1 Востаннє редагувалося Q-bart (30.06.2022 17:53:56)

Тема: vm image без /dev/root

Привіт!

Слухайте, поможіть розібратись, будь ласка. Я трохи профан в unix, вчився на своїх ж помилках мінімум теорії, а зараз щось туплю.
Отже, в нас є vm image сервера в форматі vmdk, CentOS. Той хто його робив, попередив і наголосив, що він без /dev/root. Самі файли вони скинули нам просто архівом. Хостяться вони на якомусь древньому корпоративному хостингу (не публічний). Ми вирішили спробувати розгорнутись з їхнього імеджа, можливо буде швидше просто ніж розгортати проект ручками і ставити весь той їхній софт древній.

Я завантажив імедж на digital ocean, спробував створити дроплет, створило, але законектись ssh - не можу:  Operation timed out. Глянув в recovery console, через браузер:
https://i.ibb.co/DYN7cH7/Screen-Shot-2022-06-30-at-18-31-07.png

ну власне нічого неочікувано, /dev/root нема.

Поможіть якось розгорнути це, буду вдячний навіть за напрям куди копати, а ще краще якщо хтось знає чи це взагалі можливо на DO?

2

Re: vm image без /dev/root

ось така є відповідь на цю тему, але сам ніколи з чимось подібним не стикався

3

Re: vm image без /dev/root

дякую, але поки не помогло

4 Востаннє редагувалося Q-bart (03.07.2022 13:48:22)

Re: vm image без /dev/root

це виходить просто тема, для того, щоб розказати, як вирішується питання абощо)

Загалом, написав мені той хто робив імедж, що image was corrupted чомусь, і вони перестворили новий. Новий імедж вже не лише vmdk, а ще три файли nvram, ofv i mf. Ofv - ж virtualbox - тому спробував перевірити чи зможу розгорнути локально в себе з UI - поставив virtualbox - і вдалось!) повністю робочий сервер, все як треба. Тому відпадає, що щось не так з самим image, принаймі його другою версією точно.

Тепер треба це якось таки розгорнути на dіgotal ocean/aws/any