1

Тема: Windows не стартує. Як додати його в boot ?

В мене виникла така проблема. Злетів віндовс можливостей самому перезаписати небуло відніс в сервіс там поставили новий диск з новою не активованою ос. Я її активував(розуміється піратка як не як студент) та форматнув старий диск але при запуску пк мені чогось вибиває нібити на старому диску присутя вінда і я кожного разу маю вибирати з якого диску запускати (через біос ). Цікавий факт коли перший раз запустив то відрило все ок і був наприклда диск с як основний(новий)і диск д на якому стояла стара вінда. Будьласка порадьте як позбутися цього?

2

Re: Windows не стартує. Як додати його в boot ?

В біосі налаштування змініть. Детальніше - в документації до вашого біосу.

3

Re: Windows не стартує. Як додати його в boot ?

Bios UEFI як саме? там такого як з якого диску вещас запускати немає.

4

Re: Windows не стартує. Як додати його в boot ?

Так, розбираємося...
BIOS - Basic Input/Output System, базова система введення-виведення, реалізована на обладнані ("прошита") міні-операційна система, що забезпечує базові перевірки обладнання і початок завантаження справжньої ОС.
UEFI - Unified Extensible Firmware Interface, уніфікований розширюваний інтерфейс прошивки - стандарт прошивки, покликаний замінити застарілий (це ж з сумісністю з 81-го року розроблялося!) BIOS у сучасних комп'ютерах.
Тобто BIOS та UEFI - це, в певному сенсі, одне й те саме, тільки різних версій. Колись був BIOS, зараз UEFI. Як саме? Я вже відповів, читайте документацію для ВАШОГО комп'ютера. Ви не надали жодної інформації про те, що це за комп'ютер. Звідки нам тут знати, як саме?
Якщо це ноутбук - напишіть його назву. Якщо системний блок - назву материнської плати. І ні, не тут, а в гуглі, і додайте "як налаштувати завантаження" чи "інструкція користувача" і почитайте відповіді. Якщо це не допоможе - питайте тут, але з описом, що саме ви шукали і що знайшли.

5

Re: Windows не стартує. Як додати його в boot ?

Все виявилось простіше ніж думалось просто зайти в Boot і вже там можна зорієнтуватися виставити диск який хочете запускати.