1

Тема: Домен в зоні kyiv.ua

Нарешті це сталось.

Переклад щоправда робився за допомогою google translate.

Новий домен Kyiv.ua буде працювати спільно з існуючим Kiev.ua

Реєстранти доменних імен в публичному домені Kiev.ua отримають безкоштовне резервування аналогічного імени в публічному домені Kyiv.ua, реєстрація в якому буде відкрита найближчим часом. Про це повідомив керівник відділу маркетингу та PR компанії "Хостмайстер" Максим Благонравін в презентації під час конференції UAdom, що відбулась 4 грудня в Києві.

Публічний домен Kyiv.ua разом з існуючим доменом Kiev.ua являється территориальним доменом міста Києва і Київської області. В основі домену – транслітерація офиційної, україномовної назви столиці України.

Домен Kyiv.ua буде працювати спільно з доменом Kiev.ua: реєструючи нове ім’я в будь-якому з доменів, реєстрант отримує резервування аналогічного імені в іншому домені.

При цьому представник компанії "Хостмайстер" відзначив відсутність обмежень на операції з зареєстрованими доменними іменами: вони можуть бути переведені до іншого реєстратора або змінити реєстранта, як з парою імен, так і окремо з кожним. При видаленні доменного імені воно може перейти в резерв у тому випадку, якщо продовжує існувати аналогічне і’мя в іншому домені.

В публічному сервісі Whois зарезервовані імена будуть показані як вільні, однак в коментарях буде зазначено, що доменне ім’я зарезервовано.

М.Благонравін також повідомив, що найближчим часом буде відкрито реєстрацію в публічних доменах Chernivtsi.ua и Rivne.ua, які також будуть працювати спільно з існуючими доменами Chernovtsy.ua и Rovno.ua.

Щорічна конференці UAdom, організована компанією "Хостмайстер", зібрала понад сто спеціалістів доменної індустрії України та сусідніх країн. Золотим спонсором форуму виступила компанія "ОРГ.УА". Генеральним партнером заходу стала биізнес-школа "МІМ-Київ", Генеральним інтернет-партнером – компанія "Адамант", генеральним інформаційним партнером – інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна".

https://hostmaster.ua/news/?pr20141205

Подякували: leofun011

2

Re: Домен в зоні kyiv.ua

 Kiev.ua отримають безкоштовне резервування аналогічного імени в публічному домені Kyiv.ua

Дарма.

3

Re: Домен в зоні kyiv.ua

Singularity написав:
 Kiev.ua отримають безкоштовне резервування аналогічного імени в публічному домені Kyiv.ua

Дарма.

Чому?

4

Re: Домен в зоні kyiv.ua

Тут би краще зробили його синонімом для kiev.ua, тому що це плутанина. Два рази прочитав статтю, поки зрозумів, у чому суть.

Подякували: Replace1

5

Re: Домен в зоні kyiv.ua

Дуже добре. Сподіваюсь також, що, як мінімум, сайт хостмайстра показуватиметься українською початково. А також, що часові зони стануть саме Europe/Kyiv

Подякували: leofun011