1

Тема: Megapolis.DocNet, ORACLE, SQL. Запитання від новачка.

При допомозі конструктора звітів в Megapolis.DocNet "витягувати" потрібні дані незручно та й не все "витягнеш". Тому трохи освоїв SQL та через SQL Developer зміг під'єднатись до відповідної бази даних ORACLE. Таблиць - багато, але як знайти таблиці з даними, з яких можна витягнути аналогічну інформацію, що й через конструктор звітів. Я взагалі не зміг знайти таблиці з кириличними даними, наприклад.

2 Востаннє редагувалося frz (20.06.2022 22:30:36)

Re: Megapolis.DocNet, ORACLE, SQL. Запитання від новачка.

таблиці з кириличними даними

Тут питання що саме мається на увазі, назви таблиць та/або колонок, чи все ж саме дані з кирилицею.

Я б почав із пошуку sql запитів в DocNet. Наскільки мені відомо про конструктори звітів у цілому, можливі декілька режимів конструктора - візуальний (тобто таблиці у вигляді квадратиків з'єднаних стрілочками для позначення джойнів) і sql (суто код запиту). Якщо є можливість знайти режим sql запитів, то там буде видно які таблиці і колонки беруть участь в звіті, а також якими псевдонімами названо відповідні колонки, ось якраз через псевдоніми можна добитися відображення назв полів звіту в кирилиці, а от напряму в базі кирилицю в назвах таблиць і колонок переважно не використовують.

3

Re: Megapolis.DocNet, ORACLE, SQL. Запитання від новачка.

Щиро дякую за відповідь! Якщо Ваша ласка ще трішки попитаю...
Як я зрозумів, в нашому DocNet немає можливості робити SQL-запити. Принаймні мені підказали, що SQL-запити можна робити через SQL Developer підключений до бази даних ORACLE, яка пов'язана з DocNet.
Мова не йде про кириличні назви стовпців та таблиць, а саме про кириличні дані, наприклад: "Замовник", "Виконавець", "Опис замовлення" тощо. Також мають місце такі дані, як "Дата", "Кількість", "Термін виконання", "Вхідний номер" тощо... Розумію, що в ORACLE ці стовпці пишуться латиницею і називаються по іншому. При допомозі SQL я вибірково "перебрав" декілька десятків таблиць різних типів (їх - ну дуже багато!), але нічого подібного не знайшов. Взагалі жодного кириличного знака серед даних не знайшов. Але ж вони десь мають бути "зариті"!
Просив би "піднаправити" мене де і як "рить"(в таблицях якого типу, наприклад) тощо. Можливо подібні кириличні дані якось по іншому "заховані" в базі даних ORACLE. Якщо я знайду хоч одну таблицю де є кириличні дані, то, маю надію, що знайду й все інше.

4

Re: Megapolis.DocNet, ORACLE, SQL. Запитання від новачка.

Вам потрібна допомога з боку DBA. Оберіть час, коли активність в базі мінімальна, можливо вночі. Виконуєте операції в DocNet, у цей час DBA дивиться які запити приходять в Oracle. Можливо, якщо це доволі важливе завдання з точки зору менеджменту, то DBA міг би тимчасово надати доступ до системного об'єкту для самостійного перегляду історії:

select v.SQL_TEXT,
           v.PARSING_SCHEMA_NAME,
           v.FIRST_LOAD_TIME,
           v.DISK_READS,
           v.ROWS_PROCESSED,
           v.ELAPSED_TIME,
           v.service
      from v$sql v
where to_date(v.FIRST_LOAD_TIME,'YYYY-MM-DD hh24:mi:ss')>sysdate - 1/24

увага, не тестував цей шматок, але маю на увазі що вибирати записи за останню годину:

where to_date(v.FIRST_LOAD_TIME,'YYYY-MM-DD hh24:mi:ss')>sysdate - 1/24

Якщо ж напряму до v$sql доступ дати не дозволяє внутрішня політика безпеки, тоді на основі вищезгаданого запиту можна створити в'юху, до якої в свою чергу надати доступ на Select.

5

Re: Megapolis.DocNet, ORACLE, SQL. Запитання від новачка.

Ідея зрозуміла.
Спробую.
Дякую.