1

Тема: Технік-програміст VS Інженер-програміст

Шановні програмісти! У мене виникло запитання, на яке я потребую кваліфіковану відповідь. Можливо, я звернувся не туди, куди потрібно, але іншого виходу не бачу! Я - абітурієнт, хочу бути програмістом, але зіткнувся от з чим: на ОКР Бакалавр є спеціальності "Програмна інженерія", яка випускає інженерів-програмістів, та "Комп'ютерні науки" яка випускає техніків-програмістів! Наскільки я знаю, технік - випускник середнього навчального закладу, тоді чому термін навчання інженера та техніка однаковий? Чи можна "техніку-програмісту" отримати ОКР Спеціаліст нарівні з інженерами, як із трудовлаштуванням?

2

Re: Технік-програміст VS Інженер-програміст

Я закінчував "Комп'ютерна інтежерія". Мій друг закінчував "Програмна інженерія". Особливої різниці немає. Все залежить від власного бажання. На програмній інженерії буде більше програмування, на комп'ютерних науках більше системні речі: Linux,  архітектура, мережі, але програмування теж вистачає. Але як я вже сказав, все залежить від людини. В університеті дають невеликий відсоток знань.

Щодо працевлаштування, проблем взагалі ніяких немає. В серйозних фірмах на диплом вже давно не дивдяться, можливо лише на назву університету.

Подякували: MrTycoon1

3

Re: Технік-програміст VS Інженер-програміст

Дякую, допомогли!!!

4 Востаннє редагувалося Torbins (19.07.2012 15:07:24)

Re: Технік-програміст VS Інженер-програміст

Як показав мій власний досвід, назва спеціальності немає ніякого значення, якщо є бажання стати програмістом. Наприклад у мене в дипломі написано "Гідроаєродинаміка". Хоча звичайно навчання на підходящій спеціальнсті може значно спростити завдання, але визначальним фактором є практика та спілкування з досвідченими професіоналами. У вашому випадку можна поцікавитися у студентів старших курсів де більше викладачів, що не тільки викладають, але й ведуть якісь реальні проекти в комерційних фірмах. Якщо таких немає ні там ні там, то варто змінити вуз.

Re: Технік-програміст VS Інженер-програміст

Torbins написав:

назва спеціальності немає ніякого значення

Це Ви точно підмітили.

6

Re: Технік-програміст VS Інженер-програміст

Вже не тільки назва спеціальності, бо дипломи наших ВНЗ вже перестали вважати дипломами.. просто галочкою, що ти не повний ідіот і на тебе мабуть варто звернути увагу.

7

Re: Технік-програміст VS Інженер-програміст

Назва ВУЗу має значення.
Тема мабуть більше не актуальна.