1

Тема: Шахраї? Допоможіть будь ласка

На пошту надійшов лист, нібито від ТікТок. просять перейти за посиланням, але не переходжу, оскільки виглядає підозріло. Хто знається, напишіть, це шахраї або справжній лист від ТікТок. Скріни є на Фейсбук( бо не знаю як додати сюди фото)
https://www.facebook.com/profile.php?id=100058489357372

Переклав українською, наступного разу - самі.

2

Re: Шахраї? Допоможіть будь ласка

По-перше ви порушуєте правила, форуму, дописуючи не українською. По-друге скрінів ви не надали, бо окрім вас ніхто не може переглядати ваші дописи на Пейсбуці. По-третє перевірте посилання на оригінальний домен ТікТоку і щоби там не було переспрямування на шахрайський сайт, якщо посилання веде на оригінальний домен ТікТоку і переспрямування нема, тоді це ТікТок, інакше - шахраї.

3

Re: Шахраї? Допоможіть будь ласка

А як перевірити домен? Я не розумію программування тому і зайшов сюди, щоб запитати

4

Re: Шахраї? Допоможіть будь ласка

Давайте спробуємо це вирішити тут, а не в особистому листуванні. Зазвичай, шахраї хочуть, щоби перейшли за їхнім, шахрайським, посиланням. Надайте нам це посиланняі ми вирішимо, чи є воно шахрайським або чи є воно справжнім. Наступне - з якої адреси вам написали ці "шахраї"?

5

Re: Шахраї? Допоможіть будь ласка

Google Disk:
Тут скріншоти
https://drive.google.com/file/d/16gCmg2 … sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1Lqd6q2 … sp=sharing

6

Re: Шахраї? Допоможіть будь ласка

Я ТікТоком не послуговуюся, але вважаю, що це шахраї, бо самому ТікТоку нема сенсу власні сервіси робити на окремому домені. Оце називається домен "tiktok-support-official.ru". Шахраї виявилися не найтупішими, тому в кінці листа дописали справжній субдомен "support.tiktok.com" підтримки для ТікТоку. Також сама тема листа "tik tok" вже видає цих шкільних кіберзлочинців, бо назва сервісу TikTok, а не tik tok. Наступне - комп'ютерна грамота не є властивістю виключно програмістів, так само як звичайна грамота не є властивістю виключно секретарок, бібліотекарів чи архіваріусів.

Подякували: vfTelets1

7

Re: Шахраї? Допоможіть будь ласка

Тобто це шахраї. Якщо так, то Дякую вам за допомогу. Успіхів вам.

Подякували: 0xDADA11C71

8

Re: Шахраї? Допоможіть будь ласка

А ще забув сказати, що сьгодні прийшло таке ж повідомлення, але написано 24(замість 48) та назва інша(Повторне досудове звернення) хоча це вже не має сенсу, може просто розсилання.

9

Re: Шахраї? Допоможіть будь ласка

Якщо і справді будуть якісь слідчі дії, то до вас прийдуть повідомлення від прокуратури чи суду, а не від незрозуміло кого.