Тема: Навчання

Добридень. Хотіла б почути професійну думку, яку гілку вибрати для навчання. Як ви думаєте, за чим майбутнє ? У мене маленька дитина і хотілося б почати навчання, щоб потім отримати пристойну і затребувану роботу. Що зараз затребуване? Що порадите?

2

Re: Навчання

Військові зараз затребувані.

Подякували: kant121

3

Re: Навчання

Якщо з нуля, то радять курс від Гарварду CS50.

Українською безкоштовно:

https://prometheus.org.ua/course/course … 50+2019_T1

Після курсу можна визначитися детальніше.

4

Re: Навчання

kotenochek.fr@gmail.com написав:

Добридень. Хотіла б почути професійну думку, яку гілку вибрати для навчання. Як ви думаєте, за чим майбутнє ? У мене маленька дитина і хотілося б почати навчання, щоб потім отримати пристойну і затребувану роботу. Що зараз затребуване? Що порадите?

Англійську потрібно вчити.
Це і війська і ІТ, як тут писали, англійська майже всюди пригодиться і туризм/сервіс/менеджмент/.. всередині і в майбутньому за межами.
Це і для особистого росту, подорожей, а скільки цікавого контенту можна знайти..

П.С. наскільки я можу судити з особистого досвіду (а мені давно вже не 20), професійне навчання це завжди самоосвіта, і грунтуватись вона може вже після сильнішого самоусвідомлення/дорослішання.
Для дитини важливі не тільки знання(хоча вони також важливі щоб не були нижчими за загальний рівень) а сам скілл навчання - звички, усидчивість, дисципліна, самоорганізація/мотивація(щоб не примусово), самоконтроль..
Ось вироблений такий скілл і допоможе в майбутньому. Скільки ми знаємо випадків багата сімя, в дитину все вкладали, а виходить "роз...", або відмінник який чесно все відвчив і знає і якому щось не вдається після школи бо його потрібно трохи підштовхнути в правильму напрямку.
Я сам це бачив коли вчився, ти прямо конспектуєш на лекції кожне слово а потім "ви це не говорити, ми це не проходили" і вчитель "тягнув учнів".
Лекція за визначенням не може бути повною(на всі виділені години ти і половини книги/матеріалу не прочитаєш), це не читання в голос, люди самі повинні вчитись - це швидше думка/концепт/зацікавленість/мотивація/часті помилки/поширення досвіду..

Подякували: ostap34PHP1

5 Востаннє редагувалося frz (23.09.2023 18:41:51)

Re: Навчання

Без вільного володіння англійською (як варіант - німецькою) можна заробити лише крихти, потрібно довести рівень хоча б до B1, це необхідний мінімум. Але крихти - це ще не найгірше, відсутність вимог вільного володіння англійською (німецькою) на проекті - це ще й проект "вітчизняний" з відповідно вітчизняною командою і менеджментом, тут скажу дуже коротко, для комфортної роботи не раджу.

6

Re: Навчання

Яка мова програмування найкраща для навчання - це дуже суб'єктивно, можна читати різні рейтинги складені на підставі невідомо чого, наприклад ось:

тиць

1. Javascript
2. Python
3. Go
4. Java
5. Kotlin
6. PHP
7. C#
8. Swift
9. R
10. Ruby
11. C and C++
12. Matlab
13. TypeScript
14. Scala
15. SQL
16. HTML
17. CSS
18. NoSQL
19. Rust
20. Perl

https://www.simplilearn.com/best-progra … ay-article

(якщо Perl дійсно вже позавчорашній день, то скажімо SQL - дуже насущний, хоча з точки зору саме програміста має бути радше як додатково до основної мови, скажімо Python)

Також багато хто починає свій шлях з QA (тестувальник), особливо часто це стосується прекрасної половини людства.

Проблема в тому, що ніхто ніколи не візьме за руку і не зробить за вас вибір конкретного шляху. Так роблять лише платні курси, котрі насправді ніяк не відповідальні за ваше життя. Виходить що треба робити вибір самостійно, використовуючи метод проб і помилок.

7 Востаннє редагувалося P.Y. (24.09.2023 14:49:20)

Re: Навчання

Якщо дитина маленька, то до того часу, як вона виросте, актуальні мови програмування сто разів зміняться — цілком імовірно, найпопулярнішу мову того часу ще не винайшли. Починайте дитину вчити програмуванню з чогось, що вона зможе зрозуміти — вивчити нову популярну комерційно затребувану мову, вже вміючи програмувати на хоч якійсь мові, буде простіше. Колись це були BASIC, LOGO, зараз ніби Scratch популярний серед чогось дитячого. Перша програма мого дитинства, написана разом з мамою, була на PL/1 — серйозній дорослій мові, що в той час була актуальна (хоча й зовсім скоро вийшла з ужитку), але я мало що з того засвоїв — тільки отримав уявлення про загальну послідовність розробки від блок-схеми до програми — хоча й це пішло мені на користь пізніше, коли я вже вчив програмування по-справжньому. Гадаю, такі мови, як PL/1 тоді чи C++ тепер — не найкращий вибір для раннього навчання дитини програмуванню. З чогось сучасного комерційного на роль дитячої мови, можливо, підійшов би Python, який на мінімальному рівні не набагато складніший за BASIC.

Якщо ж шукаєте мову програмування не для дитини, а для себе, щоб фінансово забезпечити сім'ю з дитиною, тоді так, треба дивитися на щось комерційно затребуване. Якщо попереднього досвіду в програмуванні нема взагалі, то також має значення поріг входження — наскільки ця мова складна для початківців і скільки її треба вчити, щоб могти застосувати її комерційно. JavaScript у тому списку на першому місці, значною мірою, саме тому, що має відносно невисокий поріг входження і дозволяє досить швидко перейти від навчання до комерційної розробки. Якщо вчити програмування з нуля, Python як перша мова здається дещо легшим варіантом (тоді як JS іде в комплекті з HTML та CSS, плюс ще якісь фреймворки), але від новачкового рівня до фахівця з big data, де python затребуваний і добре оплачується, ще треба дорости — тоді як у JS перехід до комерційної розробки відбувається досить швидко, потребує меншої кваліфікації. Якщо стоїть задача відносно швидко почати заробляти гроші, працюючи з дому й паралельно доглядаючи за маленькою дитиною, то логічно виглядає JavaScript+HTML+CSS (тобто, веб-фронтенд), хоч, можливо, це і не найвисокооплачуваніший напрям.

Подякували: leofun011