Тема: Автоматично відтворити помилку

Інколи буває таке що під час тестування функціоналу сайту виникають «рідкісні» помилки, тобто помилки які не вдається відтворити знову.

Якщо за допомогою спеціальних інструментів записувати послідовність вводу (натискання на клавіатуру та мишку). Відтворити таку помилку не вдасться, тому що можуть помінятися данні. Наприклад якщо тестувати видалення чи редагування, дані вже будуть змінені і звичайне відтворення послідовності вводу не допоможе відтворити помилку.
Потрібний інструмент який буде записувати початковий, перед тестуванням, стан БД, параметри браузера (наприклад розширення вікна браузера і т.д.), параметри мережі (з якою швидкістю передавалися дані і т.д.), параметри операційної системи в які відкрися браузер (сайт).

Тобто я уявляю що це має бути так: Я натискаю кнопку "Record" та починаю тестувати, коли щось сталося не звичне я нажимаю "Stop". Після цього я отримую умовний файл який можна відтворити ("Play") і отримати таку саму помилку.

Можливо вже є такі інструменти для тестування? Якщо знаєте, напишіть будь ласка.

чим я вже користуюся

я знаю про юніт-тест, засоби для візуального тестування (наприклад Katalon Studio) та автоматизації браузера (наприклад Selenium). Ну вони не дозволяють зробити те про що я пишу. Спочатку "Record", а потім "Play"

2

Re: Автоматично відтворити помилку

Єдиний спосіб перевірки коду HTML-валідатор, нажаль інших методів немає,також помилку можна побачити у вікні браузера. Але на ділі буває що помилку виявити дуже важко і потрібно це робити самостійно