641

Re: Росіяни почали наступ

javascriptIsLife написав:

Наочна демонатрація того як не треба воювати — (NSFW) Ukrainian Troops Ambushed By Small Arms Fire In Mariupol

Сподіваюсь, ви скоро підете на фронт і покажете всім, як треба воювати...

642

Re: Росіяни почали наступ

Трохи про загальну військову мобілізацію на росії, яка можливо відбудеться

Тепер до суті. Суть проста і суть в можливій загальній мобілізації - економіка. Бо саме від економіки залежить чи потягне такий тягар рашка

Але, як би того не хотілося, солдат треба мінімум одягнути та годувати + провести хоч якусь підготовку на полігоні. Чи потягне економіка таке? Не потягне: зовнішніх займів не дають + великий процент імпортних складових буквально у всьому. Тому, у випадку загальної мобілізації на росії, москва буде змушена друкувати рублі в такій кількості, шо хліб через 6 годин після оголошення указу буде коштувати 1 кг фублєй

За мобілізацію рф також влуплять санкції (якшо вона таки буде оголошена). Як тільки буде оголошено про мобілізацію, весь іноземний капітал та бізнес, який ще залишився на росії, покине рф. Навіть китайський

Читаючи оце раптом спало на думку що всі подібні аналізи в інтернетах мало чим відрізняються від кухонних розмов (і цінність мають таку ж) тому що це просто ізмішлізми про тек як воно нибі–то має бути. Немає аналізу даних по економіці та соціології.

643

Re: Росіяни почали наступ

Прихований текст

Відомий в Польщі мультиплікаційний герой пес Рексьо вітає нашого пса Патрона

Прихований текст

https://replace.org.ua/uploads/images/9801/dbda3bcbd81932260960a25f6b6ed8db.jpeg

644

Re: Росіяни почали наступ

Прихований текст

Ось таке тепер трапляється в стрічці - денацифікація повним ходом. Не міг собі такого уявити у 2021, не кажучи вже про 2013.

Прихований текст

https://replace.org.ua/uploads/images/9801/4c6d5ecfe9cd251a7b3603ebb66cfe18.jpeg

645

Re: Росіяни почали наступ

Коли вже настануть ті самі переломні два, три тижні про як дехто так багато говорив?

646

Re: Росіяни почали наступ

javascriptIsLife написав:

Коли вже настануть ті самі переломні два, три тижні про як дехто так багато говорив?

так питайте тих, хто про це говорить.

647

Re: Росіяни почали наступ

Прихований текст

В кінці цієї статті - ґуґлоформа для збору інформації про російські пам'ятники, меморіальні таблиці тощо. Все що необхідно буде вичистити після війни.

648

Re: Росіяни почали наступ

javascriptIsLife написав:

Коли вже настануть ті самі переломні два, три тижні про як дехто так багато говорив?

Коли по ленд лізу буде буде накопичена така кількість важкого озброєння та боєприпасів, які дадуть змогу йти в контрнаступ.

649 Востаннє редагувалося Torbins (22.05.2022 13:03:05)

Re: Росіяни почали наступ

Виглядає так, що американці, англійці та поляки реально щось поставляють. А от німці та французи на словах поставляють, а на ділі мріють домовитися з хуйлом про нові кордони України. Через це затягується формування та озброєння нових підрозділів нашої армії. А ті що є, уже сильно стомилися і втратили велику частину техніки. Причому ми не можемо відвести їх на переформування та відновлення, бо їх ніким замінити.

650

Re: Росіяни почали наступ

Звідки відомості

А ті що є, уже сильно стомилися і втратили велику частину техніки.

? І чому їх ніким замінити?

651

Re: Росіяни почали наступ

Прихований текст

Коли твого сина звати Слава

652

Re: Росіяни почали наступ

Почалося панікерство.

653

Re: Росіяни почали наступ

В мене є один зрадофільский настрій, який я постійно жену від себе, а він все повертається й повертається. Буду радий. якщо допоможете мені розвіяти ці думки.

Складається враження, що умовний "Захід" боїться занадто швидкої перемоги України. Одні кажуть, що Україна має перемогти на полі бою, а інші, що коли Ху№ла загнати в кут, він обов'язково розпочне ядерну війну. І от іноді мені здається, що Захід хоче, щоб раша загрузла у війні на роки, приблизно, як це було в Афганістані, витрачала на це багато ресурсів, виснажилась і тільки після цього має відбутися крах оркостану. Має відбутися в тій чи іншій черговості, ганебний вивід військ, крах режиму, економічна криза і соціальний вибух.

