1

Тема: Для холодних чайників )

Доброго часу доби всім, хто зацікавився даною темою. Питання просте до неможливості: з чого починати, коли з навиків програмування є лише ентузіазм ? Що можна обрати для себе як базу для самостійного освоєння комп'ютерного програмування як такого ? Наперед дякую за відповіді.

2

Re: Для холодних чайників )

Почніть з математики

3 Востаннє редагувалося rulik (04.10.2013 00:53:18)

Re: Для холодних чайників )

Chemist-i написав:

Почніть з математики

Вельми вдячний за змістовну відповідь- я так розумію, Ви якраз на наступному після математики етапі ? Якщо так то будьте такі ласкаві- не так пафосно і більше по-суті справи. Дякую

4 Востаннє редагувалося Chemist-i (04.10.2013 01:09:51)

Re: Для холодних чайників )

Де Ви там пафос побачили? Ваше питання виглядає приблизно так: -"Я хочу стати виробником, але крім ентузіазму ніякими навичками не обладаю, з чого мені почати?".
По перше треба з_ясувати що Ви хочете програмувати?
Може це мікроконтроллери для керування (чогось), чи це веб, чи автоматизація бухгалтерського обліку під 1С чи Ексель? (але так чи інакше - математику Вам знати обов_язково!) Ще я б виділив інгліш, без нього важко. Ну а потім Вам - сюди: http://www.codecademy.com/
Upd: То я трохи перегнув з кодакадемі, то для вебу

5

Re: Для холодних чайників )

З обома "базовими" предметами все нормально- тому переходжу за Вашим посиланням ) Щиро дякую і перепрошую, якшо чимось образив.
Інколи буває день, коли хочеться в житті спробувати шось нове- в мене такий сьогодні.

6

Re: Для холодних чайників )

Якщо з математикою все добре і немає наставника, який би щось підказував, то почніть з web: HTML+CSS => JavaScript => PHP.
Перші дві - взагалі не мови програмування, але дадуть уявлення про строгість записів і предметну область; коли трохи розберете їх, JavaScript дозволить "активувати" код на HTML; ну і PHP довершить предметну область і надасть уявлення про інші мови (щоправда, обидві - JavaScript і PHP - мають C-подібний синтаксис, але для початку непогано).
Питання можете ставити тут, тільки, будь ласка, в формі "що хочу зробити - який код вийшов - в чому проблема", причому все конкретно, аж до скріншотів, якщо треба.

Подякували: rulik1

7

Re: Для холодних чайників )

Форум у нас специфічний але ми завжди допоможемо людям які хочуть кодити. (ми ж кодери)))   =)

Сайт http://www.codecademy.com/ реально дуже крутий. Особисто я рахую що зараз у всіх школах треба робити  таку методику ;)

Ви пройдіть декілька уроків і побачите чи це вам подобається і взагалі що може вийти.
Як тільки ви зрозумієте що все гуд у ваші  голові (є логіка) тоді визначіться з тим що саме ви хочете робити у своєму житті. Писати десктопні програми, розробляти алгоритми, розробляти веб сайти чи ще щось в даному роді ;)

Якщо не знаєте спробуйте все по черзі )) Уроків в мережі дуже і дуже багато ;)

Як тільки визначитесь відписуйтесь сюди про свої успіхи і ми за вас порадіємо ;)
Бажаю успіху ;)

Подякували: rulik1

8

Re: Для холодних чайників )

Якщо з англійською проблем немає, то можете спробувати ще:
https://www.udacity.com/
https://www.coursera.org/

Навіть якщо є проблеми - рекомендую і англійську підтянути можна.

Подякували: rulik1