1

Тема: Google search console порветає помилку: soft 404 Error

Вітаю.
Сайт на WordPress.
Підскажіть будь-ласка що потрібно зробити для виправлення помилки
Отправленный URL возвращает ложную ошибку 404

У вкладці покриття в google search console вилітає помилка - https://drive.google.com/file/d/1edWSi0 … sp=sharing
І кількість постійно збільшується.
Підкажіть с чого можна почати виправляти таку помилку?
Зарані дякую.

2

Re: Google search console порветає помилку: soft 404 Error

Хибні помилки 404

Що таке хибна помилка 404?
Хибна помилка 404 відбувається, коли замість веб-сторінки відвідувач бачить повідомлення, що її не існує, але при цьому браузер отримує код 2xx (успішно). У деяких випадках замість повідомлення 404 (запиту, не знайдено) може відкриватися сторінка з дуже малою кількістю контенту або навіть зовсім порожня.

Чому це важливо?
Спеціалісти з компанії Google не рекомендують використовувати код “успішно” замість коду 404 або 410 (запиту, не знайдено) або 301 (переміщено). Код “успішно” повідомляє пошуковим системам, що по запрошеним URL є сторінка. Як наслідок, він може потрапляти в результати пошуку, а роботи будуть намагатися сканувати неіснуючу сторінку замість того, щоб обробляти справжній контент вашого сайту.

Що потрібно зробити
Якщо ваша сторінка більше не доступна і у неї немає заміни, потрібно повертати код 404 (запиту, не знайдено) або 410 (видалено). Обидва ці коди повідомляють браузерам і пошуковим системам, що сторінка не існує. Ви також можете показувати відвідувачам власну сторінку 404. Ліпше розмістити на ній список популярних розділів вашого сайту або посилання на його головну сторінку.
Якщо сторінка перенесена або у неї є заміна, повертайте код 301 (постійна переадресація), щоб направляти відвідувачів на потрібний URL.
Щоб дізнатися, який код повертається на вашу URL, використовуйте Сканер Google для сайтів або інші подібні інструменти.

Джерело: Хибні помилки 404

Подякували: leofun01, Chemist-i2