1

Тема: Яку мову обрати + поради

Всім привіт! Я не програміст. Але маю досвід роботи з мовою с++ і трішки з пайтоном. На днях в мене з'явилось бажання написати свій сервер gta 5 online на основі rage mp. Як виявилось сервер пишуть на двох мовах java script i c#. Я шукав на різних форумах але так і не зміг знайти яку мову краще використовувати, тому буду вдячний якщо ви щось знаєте про це, або знайшли інформацію...  Попрошу не сваритися на мене)

2

Re: Яку мову обрати + поради

Питання мови тут другорядне взагалі, обирайте будь-яку сучасну, яка вам впаде в око. Питання лише в алгоритмах і протоколах. Ви хоч досвід написання тетриса маєте чи подібної гри?

Подякували: leofun01, vilstrong2

3

Re: Яку мову обрати + поради

Дуже дякую за відповідь. Якщо я правильно зрозумів то логіка наступна: якщо проект підтримує 2 мови, то немає різниці на якій писати, від вибору може залежати складність написання коду або тих чи інших завдань.Тому,що мене хвилювало те,що із-за вибору с# а не джави, я не зможу мати повний функціонал при написанні. Щодо вашого запитання - ні, я не писав жодні ігри чи програми. Максимум калькулятор на с++.Тому тут все на ентузіазмі та туторіалах на ютубі.Також маю ще одне запитання.... Якщо я використовую спеціальну бібліотеку при написанні коду, при чому весь час використовую синтаксис цієї бібліотеки, чи можу я по ній знайти якийсь довідник щоб зрозуміти логіку побудови і роботи цієї бібліотеки?

Подякували: Tarpan871

4

Re: Яку мову обрати + поради

Пишіть код будь-якою мовою й за пару років наполегливої праці ви будете здатні писати щось путнє та читати документацію. Ідіть питайте як вам вчити програмування, а не операційну систему чи прошивку для автоматичної апарату автоматичного доїння корів. Поки це виглядає жалюгідно, не сприйміть як образу.

Подякували: vilstrong1

5

Re: Яку мову обрати + поради

Дам досить специфічну пораду.
Оберіть ту мову, яка вам тупо подобається. Умовно, вам подобається її синтаксис? Вам подобається нею писати якісь програми? Вам було б цікаво і далі її вивчати? Якщо так, то вперед. Я у свій час саме так і вибирав :) Не можу себе заставити вчити якусь мову, якщо вона мені не до вподоби.
На хорошого спеціаліста завжди буде попит, не важливо від мови. І майже будь-якою мовою можна написати будь-що, все впиратиметься лише у вашу шизанутість (в хорошому сенсі цього слова).

Подякували: leofun01, vilstrong2

6

Re: Яку мову обрати + поради

Дуже дякую вам за пораду)

7 Востаннє редагувалося Torbins (05.10.2022 22:39:31)

Re: Яку мову обрати + поради

vilstrong написав:

Якщо я правильно зрозумів то логіка наступна: якщо проект підтримує 2 мови, то немає різниці на якій писати, від вибору може залежати складність написання коду або тих чи інших завдань.

Дуже мало інформації. Часто на різних мовах пишуть різні частини одного проекту. Відповідно вибір мови залежить від того, яку частину ви хочете допомагати писати.

vilstrong написав:

Також маю ще одне запитання.... Якщо я використовую спеціальну бібліотеку при написанні коду, при чому весь час використовую синтаксис цієї бібліотеки, чи можу я по ній знайти якийсь довідник щоб зрозуміти логіку побудови і роботи цієї бібліотеки?

Залежить від конкретної бібліотеки. Деякі мають хорошу довідку у себе на сайті і відосики на ютубі, а деякі не мають навіть коментарів в коді.

Подякували: koala, leofun01, vilstrong3