1 Востаннє редагувалося ch0r_t (01.07.2021 16:04:08)

Тема: [Інженерія] Деталі на замовлення.

Тож, я маю ці проекти різні, 3D моделі, схеми і т.п. Стало цікаво чи існують якісь шопи/підприємства яким можна відправити ці файли (зі специфікаціями щодо матеріалу) та отримати поштою назад готові деталі? Прекрасно було б аби не надто дорого звісно.
(потрібні деталі як зі сталі так і алюмінію, міцного пластику та еластичного пластику - від деталей рам, корпусу до різних шестерней та іншого дрібного.)

Має хто досвіду з тим?, бо посилання є, та незрозуміло чи працюють з дрібними замовленнями від приватних осіб.

Подякували: 0xDADA11C7, Chemist-i, ReAl3

2

Re: [Інженерія] Деталі на замовлення.

По-перше, 3д моделі мало хто відправляє в виробництво у вигляді моделі, (вони потрібні зазвичай конструкторам, інженерам, технологам можливо), а з них потім роблят креслення і всякі программи для обробки генеруют. Так, 3д принтери, що друкують металом існують, але поки що якість після такої обробки залишає бажати кращого і цінник теж. Стосовно виробництва, я був працював конструктором деякий час, то ми робили 3д сбірку обладнання, моделили всякі процеси (конструктивний розрахунок, симуляції різних процесів і т.д.), поліпшували конструкцію а потім робили креслення, і програми для раскройки під здатності конкретного виробництва (потім вже ті розкрої зварювались до купи вручну), фірма не завод, так що там, вважайте, малосерійне виробництво.

Тепер стосовно креслень і одиничного виробництва. Зазвичай людина якій потрібна якась деталь або виріб приходить до чувака в гаражі або майстерні, на кшталт Ігоря Попельнюка, Максима Когута, Дмитра Качковського і їм подібних з ідеєю, і разом з майстром роблят ескіз або прям креслення, уточнюючи всі момент, потім майстер то все виробляє. Можна звичайно і пакет конструкторських креслень принести, якщо є, навіть то ліпше, майстер зразу зрозуміє, чи у нього є технічна можливість таке виготовити.

Також є маленьки конторки, які працюют в субпідряд, т.е. спілкуються з вами, як замовником, а потім відправляют на не своє виробництво, яскравий приклад такої контори, у Дніпрі - https://tincraft.com.ua/ (з ними я працював не одноразово, схема та сама, малюю ескіз від руки, відправляю менеджерці з побажаннями, вона присилає ціну, терміни і реквізити, оплачую, чекаю день-два, їду забираю готові вироби.

Подякували: ch0r_t, ReAl, leofun013

3 Востаннє редагувалося ReAl (01.07.2021 20:59:23)

Re: [Інженерія] Деталі на замовлення.

Chemist-i написав:

По-перше, 3д моделі мало хто відправляє в виробництво у вигляді моделі, (вони потрібні зазвичай конструкторам, інженерам, технологам можливо), а з них потім роблят креслення і всякі программи для обробки генеруют. ...

Ну так, але не-технологу давати зазвичай нема сенсу. Тому коли нам була потрібна форма для лиття пластику під тиском (тобто нормального серійного), то віддавали саме 3d-моделі всіх деталей, а креслення звідти викидалися не для технолога навіть (він 3d-модель дивився), а для комплекту КД, потрібного для серитфікації. Те ж саме для корпусів з гнутого сталевого листа (після лазерного вирізання заготовки).

А от з одиночними виробами гірше.
Треба шукати або (ще не зістарілого або зпитого вусмерть) «дядька Петра» з іще живими фрезерними/токарними, або місця на зразок хакалабу, але вони більше орієнтовані на «он верстат, година роботи стільки, ставай роби», ну або згаданих рукастих, готових підзаробити.

Я — аж сумно — і «науковим приладобудуванням» (до речі, «дядьків Петрів» можна шукати серед ВКР академічних інститутів, там вони досі потрібні і досі є), і «*-любительством» не займаюся вже років двадцять.

Подякували: ch0r_t, Chemist-i, leofun013

4

Re: [Інженерія] Деталі на замовлення.

Ой, як все по різному. Скільки ситуацій знаю

5

Re: [Інженерія] Деталі на замовлення.

tchort,
До речі, поділюсь ще посиланням на фейсбук групи того нашого найпопулярнішого юутбського металообробника, там можна ставити будь які питання, а концентрація гаражних майстрів найвища як у всьому інеті.
Авторська майстерня Дядька Максима

Подякували: ch0r_t, ReAl, leofun013

6

Re: [Інженерія] Деталі на замовлення.

скільки знаю інженерію це ТАКЕЕ ...
Вічні спори про те як зробити, вічно директор слухає того хто каже нічого не треба я все зроблю. Де не питаю, завжди така сама ситуація