І от виходячи з цієї концепції складається відчуття, що Захід регулює "швидкість" української перемоги дозуючи поставки зброї.

І взагалі, дуже є прикрою та ситуація, що ми цілком залежні від західної підтримки, без якої ми вірогідно програємо :(
Якби в нас продовжилось зростання економіки, яке було до 19-го року, якби в нас шаленими кроками проводилось переозброєння армії в т. ч. й розробка нових зразків, та ж сама ракетна програма, то зараз би Україна була більш незалежною від того, чи нададуть нам допомогу вчасно, чи не нададуть.

654 Востаннє редагувалося frz (25.05.2022 23:22:39)

Re: Росіяни почали наступ

bvn

"Кльово" поки що не буде. Не бачу в цьому зрадофільства. Суворий реалізм.

Спершу умовний колективний захід хотів швидкого програшу України аби трохи перечекати косметичні санкції і далі продовжувати торгувати з запоребриком, наче нічого й не сталося.

Після колективного явища під умовною назвою "Буча" це стало неможливо, бо запоребрик показав своє людожерське обличчя, а це внесло суттєвий дисонанс в толерастське західне суспільство. Тепер думають що з цим всім робити і чіткої єдності нема, хтось ще досі вважає що є "хороші рускі", хтось міцно сів на спільні з запоребриком корупційні потоки, комусь дійсно страшно в чиїх саме руках опиниться атомна зброя після швидкого розпаду запоребрика, хтось ще перебуває в своєму власному рожевому світі і ще хоче "зберегти обличчя" головному людожерові. Виснажити запоребрик - означає виснажити також і Україну, а це ще більше смертей, руйнувань, біженців. Плюс загроза голоду в Африці через блокування експорту Українського зерна (і тут крадіжка нашого зерна запоребриком й його продаж найбільш безпринципним країнам - насправді ще пів біди, бо скільки зерна зігниє, а скільки просто не виросте бо не посіяне), а це мільйони вже африканських біженців у країнах Європи. Поступове накладання ембарго на експорт запоребриківських енергоносіїв - насправді надто поступове і з купою виключень.

Ми дійсно повністю залежні від колективного заходу, навіть потребуємо безповоротних вливань аби звести кінці з кінцями в бюджеті. Чесно кажучи, не бачу як саме цьому можна було запобігти.

Прихований текст

крім як не голосувати так як вже проголосували, але що ж тепер...

Сподіваюся що в серці мордора відбудеться переворот. Це не зупинить хвилю ненависті мешканців запоребрика до Українців, але дасть якесь затишшя. І насправді це в довгостроковій перспективі недалекоглядне сподівання, бо вони ж із іншим керівником лише назбирають сили і знову кинуться нас шматувати. Більш стратегічним було б сподіватися, що ЗСУ таки доб'є запоребрик повністю і без перерви, аж до розпаду мордору на шматки-мордоронятка. Але ж якою ціною..... А так би хотілося затишшя, чисто по-людськи.

Якось так. Невесело, але реалістично. Ось збирався повертатися вже на початку вересня, але поки що пересунув свої плани принаймні на грудень. А там побачимо... А скільки нашого генофонду осяде безповоротно в інших країнах...

655

Re: Росіяни почали наступ

Якби Захід дійсно хотів, то дали б все що тільки можна й навіть ввели б свої війська (або хоча б авіацію) і війна б уже була в Росії. Всі ці розмови про страх ескалації і ядерної війни, про які я читав в ЗМІ, мені здаються просто виправданням тому що по–перше, РФ показала чого насправді варта їхня армія і вже зрозуміло що реальної загрози NATO вона не становить і по–друге, озброєння вони нам постачають і навіть не приховують цього (що вже є не дружнім кроком по відношенню до РФ і якби вони могли, то вже б давно на це відповіли). Не розумію яке їм діло до того наскільки РФ слабка? Навпаки, якби РФ нас захопила, то через якийсь час ми б влилися в армію Російсько імперії і воювали б вже не з росіянами а з ЄС та NATO. Хіба що їм байдуже скільки загине українців. Або, може, бояться того що в разі такого явного вступу в війну до заварушки приєднається Китай. Але й така допомога добре бо ми просрали все що тільки можна. Доречі, ви відчуваєте колективну відповідальність, в яку полюбляють тицяюти росіян, за те що ми просрали всі полімери? І я вважаю що потрібно діяти рішучіше та нахабніше. Наприклад можна було б вичистити Придністров?я від російської нечисті.

