1

Тема: Допомога із програмою по роботі з файлом.

Маю таке завдання прочитати із диску інформацію без файлової системи. Структуру данних знаю приблизно. Бачу то все десятковим редактором. Задача просто оформити їх як файли уже в системі нтфс - ніби все просто. Готового такого нічого немає. Та і корисно було б вводити вручну шістнадцяткові данні, які потрібно шукати уже по диску. тобто файно буде мати форму в яку вводити букви та цифри, та можливо і інші параметри для пошуку потрібного ))) Колись дуже добре знав делфі. Давно не писав тому не в курсі трендів. Чи зараз то актуально буде написати на делфі? Чи варто прочитати якусь іншу мову програмування. Думаю що делфі напряму з диском не працює. Принаймі не памятаю  чи там була взагалі така можливість. Тому це перше питання. Друге  зручність із створенням файлів.. Третє великий обьєм данних від 1 гігабайта до сотень.
Що скажете? Давайте поради фактично знову початківцю в програмуванні ))

2

Re: Допомога із програмою по роботі з файлом.

щось я не розумію, як Ви зберегли інфу на диску без файл-системи

3

Re: Допомога із програмою по роботі з файлом.

HxD - HEX-редактор написаний на Делфі 7. Вміє добувати інформацію з дисків в обхід файлової системи, і багато чого іншого.
Взагалі, подібні речі не специфічні для якоїсь мови програмування. Тут потрібна лише правильна взаємодія з ОС, і у всіх мовах вона приблизно однакова. Ну хіба що в деяких є уже готові обгортки типу THandleStream. Наприклад один зі способів робити це в Делфі: http://citforum.ru/programming/delphi/disk_editor/