121

Re: Приємно відпочиваю - про все

Vo_Vik написав:

Felis silvestris catus
Чесно, проходили, знаємо. Тобі хочеться поприкалуватись з дурних віруючих.
Ладно не буду писати довгі простині, так дискусії не получається, буду по реченню.

Гіпотеза про великий вибух доказана?

Мені все одно на рахунок віруючих, до антитеїстів я не належу.
Хм, дивно я ніби по списку, акуратно вказую дири в аргументах.Ну нічого страшного, буває.

Ви хоча б у вікіпедію заглянули.Великий вибух є теорією, а не гіпотезою.І ця теорія є загально прийнятою на основі раціональних міркувань та емпіричних спостережень.Якщо хочеться довести, що вона є помилковою, то будь ласка, вчені будуть тільки раді.
Прошу ознайомитись з методолігією наукового підходу.

122 Востаннє редагувалося Felis silvestris catus (31.07.2014 21:45:56)

Re: Приємно відпочиваю - про все

Анатолій 
Ваш останній пост навіть коментувати не хочеться, дивлячись на грубість логічних помилок.
Якщо треба можу розяснити.

123

Re: Приємно відпочиваю - про все

Vo_Vik написав:

Але якщо прийняти гіпотезу про створення цього всесвіту, то цілоком очевидно, що Творець буде існувати за межами цього всесвіту. І відповідно будь-які взаємодії можливі через певні втілення. Оці втілення і можуть бути умовно названі непрямими доказами існування Бога.

Джон Конвей є Богом для своїх візерунків? Цікава думка, але для керування клітинними автоматами людині не потрібно перетворюватися на клітину.

Подякували: Felis silvestris catus1

124

Re: Приємно відпочиваю - про все

Ще трохи, і квантову фізику сюда припхають.

125 Востаннє редагувалося 0xDADA11C7 (31.07.2014 22:27:24)

Re: Приємно відпочиваю - про все

Чесно, проходили, знаємо.

Ви прикалувалися з дурних віруючих?

Ще трохи, і квантову фізику сюда припхають.

Ну це нормально, оскільки йде мова про устрій всесвіту.

Гіпотеза про великий вибух доказана?

Теорія великого вибуху краще лягає на сучасні відомості про всесвіт, ніж нічим не підтверджена креаціоніська теорія. Грубо кажучи - галактики віддаляються одна від одної і де там Бог?

Ги-ги:

22 листопада 1951 Папа Римський Пій XII оголосив, що теорія Великого вибуху не суперечить католицьким уявленням про створення світу. Консервативні протестантські християнські конфесії також вітали теорію Великого Вибуху, як таку, що підтримує історичну інтерпретацію вчення про творіння. Деякі мусульмани стали вказувати на те, що в Корані є згадки Великого вибуху. Згідно з індуїстським вченням, у світу немає початку та кінця, він розвивається циклічно, проте в «Енциклопедії індуїзму» зазначається, що теорія нагадує, що все відбулося волею Брахмана, який «менший від атома, але більший від найбільшого».

126

Re: Приємно відпочиваю - про все

Моя думка: якщо людина чогось не розуміє, не може збагнути - по типу звідки ми взялись і хто створив всесвіт - то це не значить что є Бог. Це значить тільки те що людина чогось не розуміє. На даному етапі свого розвитку. Не потрібно щось незбагненне ототожнювати с божественним, не в середньовіччі ж живемо, чи коли там :)

Подякували: 0xDADA11C71

127

Re: Приємно відпочиваю - про все

В кожного своя думка, у Вас своя у мене своя. Вважаю етично поважати думку кожного. А доказувати комусь щось,- це лишнє.

128

Re: Приємно відпочиваю - про все

Felis silvestris catus, єдина відмінність підтвердженої теорії, гіпотези, неправильної гіпотези, це що перша підтверджена неспростовним експерементом, друга недостатньо підтверджена, але і не спростована, третя спростована достовірним експерементом.

