsoft office 2012 з купою jquery.

2

Re: WYSIWYG редактор (чи навіть IDE з такою можливістю) для web розробки

https://jetstrap.com/ ще десь один був на хабрі в топіку про корисні штучки бутстрап

3

Re: WYSIWYG редактор (чи навіть IDE з такою можливістю) для web розробки

Я був знайшов таку фішку якось але загубив. Фішка непогана але багато всяких заморочок з різними бравзерами і тд. Тобто тільки певний функціонал можна прикрутити. Міняти карусель в певному блоці, так як пересунути карусель в інший блок треба багато повозитись розробникам. Гляньте на blogger. Вони багато чого такого реалізували. ;)