1

Тема: потрібно лі чистити реєстр?

Давним-давно, у незапам'ятні часи (ще до винаходу операційної системи Microsoft Windows 95), комп'ютери Windows і програми, розроблені для них, включали в свій склад файли конфігурації ini, в яких зберігалися дані, що визначали принцип роботи програми, середовище її функціонування і безліч інших параметрів.

Пізніше з'явився Реєстр Windows, ключі якого аналогічні укладених у дужки заголовків файлів ini, а значення - записами під цими заголовками. Істотне розходження полягає в тому, що в ключів реєстру є підключи, в яких містяться текстові або двійкові дані, у той час як файли .ini такий тип запису даних не підтримують. Потрібно періодично чистити реєстр?

2

Re: потрібно лі чистити реєстр?

1. Не плутайте розробку і винахід (а також відкриття). Винахід - це щось принципово нове; розробка - створення за відомими методами.
2. ini-файли в деяких програмах підтримують структуру, аналогічну реєстру, просто більшості це не треба.
3. Залежить від того, що ви маєте на увазі під словами "потрібно" і "чистити". Якщо система працює як слід - то нічого не потрібно робити. Якщо ви чимось незадоволені в системі і вважаєте, що певна маніпуляція з реєстром вам допоможе - зробіть бекап і спробуйте, чому ні?

Подякували: Chemist-i2