Так що поки людство не винайде машину часу, теорія великого вибуху буде все ж таки гіпотезою з високою ймовірністю підтвердження. Або поки не створить ще один великий вибух.

Тут ви зі мною згідні?

129 Востаннє редагувалося Felis silvestris catus (01.08.2014 15:39:29)

Re: Приємно відпочиваю - про все

Ви взагалі перекручуєте значення слова гіпотеза.
Прошу ще раз зайти у вікіпедію. На цей раз прошу читати уважно.

Ні не згоден.
Прошу ще раз зайдіть у вікіпедію та знайдіть розділ методології науки,бо дивлячись на вашу відповідь, складається враження,що у вас своєрідне бачення методик,якими користуються вчені.

130

Re: Приємно відпочиваю - про все

Анатолій написав:

В кожного своя думка, у Вас своя у мене своя. Вважаю етично поважати думку кожного.

Нічого проти не маю, навпаки, я за плюралізм думок.
Етику, прошу сюди не приплітати.По вашому, я повинен поважати думку ваххабіта?Чи християнина-фундаменталіста?

А доказувати комусь щось,- це лишнє.


Ну якщо докази нікому не потрібні, ну тоді вам видніше.

131 Востаннє редагувалося Vo_Vik (01.08.2014 16:29:02)

Re: Приємно відпочиваю - про все

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1% … 0%B7%D0%B0

Гіпо́теза — припущення, яке перевіряють експериментально з можливих розв'язань проблеми[1].

З точки зору логіки, гіпотеза — прийом пізнавальної діяльності людини, форма мислення, що являє собою здогад, тобто, положення, яке тимчасово вважається можливо істинним, поки не встановлена істина

Розрізняють гіпотези в широкому сенсі слова та наукові гіпотези.

Наукова гіпотеза дозволяє об'єднати певну сукупність інформації, що є науковим знанням, в систему знань і утворює теорію у разі, якщо така гіпотеза здобуде підтвердження. Виходячи за межі кола вивчених фактів, наукова гіпотеза пояснює їх і передбачає нові факти.

У природничих науках гіпотеза висувається для пояснення будь-якого явища і потребує перевірки на досліді та теоретичного обґрунтування, для того щоб стати достовірною науковою теорією.

що вам не подобається?

132

Re: Приємно відпочиваю - про все

Мені не подобається, що ви змішуєте теорію з гіпотезою.

133

Re: Приємно відпочиваю - про все

Теорія - це підтверджена гіпотеза. Якщо ви не згідні, то або давайте інше визначення, або не заябуйте.
Критикувати чужі думки без висловлення своїх дуже легко.

134 Востаннє редагувалося Felis silvestris catus (01.08.2014 17:15:58)

Re: Приємно відпочиваю - про все

Я так бачу на вікіпедію ніхто так і не ходив.
Повторяю ще раз, зайдіть на вікіпедію та уважно прочитайте subj.

Теорія - це конструкція,схема вчень,принципів чи можна навіть сказати структура знань.Гіпотези в ній не мають автономного значення, та являються в ній інтегрованими елементами.В її контексті,на снові логіки,приводяться певні судження,постулати, які базуються на інших перевірених судженнях.Весь цикл теорії узгоджується з принципами наукового підходу.

або не заябуйте


Та пішов ти.Не можеш нормально висловлюватись - не починай.

Подякували: 0x9111A1

135

Re: Приємно відпочиваю - про все

Ну і де те що ви написали про теорію згадується в вікі?
Я викладав вище цитати з вікі з лінком.
http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_theory - ось англійська вікі про теорію.

A scientific theory is a well-substantiated explanation of some aspect of the natural world that is acquired through the scientific method, and repeatedly confirmed through observation and experimentation.[1][2] As with most (if not all) forms of scientific knowledge, scientific theories are inductive in nature and aim for predictive power and explanatory force.
The strength of a scientific theory is related to the diversity of phenomena it can explain, and to its elegance and simplicity (Occam's razor).

