1

Тема: FlashPlayer і його підтримка

pluszz написав:
/KIT\ написав:

RIP Flash
1996 - 2020

Конвульсії ще будуть.

Тут пишуть, що його підтримка закінчилась.
Але це не означає, що він перестане працювати. Свого часу я відключив служби оновлення плеєра і бровзера, тому в мене він до тепер працює. Також деякі web-сервери, які обслуговують запити flash-додатків, ще працюють, не відомо чи на довго, але...

Несподіванкою для мене стала відмова facebook запускати flash-додаток, який був зареєстрований багато років в минуле і довгий час нормально працював. Тобто навіть якщо flashplayer є в системі і доступний для запуску, facebook його не стартує. Доводиться запускати додаток в панелі розробника, окремими скріптами, чого інші користувачі мордокниги робити не будуть.

Я знав, що колись цей день настане, інтернет очиститься від цього сміття, але я не знав, що очистку будуть проводити насильно. Розробники операційних систем, бровзерів, плеєрів, всі побігли писати оновлення, яке видалить flash без згоди користувача.

2

Re: FlashPlayer і його підтримка

Є загальні принципи підтримки софту. Якщо якась складова може бути вразливою і для неї офіційно не буде оновлень безпеки - мабуть, варто таки її прибрати. Звісно, вам ніхто не забороняє поставити якесь розширення і надалі використовувати flash - але це вже ваше індивідуальне рішення.

3

Re: FlashPlayer і його підтримка

leofun01 написав:

колись цей день настане, інтернет очиститься від цього сміття, але я не знав, що очистку будуть проводити насильно.

Як цю чистку провести інакше? І де тут насилля? Вже років так 5 людей готували до того, що флеш буде вимкнено, бо він застарів морально.

4

Re: FlashPlayer і його підтримка

На флеші багато контенту тому думаю що з`являться якісь  розширення  для браузерів(написані на js) щоб запускати флеш додатки.

5

Re: FlashPlayer і його підтримка

от так і знайдеш москаля. Бо для москаля усе нове то є неприємне, а все старе то є  його стихія... Тож москаль залюбки обгортає себе нафталіновим непотребом, а усе нове ганить.
Чому не спитати чому флеш ріп? відразу усі питання відпадуть

6

Re: FlashPlayer і його підтримка

koala написав:

Звісно, вам ніхто не забороняє поставити якесь розширення і надалі використовувати flash

Не забороняє, поки я не оновив свою машину.
Інші машини, які були оновлені, вже не дозволяють користувати flash, навіть якщо ставити сторонні розширення, які містять flash.
Ще є варіант користувати розширення, які запускають його віддалено. Але це працюватиме тільки, коли є доступ до зовнішньої мережі, а мені часто треба відтворювати вміст сайтів, які крутяться на локальному web-сервері, якому я не хочу давати доступ до зовнішньої мережі.

/KIT\ написав:

Як цю чистку провести інакше?

Чистка мала бути добровільною (як мінімум). Захотів - видалив.

/KIT\ написав:

І де тут насилля?

Приклад: Windows 8, 8.1, 10 (розробка Microsoft) з налаштованими груповими політиками (щоб не завантажувати оновлення) без згоди користувача завантажує і встановлює оновлення, яке видаляє FlashPlayer (розробку Adobe) з системи.
Уявіть що одного дня ОС видалить програму, яку ви самостійно колись встановили і користували багато років. Впевнений, багатьом таке не сподобається.

/KIT\ написав:

Вже років так 5 людей готували до того, що флеш буде вимкнено

Років 3. І я не бачив цю новину всі ці роки. Дізнався місяць назад, коли віндузяцькі машини, які були в мережі почали тягнути якісь "критичні оновлення безпеки".

pluszz написав:

думаю що з`являться якісь  розширення  для браузерів(написані на js) щоб запускати флеш додатки.

Мало ймовірно. Хіба далеко в майбутньому, як емулятор.

Для ur_naz (видиво)
ur_naz написав:

от так і знайдеш москаля

Ми не москалі

Подякували: ch0r_t, plusxx2

7

Re: FlashPlayer і його підтримка

Сміття це JavaScript framework'и. Чомусь такий кровожерливий захват спостерігаю лише в любителів смузі та проклятого богом JavaScript. Мабуть це щось психічне.

Подякували: cheappi3861

8

Re: FlashPlayer і його підтримка

Цікавий факт: Китайцям FlashPlayer не видаляють.
www.flash.cn

Подякували: 0xDADA11C7, javascriptIsLife2

9

Re: FlashPlayer і його підтримка

pluszz написав:

На флеші багато контенту тому думаю що з`являться якісь  розширення  для браузерів(написані на js) щоб запускати флеш додатки.

На джава-аплетах теж було багато контенту. Просто треба розуміти, що веб — це такий могильник контенту, який чудово підходить для новин, для онлайн-сервісів і т.п., але повністю непридатний для «вічного» зберігання інформації у формі, доступній для споживання — її знищення заплановано by design. Вивчайте клинопис — глиняні таблички, що пролежали тисячі років, справляють враження більш надійного довготривалого контейнера, ніж будь-яка сучасна веб-технологія, яка через пару десятиліть зникне разом з усіма напрацюваннями, зробленими на ній.

Подякували: leofun011