1

Тема: git husky hooks та linux proot

Не знаю, чи в цей розділ, але десь щось близько.

Використовую proot для простої імітації окремого середовища для таких програм, як netbeans та smartgit, адже не зручно, якщо не зовім неможливо, користуватися однією копією цих програм при одночасній роботі з різними проектами.

В одному з проектів використовується husky з його різноманітними хуками, що перевіряють, наприклад, синтаксис перед комітом. Налаштовував цю всю хрінь не я і, на жаль, не до кінця розумію, як воно влаштовано. І воно працювало до вчорашнього дня, все було ок.

Вчора я щось зробив, хоча конкретно цього проекту воно не стосувалося, але я оновив nodejs у своїй системі і можливо саме це вплинуло на виконання цих собачих хуків. Вони перестали помічати пісочницю і почали шукати потрібні їм файли (node_modules) в справжньому домашньому каталозі, замість віртуального.

Хтось може щось припустити, що б могло спричинити таку метаморфозу? Ну або можливі напрямки пошуку проблеми?

Дякую.

2

Re: git husky hooks та linux proot

Оновлювати node.js треба було теж у віртуальному середовищі.

Чи є бекап, з якого можна відновити стан системи ?

3

Re: git husky hooks та linux proot

leofun01 написав:

Оновлювати node.js треба було теж у віртуальному середовищі.

Чи є бекап, з якого можна відновити стан системи ?

Та я глобально оновлював, бо воно мені треба було оновити глобально... а воно вплинуло на все... в принципі, це ж не вагрант, це просто підміна домашнього каталогу. Проги ж (глобальні) запускаютсья з глобальних місць (/usr/bin etc). Локальні копії (netbeans; smartgit) запускаються з віртуальних домашніх каталогів. Так от git він завжди запускався з глобального середовища, але через bash, що за допомогою proot вважав домашньою текою віртуально, то й всі запущені звідти програми теж. І раптом оце сталося, що хуки хаскі ломляться в глобальний хоум... ніяк не очікував такого.

4

Re: git husky hooks та linux proot

Коротше, я так і не зрозумів, яким чином хуки гіта змогли пробити proot і чому це трапилось одномоментно (до певного часу працювало, потім перестало). Однак, проблему вирішив за допомогою іншого інструменту firejail - за набором можливостей, по відношенню до мого використання, це приблизно як забивати гвіздки мікроскопом, однак, чом би й ні, коли мікроскоп мені не потрібен, а молоток зламався ;)

Подякували: leofun011

5

Re: git husky hooks та linux proot

До речі, комусь цікаві скрипти для створення таких віртуальних хомів пер прожект? Можу поділитися... хоча вони й прості.