Переклад:
Наукова теорія - це добре обгрунтоване пояснення деякого аспекту світу, що був доведений через наукові методи, і постійно підтверджується через спостереження і експеременти. Як і більшість(якщо не всі) форм наукових знань, наукові теорії є індуктивними(базуються на попередніх) по натурі і прагнуть до оперування відомими і такими, які можливо пояснити, поняттями.

136

Re: Приємно відпочиваю - про все

Про теорію я писав самостійно.
Мій пост не конфліктує з англійським варіантом.

Доречі, як through the scientific method, ви думаєте обяснити це:

Але якщо прийняти гіпотезу про створення цього всесвіту, то цілоком очевидно, що Творець буде існувати за межами цього всесвіту. І відповідно будь-які взаємодії можливі через певні втілення. Оці втілення і можуть бути умовно названі непрямими доказами існування Бога.

137 Востаннє редагувалося Vo_Vik (01.08.2014 19:15:46)

Re: Приємно відпочиваю - про все

Стоп, ми ще з термінологією не розібрались.
Давайте тако.
Гіпотеза - це твердження, яке пояснює якесь явище в природі(natural world), яке базується на певних логічних висновках, щодо спостережень за цим явищем, а також на певних попередньо прийнятих постулатах.
Гіпотеза яка підтверджена постійно повторюваними(тобто такими результат яких постійно той самий) спостереженнями і експериментами перестає бути гіпотезою і перетворюється в теорію.
Гіпотеза(як і теорія), для якої існує спостереження чи експеремент, результати якого суперечать передбаченим нею, вважається хибною чи спростованою.
Теорія, яка правильно описує результати експерименту(спостереження) тільки в межах якихось умов - є неповною теорією. Приклад Теорія Гравітації Нютона.

По цих тверженнях є заперечення? Якщо є то сформолюйте їх, так як бачите ви.

138

Re: Приємно відпочиваю - про все

1.Гіпотеза - це скоріш припущення, тезис.
2.Окрема гіпотеза не завжди стаю окремою теорією.В багатьох випадках стає її елементом.Гіпотеза також може вважатись науковою якщо підпадає під критерій Поппера та відповідає іншим науковим кретеріям.
3.Так.
4.Не дость коректне твердження, оскільки закони класичної механіки не діють, або діютьть по іншому на рівні квантової механіки.

139

Re: Приємно відпочиваю - про все

Ок, переформульовуємо.
1. Наукова Гіпотеза - тезис, спрямований пояснити якесь явище в природі, щоб бути науковою якщо задовільняє критерій Попера, тобто містить методологію, яка може її підтвердити чи спростувати.
2. Наукова Теорія - масив взаємоповязаних і не взаємо не суперечливих наукових гіпотез(в тому числі, масив який складається з однієї гіпотези) який базується на певних логічних(в тому числі математичних) побудовах і підтверджений серією спостережень(експерементів), які при кожному повторенні дають результат який відповідає передбаченому теорією.
3. Якщо якийсь з результатів спостережень не відповідає очікуваному на основі гіпотези, то ця гіпотеза є хибна.
4. Теорія яка базується на хибній/их гіпотезі/ах є хибною.
5. Гіпотеза, яка не може бути доведена чи спростована(не задовільняє критерію Попера) - не є науковою.
6. Теорія, яка базується на не наукових гіпотезає - не є науковою.

Так добре?

140

Re: Приємно відпочиваю - про все

Felis silvestris catus написав:

Нічого проти не маю, навпаки, я за плюралізм думок.
Етику, прошу сюди не приплітати. По вашому, я повинен поважати думку ваххабіта? Чи християнина-фундаменталіста?

Моя думка: "Так маєш поважати, тому що це його вибір, Людина в основі своїй Вільна". І так і має бути. Має бути терпимість до людських вподобань, тим більше можливо ти помиляєшся в своєму сприйнятті світу, а не хтось.
Чи можливо, ти будеш Вчителем і всіх навчати як жити і що робити, тому що Твоя думка правильна.
Тоді для таких людей є хороший вислів. "Не кажіть мені що мені робити, тоді я не буду казати куди вам іти..." :)