656

Re: Росіяни почали наступ

bvn написав:

Складається враження, що умовний "Захід" боїться...

Я трішки по іншому сказав би - кожна країна переймалася, переймається та буде перейматися насамперед за свою дупу й це логічно. У кожного - свої інтереси. Тому нам потрібно було з самого початку (1991 рік) розраховувати насамперед, суто на свої сили, а не тішити себе умовними гарантіями, альянсами і тд. Ось гарна цитата 2004 року:

"Говорять, ми крокуємо до НАТО, а там наші ракетні комплекси не потрібні. Це абсолютно хибне твердження. Найсучасніший конкурентоспроможний ракетний комплекс потрібен нам, у тому числі і з урахуванням того, що, не поступаючись за ефективністю, така зброя на порядок дешевша в експлуатації, ніж та ж бойова авіація. І чи не станеться так, що ми, створюючи Збройні сили з урахуванням членства в НАТО, але так і не набувши відповідного статусу, опинимося у "розбитого корита", коли чисельність, структура, озброєння нашої армії не відповідатимуть реальним загрозам" (Володимир Терещенко - екс-командувач РВіА)

bvn написав:

...яке було до 19-го року, якби в нас шаленими кроками проводилось переозброєння армії в т. ч. й розробка нових зразків, та ж сама ракетна програма, то зараз би Україна була більш незалежною...

Тут не погоджуюся, бо окрім грошей, потрібно досить багато часу аби бажання та ідея перетворилася на зброю, яка буде чогось вартувати. Умовно, можна виокремити, ось такі пункти:

- "виготовлення" (ідея, ескіз, ..., дослідний зразок, випробування, доробка, ..., прийняття на озброєння)
- "серійне виробництво" (бо суттєвої ваги, єдиний екземпляр на полі бою не буде мати й відповідно потрібно забезпечити масове надходження екземплярів до ЗСУ)
- "заповнення складів боєприпасами" (а їх, ой багацько потрібно, бо знову ж, якщо не мати норм кількості БК, то сенсу з тієї зброї ...  :( )
- "доробка" (завжди при експлуатації виявляються "певні недоліки", наші ЗСУ це також не оминуло - "новостворений спадок СРСР" ("Тор", С-300В), то й самий "Нептун" і тд, відповідно тут теж потрібен час аби їх виявити й "підпудрити", як мінімум під час поточної експлуатації/навчань, а в ідеалі - у військовому конфлікті, але без нашої участі  :)  )

Й лише тоді можна сказати, що пройшов весь той етап - "від мрії до зброї, яка чогось вартує на полі бою". Ці всі етапи проходить будь-яка військова техніка у будь-якій країні, досить тривало (умовних 10 років - це супер успіх). А в нас звісно, ще довше  :( Тому умовний 2019 ... Ну й висловлювання - "ракетна програма" про яку, час від часу, згадують, це в основному популістичні висловлювання й все. Знову ж, який раз, повторюся про ракетні комплекси "Грім", "Борисфен", "Сапсан", "Грім-2" говорилося дуууже багато з давніх часів, але... :( Тому ми всі з надією очікуємо, умовний БФРК "Сапсан", про який говорили з 2007, 2009, 2012, ... роках, але під іншою назвою - M270 MLRS/HIMARS M142 й іншої країни  :)

P.S. Все буде Україна!  *THUMBSUP*

Подякували: flatliner, leofun01, PeSePol3

657

Re: Росіяни почали наступ

Прихований текст

Знайдена методичка орків

обережно, староболгарський суржик

https://replace.org.ua/uploads/images/9801/53b5bb9069c0ad92c0705cf0bd6ac848.jpg
https://replace.org.ua/uploads/images/9801/c6b0c3dd5a450c5d6fe116e3facb3235.jpg

658

Re: Росіяни почали наступ

. Це діє тільки на дебілів і фіно-монголів(русню),... хоча принципової різниці між ними не бачу. На інших не діє, їм ніхто не вірить, і їх це бісить до всирачки :D

659

Re: Росіяни почали наступ

Прихований текст

https://replace.org.ua/uploads/images/9801/c2736252078a47a61cd47e04bc33372a.png

660

Re: Росіяни почали наступ

Наскільки важко з артилерії влучати в окопи? Судячи з відео і фотографій які бачив, то виходить що  доволі складно, але чому б в такому випадку не стріляти чимось таким що залишить по собі лише глибоку яму метрів 300 діаметром?