1

Тема: AIGod - розпізнавання об'єктів

Вступ

Нині штучний інтелект дедалі більше впроваджується у повсякденне життя, полегшуючи і прискорюючи деякі процеси. Розпізнавання об'єктів є одним із ключових моментів в ШІ, а саме це необхідно для того, щоб програма розуміла, що перед нею знаходиться і що з цим далі робити. Це, скажімо вимога, вже використовується досить часто в багатьох середовищах за участю ШІ, наприклад: ведення автотранспорту без участі людини, у пошуку певних людей або речей, і багато іншого де це застосовується і ще може застосовуватися. Щоб виконати таке завдання, вже достатньо програм, які можуть це виконувати і постійно цей список поповнюється. Винятком не стало і це під назвою AIGod.

AIGod – програма з графічним інтерфейсом, яка полегшить використання продукту будь-якому користувачеві, написана мовою Python. Програма використовує відомий метод розпізнавання YOLOV5, але трохи змінена під задум розробника. AIGod має великий спектр розпізнавання різних об'єктів, починаючи від людей та транспорту, доходячи до визначення виникнення пожежі по диму. Також є модель розпізнавання осіб людей, номерних знаків автомобілів, і навіть є модель, що стосується військової тематики. На момент публікації навчається модель за визначенням виявлено справжню особу або фальшиве, тобто розпізнавання deepfake, face2face, faceswap та інші. Раз торкнулися теми осіб, програма має можливість не просто визначити обличчя людини, але зберегти її і якщо потрібно порівняти її з базою користувача інших осіб і дізнатися чи є схожі.

ШІ вміє працювати із зображенням та відео, а також із прямою трансляцією з веб-камер, та посиланнями на відео в ютуб. Результат аналізу можна побачити відразу, і пізніше, оскільки вся виконана робота зберігається.

Деякі можливості вже були описані, додам ще не великим переліком:
- Перегляд результату розпізнавання можна глянути зі встановленим програм на вашій ОС або вже вбудованим методом у програмі;
- мультипроцесинг в режимі розпізнавання осіб або авто номерів в онлайн трансляції;
- Підтримка кількох мов;
- перевірка історії розпізнавання, щоб уникнути зайву витрату часу на абсолютно те саме завдання з тим самим файлом.

Програма розробляється однією людиною і на слабкому ноутбуці, це звичайно не плюс, але в той же час програма зможе запуститися і працювати на великій кількості пристроїв, що лише впирається у швидкість роботи. Також програма підтримує кросплатформенність і має версії компіляції під Windows і Linux ОС, що зможе торкнутися більшості охочих нею скористатися. Великим плюсом є те, що продукт поширюється під ліцензією GNU, її вихідний код відкритий для будь-якого бажаючого і є абсолютно безкоштовною. Розробник не збирає та не пересилає нікуди інформацію користувача, так само у продукті відсутня реклама.

Приклад результату аналізу зображення на розпізнавання об'єктів у ньому.
https://habrastorage.org/r/w780/getpro/habr/upload_files/303/6f0/4ee/3036f04eee0e6e3ab101a802069fd781.jpeg

Висновок

Нікому не секрет, що людей можуть обманювати ЗМІ, що ті ж люди можуть вчиняти правопорушення, або ж, що людина хоче прискорити різні процеси у своєму житті та роботі, щоб добитися значних результатів, зафіксувати та знайти порушника, перевірити правдивість інформації та ким вона надається з екранів, цей проект спрямований саме на це. Так, ІІ не завжди точний, але до цього завжди прагнуть. Цей продукт цікавий своїм спектром можливостей, які зібрані в один проект, має графічний інтерфейс і є абсолютно безкоштовним для будь-якого користувача. Є і свої недоліки, це те, що проект розвивається повільно, так як розробляється однією людиною, тим самим може бути далеко не ідеальним, але проект активний і завжди актуальний для різних завдань.

Вихідний код: https://codeberg.org/krolaper/aigod
Релізи: https://codeberg.org/krolaper/aigod/releases

Подякували: Chemist-i1

2

Re: AIGod - розпізнавання об'єктів

купуємо світера?

https://www.youtube.com/watch?v=6SXmOhTSh8Q

доречі, в що те ІІ? по українськи ж ШІ (штучний інтелект)

Подякували: Chemist-i1

3

Re: AIGod - розпізнавання об'єктів

Firefox is dead написав:

купуємо світера?

доречі, в що те ІІ? по українськи ж ШІ (штучний інтелект)

1 - Ну і нащо так рекламувати.
2 - Клавіатура залипла, вибачте.