1

Тема: Про що писати або пишемо контент, який потрібен людям

Ви хочете щось написати на своєму блозі чи сайті, але не знаєте що? Або ви просто боїтесь, що ви напишете статтю і нікому вона не буде потрібна? Ви вже думаєте, що сайт вам не потрібний і закидуєте його? Якщо так, то ця стаття для вас.

У пошукових систем є 2 зручних інструмента:
1. Підказки в рядку пошуку.
2. Статистика пошукових слів.

Відкриваєте вашу улюблену пошукову систему. Я, наприклад, відкрив Google, і починаєте вбивати туди якісь запити. Починати краще з такіх слів як:

"Для чого ..."
"Скільки ..."
"Як правильно ..."

Я отримав наступні результати:

Як правильно ...

http://replace.org.ua/files/articles/seo/1.png


Для чого ...

http://replace.org.ua/files/articles/seo/2.png


Скільки ...

http://replace.org.ua/files/articles/seo/3.png


Тобто Google показує нам, що цікавить людей і думає, що це може зацікавити нас. Припустимо, що нам сподобався запит "для чого людині серце" і ми розбираємось в цій темі. Перейдемо до наступного кроку. Подивимось, що Google пропонує нам по цьому запиту. Неочікувано для мене, але по цьому запиту величезна кількість інформації ("Для чого людині серце". А.Дімаров), але ми хотіли зовсім інше, тому пропускаємо.
Якщо почати вводити "Скільки й..", то Google запропонує нам "скільки йде посилка укрпоштою". Якщо ввести цю фразу, то Google нічого релевантного не запропонує. Отже, по даному запиту можна написати статтю про особливості доставки новою поштою і люди зможуть знайти необхідну їм інформацію :)

Розглянемо другий інструмент, який допоможе нам визначити те, що цікавить людей:
Google Adwords - підбір ключових слів

Припустимо, що я хочу створити форум і не знаю чи зацікавить це людей.

Форма пошуку

http://replace.org.ua/files/articles/seo/4.png


Отримані результати

http://replace.org.ua/files/articles/seo/5.png

Важливо у формі пошуку вказати українську мову. Нижче вам покажуть результати для вашого ключового слова. Якщо нічого немає, то ви ввели щось не дуже популярне.

Можна перепробувати всі запити і знайти один цікавий - "форум київ". Для запиту "форум київ" немає нічого  підходящого, тому Google пропонує російськомовні форуми. Причому як бачимо запит "форум київ" шукає близько 6тис. людей в місяць (це по 200 чоловік в день). Можна зробити висновок, що людям потрібен форум про Київ, тому було б непогано якщо хтось зробив би його (звичайно ж не статтю писати).

Таким методом можна знайти багато цікавих запитів і під них генерувати контент, а це великий плюс для розвитку українського інтернету та української мови.

2

Re: Про що писати або пишемо контент, який потрібен людям

Пишемо контент, який зацікавить жінок: останні дані сайту ватчер свідчать, що жінки стали більш активніше "зависати" в інеті, жінок - користувачів вже більше, ніж чоловіків. Кожна третя мама проводить щонайменше 2  години в мережі - статистика.
Більше того,  неухильно  зростає кількість користувачів в сільській місцевості, де жінок проживає ще більше. Тому сайти, форуми по всіляким жіночим штучкам будуть завжди  користуватися популярністю.

Стосовно пошуку ключових слів - то про це мабуть  знає кожен власник сайту, мене учили заходити на яндекс вордстат, вибирати свій регіон, писати ключові слова, наприклад " чоловік хоче" і дивитися скільки запитів стосовно того, що саме він хоче. І вже тоді писати конкретно по запиту, це ефективніше. 
але я все одно пишу не по ключовим запитам - там таких слів не має)

Подякували: Очі.завидющі, Replace2

3 Востаннє редагувалося tim (21.09.2014 06:46:19)

Re: Про що писати або пишемо контент, який потрібен людям

В україні 13млн пенсіонерів, наскільки пенсіонери активні в інтернет? :)
Є якісь ресурси, на яких активно дописують люди "за 50-60"?
Пенсіонерам реально часто нічим зайнятись, але у їх дітей, внуків є комп’ютери, планшети. Можна залучити пенсіонерів до соцмереж. В США люди з великим досвідом досить активні в мережі.

4 Востаннє редагувалося P.Y. (24.09.2014 00:34:26)

Re: Про що писати або пишемо контент, який потрібен людям

Є якісь ресурси, на яких активно дописують люди "за 50-60"?

Схиляюсь до думки, що більшість пенсіонерів цікавляться політикою. Моя мама, в основному, сидить на Еспресо.TV й холіварить у коментах. Інколи, коли бачить мовну помилку в новинах (а помилок там дофіга — гугл транслейт рулить), дзвонить їм у редакцію.

5

Re: Про що писати або пишемо контент, який потрібен людям

Хіба Одноклассники.
Як на мене єресь ще та.